استفاده از گوش پاک کن‌ها منجر به خارش مزمن آن می‌شود

استفاده از گوش پاک کن‌ها منجر به خارش مزمن آن می‌شود

یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت استفاده مکرر از گوش پاک کن علاوه بر مستعد کردن گوش به عفونت‌های میکروبی و قارچی، سبب خارش مزمن گوش می‌شود.

دکتر "علی‌محمد اصغری" جراح و متخصص گوش، گلو و بینی روز چهارشنبه در حاشیه دهمین کنگره جراحان گوش، گلو و بینی در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان این مطلب افزود به دنبال خاراندن مداوم گوش، مجرای گوش زخم و دچار درد و التهاب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بعد از استحمام نباید از گوش پاک کن استفاده شود افزود برای خشک کردن گوش بعد از استحمام باد ملایم و گرم سشوار را به مدت دو دقیقه از فاصله نیم متری به سمت گوش جریان دهید تا گوش خشک شود.

این متخصص گوش و حلق و بینی تصریح کرد درصورتی که جرم گوش سفت شده باشد استفاده از گوش پاک کن سبب فشرده تر شدن جرم در مجرا می‌شود و ممکن است آسیب مجرا و پرده گوش را به دنبال داشته باشد.

دکتر اصغری گفت درصورتی که مایلید از گوش پاک کن استفاده نمایید آن را به میزان کمی وارد مجرای گوش نمایید و فواصل استفاده از گوش پاک کن حداکثر هر دو هفته یک بار باشد.

وی گفت داخل مجرای گوش نیاز به شستشو ندارد و از ورود عمدی آب و به خصوص مواد شوینده مانند کف صابون یا شامپو به داخل مجرای گوش باید خودداری شود.

دکتر اصغری یادآور شد وجود جرم و تولید آن که توسط غدد مجرای گوش ایجاد می‌شود برای سلامت گوش لازم است اما گاهی تجمع جرم سبب انسداد مجرا شده و شنوایی را کاهش می‌دهد که در این زمان شستشو و جرم‌گیری گوش لازم است.

جرم گوش بخشی از سیستم دفاعی بدن است که از رشد اغلب میکروبها و قارچ‌ها در مجرای گوش خارجی جلوگیری می‌کند و با خاصیت چسبندگی که دارد گرد و غبار و ذرات معلق را به خود می‌گیرد که با خارج شدن جرم از مجرا این ذرات نیز خارج می‌شوند.

دهمین کنگره بین‌المللی جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن ایران از ‪ ۲۲‬تا‪ ۲۵‬آبان ماه در بیمارستان میلاد تهران در حال برگزاری است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.