شرکت‌های اروپایی با فشار واشنگتن از ایران خارج می‌شوند

شرکت‌های اروپایی با فشار واشنگتن از ایران خارج می‌شوند

شرکت‌های چند ملیتی برای قطع همکاری با ایران تحت فشار فزاینده‌ای از سوی واشنگتن قرار گرفته‌اند و شرکت‌های بریتانیایی، فرانسوی و آلمانی خروج از ایران را آغاز کرده‌اند.

روز جمعه روزنامه گاردین نوشت که گردانندگان اروپایی شرکت‌های چند ملیتی از سوی دولت واشنگتن تهدید می‌شوند که در صورت ادامه همکاری با تهران منافع‌شان در ایالات متحده به‌خطر خواهد افتاد.

این در حالی است که دولت‌های اروپایی، به‌ویژه فرانسه، آلمان و بریتانیا همکاری فشرده‌تری را با ایالت متحده در رودررویی با ایران بر سر برنامه هسته‌ای‌اش در پیش گرفته‌اند.

به نوشته گاردین، شب گذشته مشخص شد که شرکت آلمانی زیمنس، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های مهندسی که در سال‌های گذشته حجم عظیمی از مبادلات مخابراتی و الکترونیک را با ایران داشته است، زیر فشار دولت آلمان و ایالات متحده تمام مبادلات جدیدش را با ایران لغو کرده است.

مبادلات گروه زیمنس با ایران کمتر 1 درصد تجارت جهانی این شرکت را تشکیل می‌دهد، در حالی که 21 درصد مبادلات زیمنس با ایالات متحده است.

اقدام اخیر زیمنس در پی قطع همکاری اخیر سه تا از بزرگ‌ترین بانک‌های آلمان با ایران است که پس از هشدار دیک چنی انجام شد. چنی هشدار داده بود که تمامی شرکت‌های که همکاری‌شان را با تهران ادامه دهند برای تجارت با ایالات متحده مشکل خواهند داشت.

وزارت خارجه بریتانیا نیز با این‌که تاکنون نسبت به شرکت‌های این کشور که با تهران همکاری می کنند همدلی نشان داده است، اخیراً به‌طور خصوصی به شرکت‌هایی چون شل و بریتیش پترولیوم گفته است که ادامه همکاری‌شان با ایران توام با خطر خواهد بود.

نیکولای سارکوزی رییس جمهور فرانسه نیز به شرکت‌های فرانشوی توتال و جی.دی.اف که در زمینه انرژی با ایران همکاری می‌کنند گفته است که قراردادهای جدید با ایران منعقد نکنند.

در همین حال به‌نظر می‌آید که آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز در تلاش برای گسترش تحریم ایران از سوی اتحادیه اروپا به سارکوزی خواهد پیوست. رخدادهای اخیر در پی سفر مکرر مقامات ایالات متحده به اروپا برای ترغیب کشورهای اروپایی به تحریم ایران صورت پذیرفته است.

الناز - ایران - تهران
با این حساب تحریم ها به اروپا فشار اقتصادی بیشتری وارد میکنه تا به ایران.
جمعه 18 آبان 1386

مهدی - ایران - مهران غرب
دیونه ها فکر میکنند میتوونند با تحریم جلوی پیشرفت یه ملت را بگیرند
جمعه 18 آبان 1386

ناشناس - ایران - تهران
می دونید باید واقع نگر بود قطع همکاری های بانکی مشکلات زیادی برای تجار ما ایجاد می کنه. این خوب نیست اما حرف زور هم قابل قبول نیست
جمعه 18 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.