داستان زندگی اشرف پهلوی۶

داستان زندگی اشرف پهلوی6

از طرف دیگر اشرف و مدافعان و حامیان وی جراید آن دوره را اجیر کردند تا ضمن رفع اتهام از اشرف پهلوی وی را در این قضیه بی گناه و مظلوم جلوه دهند. به عنوان مثال هفته نامه نامعتبر «ایسی پاری» - چاپ پاریس - مقاله ای با عنوان «اتهام بی شرمانه که از شاه هتک حرمت می کند. پای خواهر او بیهوده در یک ماجرای مواد مخدر به میان کشیده شد!. . . » چاپ می کند و ضمن داستانی ساختگی می نویسد:
«این بار دشمنان خونین شاه از پست ترین وسائل استفاده کردند تا او را در نظر دربار و ملت ایران کوچک کنند. دشمنان وی خواهر او والاحضرت اشرف را مورد حمله قرار داده و او را متهم به قاچاق مواد مخدر کردند!
این اتهام براساس «اعترافات» اخیر یک بازرگان ایرانی در ژنو انجام گرفته بود که پلیس در مورد قاچاق مواد مخدر نسبت به او ظنین بود. مأمورین پلیس سوئیس با تعجب شنیدند که بازرگان مزبور میان نام اعضای دسته قاچاقچیان و مشتریان آنان نام خواهر توأم شاه ایران، والا حضرت اشرف را می آورد.
وی با شهامتی جسارت آمیز سعی داشت مأمورین را با یادآور شدن یک داستان قدیمی چندین ساله گمراه سازد. در آن زمان در جامه دانهای یک بانوی اشرافی ایرانی حدود ده بسته هروئین پیدا کرده بودند. روزنامه ها این «ماجرا» را بازگو کردند و به طور مبهم و نامفهوم این تصور در میان مردم به وجود آمد که بانوی مسافری که نام او فاش نمی شد، خواهر شاه بود. . . »(36)
در نهایت با پی گیری های مداوم مهدی بوشهری و همفکری و راهنمایی های وکلای اشرف، قرار شد روزنامه سوئیسی «Lesuisse» تحت تعقیب قانونی قرار گیرد. چرا که این روزنامه اولین نشریه ای بود که ماجرای دستگیری و بازداشت اشرف در ارتباط با مواد مخدر را به چاپ رسانده بود تا جاییکه حتی روزنامه های فرانسه نیز این روزنامه سوئیسی را به عنوان منبع خود برای چاپ این مطلب ذکر کرده بودند. اسداله علم در این رابطه طی نامه ای به سفیر وقت ایران در پاریس (محمود اسفندیاری)(37) می نویسد:
«جناب آقای محمود اسفندیاری سفیر شاهنشاه آریامهر - برن
همانطور که استحضار دارید اخیراً متعاقب مطالب و مقالات توهین آمیزی که علیه ایران در بعضی از روزنامه های اروپا درج شده است نسبت های نادرستی هم این روزنامه ها به والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی داده اند که معظم لها پس از کسب اجازه از پیشگاه مبارک شاهنشاه آریامهر تصمیم به تعقیب قضایی این روزنامه ها اتخاذ فرمودند. روزنامه ای که در مراجع قضائی سوئیس تعقیب خواهد شد Lesuisse می باشد.
چون روزنامه های فرانسه نیز این مطالب را درج و منبع خود را روزنامه سوئیسی مذکور عنوان نموده اند. خواهشمند است دستور فرمائید فوراً تمام بریده ها و مطالب و اسناد مورد لزوم را تهیه و در اختیار آقای فرهاد سپهبدی رایزن سفارت شاهنشاهی در پاریس که با وکلای مدافع والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در تماس است بگذارند و نتیجه را به اینجانب اطلاع دهند.
اسداله علم - وزیردربار شاهنشاهی»(38)
در پی شکایت اشرف پهلوی از این روزنامه، آژانس تلگرافیک سوئیس، اعلامیه ای به شرح زیر منتشر کرد:
«حضور محترم جناب آقای امیر متقی معاون محترم وزارت دربار شاهنشاهی.
تهران
دوست عزیز
راجع به والاحضرت اشرف پهلوی
آژانس تلگرافیک سوئیس اعلامیه زیر را منتشر کرده است
دولت فدرال هیچ چیز نمی داند
برن - 17 ماه مه - دولت فدرال روز چهارشنبه اعلام کرد که مقامات صلاحیت دار سوئیس هیچ اطلاعی درباره اینکه خواهر شاه ایران را ناچار کرده اند چمدانهای خود را که محتوی مواد مخدر بوده در فرودگاه ژنو در اختیار بازجوئی قرار دهد ندارند. در سؤال کوتاهی آقای زیگلر عضو مجلس نمایندگان (سوسیالیست ژنو) کسب اطلاع نمود که آیا شایعات مربوط به این مطلب که در روزنامه های سوئیس ]و[ فرانسه منتشر شده صحیح است یا نه؟ دولت فدرال پاسخ داده و اشاره کرد که درباره این امر اخبار مطبوعاتی که نوشته اند مأموران گمرک والاحضرت اشرف را در فرودگاه ژنو بازداشت و چمدانهای ایشان را بازجویی کرده اند بدون اساس می باشد.
مقامات ذی صلاحیت کاملاً از چنین واقعه ای بی خبر هستند. من نمی دانم به چه علتی اعلامیه «سوئیس» تأخیر شده است، زیرا شرط راه حل همان انتشارات اعلامیه بود.
با عالی ترین احترامات دوستانه
ریموند نیکوله»(39)
در پی انتشار این اعلامیه روزنامه لوموند اعلام کرد که دولت سوئیس تکذیب کرده که اشرف پهلوی در جریان مواد مخدر دخالتی داشته است؛
«دولت سوئیس تکذیب کرده که والاحضرت اشرف در جریان مواد مخدره دخالتی داشته است. . . . دولت سوئیس این تکذیبیه را در جواب سؤالی که توسط یک نماینده سوسیالیست ژنو آقای زیگلر مطرح شده بود منتشر ساخت. »(40)
به این ترتیب روزنامه لوموند نیز خبر گذشته خود مبنی بر بازداشت اشرف در رابطه با قاچاق مواد مخدر را تکذیب کرد و پرونده بازداشت اشرف پهلوی با لطایف الحیل بسته شد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
36- مواد مخدر به روایت اسناد ساواک، چاپ اول، بهمن 1383، ص .213
37- محمود اسفندیاری: دیپلمات، فرزند نصراله (سردار مخصوص) نوه حاج محتشم الدوله، متولد .1295 تحصیلات عالی خود را در رشته علوم سیاسی در دانشگاه «لیز» پایان داد، به خدمت وزارت امور خارجه در آمد و تدریجاً مراحل ترقی را طی نمود. زمانی رایزن سفارت استکهلم و مدتی در سوئیس کاردار بود. در تهران نیز مقام ریاست کارگزینی و مدیرکلی و معاونت وزارت خارجه را احراز کرد. چند سفارت را هم متصدی بود؛ از جمله سفارت ایران در چین. وی در طول خدمت اداری از پشتوانه و حمایت فامیلی اش با وثوق الدوله همواره برخوردار بود. وی در سال 1365 در گذشت.
38 -مواد مخدر به روایت اسناد ساواک، چاپ اول، بهمن 1383، ص .216
39 -همان، ص .219
40 -همان، ص .220

شهنی شاهسوند - ایران - تهران
خاطرات بسیار خوب و آموزندایمیباشد از نویسنده وگرداورنده ان تشکر میشود
دوشنبه 14 آبان 1386

کامبیز - ایران - تهران
ببینید یه رویدادی یه زمانی اتفاق افتاد بعد تموم شدورفت انصاف روکه رعایت کنیم میبینیم این شاه هیچ گلی که به سراین مردم نزد که هیچ باعث بدبختی وفلاکت وازبین رفتن سرمایه مملکت ودین شد بابا حالا بیاین دست دردست هم میهن خویش کنیم اباد چرااینقدر بانظام جمهوری اسلامی دشمنی میکنین
پنج‌شنبه 17 آبان 1386

ابوالفضل - ایران - تبریز
خوبه برام ایمیل بزنین
شنبه 19 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.