خبرگزاری فرانسه در آخرین گزارشی که از پاریس مخابره کرد، تعداد مهاجمان و تروریست ها را سه نفر اعلام داشت. خانم همراه والاحضرت (فروغ خواجه نوری) کشته شد، راننده زخمی شد و نفر چهارم که یک بازرگان ایرانی بود آسیب دید. تروریست ها قبل از فرار به اتومبیل متوقف شده با طپانچه های کالیبر 43/11 میلیمتری آتش گشودند. آنها در یک اتومبیل پژو 504 سدان آبی رنگ سرقت شده در شاهراه 559 اتومبیل والاحضرت را متوقف کردند. کارآگاه ژاک بسون در این مورد به خبرنگاران گفت راننده، محافظ والاحضرت نبوده است. وی گفت حمله انگیزه سیاسی داشته زیرا جنایتکاران معمولی که انگیزه آدم ربایی یا سرقت دارند هیچگاه به اتومبیل والاحضرت که در کنار شاهراه متوقف شده بود، تیراندازی نمی کردند.
کارآگاه مذکور اسامی همراهان والاحضرت را خانم فروغ خواجه نوری، نادر بیجارچی و امیر اعتمادیان گزارش کرده است. پلیس بلافاصله در نواحی بین کان و ویلاهای نزدیک محل حادثه به تحقیق پرداخت. اتومبیلی که تروریست ها از آن استفاده کرده بودند چند ساعت قبل از حادثه از یک بازرگان ساکن کان ربوده شده بود.
امیر اعتمادیان که رانندگی اتومبیل والاحضرت را برعهده داشت، به پلیس گفته است چند بار با اتومبیل به عقب اتومبیل سوءقصد کنندگان کوبیده است، اما آنها به سرعت فرار کرده و چند میل دورتر اتومبیل پژو بی شماره خود را رها کرده و ظاهراً با اتومبیل مسروقه دیگری رفته اند. وی گفت سوءقصدکنندگان ماسک زده بودند و دو نفر ازآنها به تیراندازی پرداخته و جای گلوله ها بر بدنه اتومبیل والاحضرت باقیمانده است. چند ناشناس با تلفن به پلیس فرانسه مسئولیت حادثه را برعهده گرفتند». (44)
روزنامه کیهان پس از انحراف قضیه به سمت آدم ربایی و یا ترور سیاسی، در جهت جلب ترحم افکار عمومی، تصویری از «فروغ خواجه نوری» همنشین مجالس پر از فساد و تباهی اشرف، همراه با مصاحبه ای سوزناک با شوهر و افراد خانواده وی به چاپ می رساند، آن هم با این فضا سازی:
«بعدازظهر امروز به محض اینکه دکترعلی اصغر همایونفر شوهر خانم فروغ خواجه نوری از ماجرای کشته شدن همسرش طی یک هجوم مسلحانه با خبر شد، در حالیکه دچار ناراحتی قلبی شده بود، بلافاصله با مقامات مسؤول تماس گرفت و مقدمات مسافرت خود را به جنوب فرانسه آماده کرد». (45)
کیهان در ادامه این خبر پر از تناقض که از سویی از حمله قلبی شوهر خواجه نوری خبر می دهد و در همان حال وی را در حال عزیمت به فرانسه به تصویر می کشد. از قول شوهر وی - که سالها به صورت جدا از هم زندگی می کردند و هر یک سرگرم فسادهای خود بودند و تنها در مجالس خصوصی اشرف به صورت اتفاقی یکدیگر را می دیدند و بیگانه وار از کنار هم می گذشتند - با لحنی پرسوز و گداز می نویسد:
«وی که از این حادثه فوق العاده متأثر شده بود به خبرنگار کیهان گفت: همسرم زنی بسیار مهربان بود و از حدود 38 تا 40 سال قبل خدمتگزار والاحضرت اشرف پهلوی بود. او سپس در مورد ازدواجش با خانم فروغ خواجه نوری گفت: حدود 13 سال قبل با خانم فروغ ازدواج کردم. از ایشان سه فرزند به نام های ژاله، مرضیه و علی باقی مانده است». (46)
و در پایان نیز از «اشرف پهلوی» تصویر انسانی آزاده و مبارز راه آزادی و پیکار با جهل ارائه می شود آنگونه که افکار عمومی به این سمت سوق داده شود که این حادثه، توسط تروریست های با گرایش چپ مثل «بریگاد سرخ» و «بادر ماینهوف» که آن روزها در اروپا بسیار فعال بودند،
برنامه ریزی شده است:
«والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در اوایل ماه جاری برای شرکت در اجلاس ویژه کمیته جهانی پیکار با بیسوادی وابسته به یونسکو به پاریس سفر کردند در آن اجلاس والاحضرت نگرانی خود را از عدم پیشرفت مبارزه با بی سوادی در مقیاس بین المللی اعلام کردند.
والاحضرت اشرف در سال های اخیر فعالیت های دیپلماتیک گسترده ای داشته اند، ایشان ریاست کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد را بر عهده دارند». (47)
پالیزبان یکی از ژنرال های سفاک شاه در کتاب خاطرات خود درباره فروغ خواجه نوری می نویسد:
«خواجه نوری با اشرف پهلوی شریک بود و به کلیه مالکین اراضی شرق تهران پارس و حتی برخی صاحبان خانه ها ابلاغ نموده بودند که املاک شما در طرح مجتمع ساختمانی قرار گرفته است و قیمت ملک شما ارزیابی و پرداخت می شود. معلوم نبود مطابق چه قانونی به این اجحاف دست زده بودند. »(48)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
44- فوق العاده روزنامه کیهان، مورخه 23/6/.1356
45- همان
46-همان
47- همان
48- خاطرات سپهبد سابق پالیزبان، ص .470
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|