تحقیقات قبلا نشان داده است که شیر مادر فواید زیادی برای کودکان دارد مانند کاهش ابتلا به عفونت و اسهال. اما در مورد رابطه مستقیم میان تغذیه از شیر مادر و ضریب هوشی اختلاف نظر وجود داشته است.
هدف از این تحقیق توضیح این رابطه بوده است.
محققان با بررسی توان هوشی سه هزار کودک در بریتانیا و نیوزیلند متوجه شده اند که تغذیه از شیر مادر باعث بیشتر شدن ضریب هوشی اغلب آنها شده است.
اما هوشمندی همه کودکان به خاطر تغذیه از شیر مادر بهبود نشان نداده است. فقط آنهایی که نوع خاصی از یک ژن را داشته اند با خوردن شیر مادر از هوشمندی بیشتری برخوردار شده اند.
این نوع خاص ژن به بدن کودک کمک می کند که اسیدهای چرب شیر مادر را بهتر جذب کند و بعد آن را به صورت مواد مغذی در اختیار مغز قرار دهد.
محققان می گویند که نود درصد از کودکان این نوع خاص ژن را دارا هستند و تاثیر تغذیه از شیر مادر بر روی ضریب هوشی آنها قابل توجه است.
پرفسور تری موفی، از دانشگاه کینگز لندن و یکی از محققان این تحقیق جدید می گوید: "تحقیقات ما در بریتانیا و نیوزیلند نشان داد که کودکانی که این نوع ژن را دارند و از شیر مادر تغذیه شده اند به طور میانگین 6 تا 7 واحد ضریب هوشی بیشتری نسبت به کودکانی دارند که شیر مادر به آنها داده نشده است. این موضوع را می توان این گونه تعبیر کرد که اگر همه نوزادان از شیر مادر تغذیه شوند، شمار کودکان با استعداد ما دو برابر خواهد شد."
محققان می گویند از این تحقیق جدید به نتایج دیگری هم رسیده اند؛ برای مثال تاثیر تغذیه از شیر مادر در مورد همه نوزادانی که این نوع خاص از ژن را دارا هستند صرف نظر از طبقه اجتماعی یا ضریب هوشی مادر، یکسان بوده است.
سال گذشته تحقیق مشابهی توسط محققان بریتانیایی صورت گرفت که نشان داد نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند ضریب هوشی بالاتری دارند چون مادر آنها هم باهوش بوده است.
این تحقیق نشان داده بود که مادرانی که با شیر خود نوزادشان را تغذیه می کنند معمولا باسوادترند.