لبنان با خطر فروپاشی روبرو است

لبنان با خطر فروپاشی روبرو است

اسقف های مسیحیان مارونی لبنان هشدار داده اند که در صورت عدم حل اختلافات گروه های سیاسی، این کشوربا خطر فروپاشی روبرو است.
کاردینال نصرالله صفیر و نبیه بری
کاردینال نصرالله صفیر، رهبر مسیحیان مارونی لبنان با نبیه بری در مورد اوضاع لبنان دیدار و گفتگو کرده است

اسقف های مسیحیان مارونی لبنان به دنبال آخرین دیدار خود گفتند که گروه های طرفدار و مخالف دولت فواد سنیوره، لبنان را به سمت و سوی بن بست سیاسی کامل هدایت می کنند و از تعدیل مواضع خود، خودداری می کنند.

گروه های سیاسی لبنان تا کنون نتوانسته اند بر سر انتخاب رئیس جمهور جدید این کشور به توافق برسند.

دوره ریاست جمهوری امیل لحود، رئیس جمهور مسیحی لبنان که هوادار سوریه است در ماه نوامبر پایان می یابد.

امیل لحود هشدار داده در صورتی که تا پایان دوره او، جانشینی انتخاب نشود، وی یک دولت موقت به ریاست ژنرال میشل سلیمان، رئیس ارتش را برای اداره کشور منصوب خواهد کرد.

انتخابات ریاست جمهوری لبنان برای تعیین جانشین رئیس جمهور فعلی تا کنون دو بار به تعویق افتاده است و انتظار می رود روز دوشنبه آتی نیز نمایندگان، این روند را برای بار سوم به تعویق بیاندازند.

اسقف های مارونی لبنان خواهان وحدت در کشور شده و گفته اند که انتخابات باید مطابق با قانون اساسی و در زمان مقرر صورت گیرد.

طبق قانون، رئیس جمهور لبنان از میان مسیحیان مارونی، نخست وزیر از میان سنی ها و رئیس پارلمان از میان شیعیان انتخاب می شود.

برای انتخاب رئیس جمهور جدید، اختلاف نظرهای عمیقی میان جناح های سیاسی لبنان وجود دارد. دولت لبنان به نخست وزیری فواد سنیوره، از سوی غرب حمایت می شود اما مخالفان دولت شامل حزب الله لبنان و جریان میهنی آزاد به ریاست میشل عون، عمدتا از سوی ایران و سوریه پشتیبانی می شوند.

از زمان استعفای وزرای شیعه از دولت فواد سنیوره، لبنان درگیر تنش سیاسی شده که تا کنون ادامه دارد. مخالفان دولت فواد سنیوره خواهان حضور پر رنگ تر در دولت هستند اما نیروهای هوادار نخست وزیر لبنان با این خواسته مخالفت می کنند.

رییس جمهور لبنان با رای پارلمان این کشور از میان مسیحیان مارونی و برای دوره شش ساله به این سمت انتخاب می شود و برای رسمیت یافتن جلسه رای گیری، حضور دست کم دو سوم از نمایندگان پارلمان ضروری است.

لبنان، که جمعیت آن از مسیحیان و مسلمانان سنی و شیعه تشکیل یافته، از سال 1975 تا 1990 درگیر جنگ داخلی بود که هزاران کشته برجای گذاشت و اقتصاد این کشور را به ویرانی کشاند.

نیما - سوییس - زوریخ
خوب خدا رو شکر.
پنج‌شنبه 17 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.