داستان زندگی اشرف پهلوی ۵

داستان زندگی اشرف پهلوی 5

پس از کشف تریاک در چمدان همراه اشرف پهلوی مقامات ارشد دربار ایران تلاش های وسیعی را برای مسکوت گذاردن ماجرا انجام دادند و اسداله علم دستور داد تا گروهی از وکلای نامدار جهانی به دفاع از اشرف بپردازند و تلاش هایی برای دادن رشوه و نمک گیر کردن مقامات قضایی سوئیس آغاز گردید. در میان اسناد به جای مانده از اشرف پهلوی جای پای این رسوایی به خوبی آشکار است. در یکی از این اسناد چنین آمده است:
«از ژنو
جناب آقای علم وزیر محترم دربار شاهنشاهی؛
متن خبری که در روزنامه تریبون دو ژنو امروز، 6 آوریل 1972 منتشر شد، ذیلاً به عرض می رسد:
آقای فرتان هیسلی به ما اطلاع می دهد که والا حضرت شاهدخت اشرف پهلوی، قویاً موضوع رابطه ایشان ]را[ با جریان فرودگاه ]کوانترن[ زوریخ در نوامبر 1971 مربوط به مواد مخدر، تکذیب می فرمایند. در 2 مارس جریان را که از طرف یکی از همکاران یادآور شده بود به طور سریع تحقیق کردم و تکذیب رسمی سفیر ایران در برن و همچنین اظهارات متفق گروه مواد مخدر پلیس بین الملل در برن و رئیس امنیت وقت ژنو و همچنین رئیس ششمین ناحیه گمرک را ارائه می دهیم.
امروز والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به وسیله آقای هیسلی به نوبه خود تکذیب فرموده که چندین کیلو هروئین در اثاثیه خود در فرودگاه ژنو کوانترن پیدا کرده بودند و علیه این اظهارات که به حیثیت ایشان لطمه می زند، اعتراض فرمودند. معظم لها اظهار می دارند که این اتفاق اصلاً صورت نگرفته بود.
با عرض احترام - خوانساری». (32)
یکی دیگر از همین اسناد مربوط به این ماجرا، مؤید این نکته است که دربار شاهنشاهی ایران مبالغی به مقامات قضایی سوئیس رشوه داده و چند تن از آنان را برای گردش و تفریح به ایران دعوت نموده است:
«دربار شاهنشاهی؛
کشف رمز، جناب آقای خوانساری از ژنو
جناب آقای امیر متقی معاون محترم وزارت دربار شاهنشاهی، شخص مورد نظر مبلغ چهل و پنج هزار فرانک سوئیس در اختیارمان گذارد که طبق نظر جناب آقای علم وزیر محترم دربار شاهنشاهی پرداخت گردد. طبق مذاکرات تلفنی شب گذشته با جناب عالی از این محل مبلغ سی و هفت هزار فرانک به شرح زیر: آقای نیکله مبلغ سی هزار فرانک، آقای مستوفی مبلغ دو هزار و پانصد فرانک، آقای دکتر فورنت مبلغ چهار هزار و پانصد فرانک، پرداخت گردید.
به آقای نصیری گفته شد که امروز در موقع ملاقات نیکله که قرار است بعد از ظهر انجام گردد و محموله او را بدهد، سه بلیط درجه اول برای روزنامه نگارانی که قرار است به تهران بیایند، در اختیار ایشان بگذارد و صورت حساب مربوطه با حساب های قبلی را جمعاً تعیین نماید. همچنین به آقای نصرتیان اطلاع دهند تا آنچه از این بابت طلبکار است صورت دهد تا مبلغ هشت هزار فرانک بقیه به ایشان پرداخت گردد و آنچه پیش بینی می شود، حساب های هواپیمایی ملی در حدود بیست و پنج هزار فرانک می شود. خواهشمند است مراتب را تأیید فرمایید.
خوانساری». (33)
روزنامه های «لوموند» و «نوول ایزواتور» نیز در شمار جرایدی قرار داشتند که ماجرای بازداشت اشرف پهلوی در ارتباط با قاچاق مخدر را به طور مبسوط انتشار دادند. همین امر موجب گردید تا اشرف پهلوی پس از مشورت با کارشناسان امر و مشاوران خود علیه این جراید شکایت کند. در میان اسناد مربوط به اشرف پهلوی چندین سند مربوط به شکایت علیه این دو روزنامه دیده می شود. مهدی بوشهری، شوهر سوم اشرف پهلوی، در این ماجرا خیلی فعال بود و به طور دائم با وکلای اشرف تماس داشت و ضمن مشورت با آنان می کوشید تا به طریقی روزنامه ها را مورد تعقیب قرار دهد. برای تعقیب هر یک از جراید فرانسوی یک وکیل استخدام شد و به هر یک مبلغ سی هزار فرانک به عنوان حق الوکاله پرداخت گردید که در یکی از اسناد موجود به این نکته اشاره شده است:
«کشف رمز سفارت شاهنشاهی - پاریس
جناب آقای اسداله علم وزیر دربار شاهنشاهی
مبلغ سی هزار فرانک فرانسه واصل و به آقای لامبار وکیل والا حضرت شاهدخت اشرف پهلوی پرداخت گردیده است. مراتب با ارسال این رسید مأخوذه طی نامه محرمانه شماره م/65/3/1 مورخه 1/2/51 به نخست وزیر هم اعلام شده است.
پاکروان»
در حاشیه این سند اسداله علم چنین دستور داده است:
«خیلی خیلی مهم و فوری
محرمانه
یک پرونده جداگانه مربوط به تعقیب روزنامه لوموند باز کنید و تمام مکاتبات و تلگراف های رسیده و صادره به محل را که مربوط به این موضوع می باشد، در این پرونده جداگانه بایگانی شود. . . ». (34)
پس از آن مهدی بوشهری طی تلگرافی به اسداله علم - نخست وزیر وقت - نتیجه مذاکراتش با دو وکیل اشرف را شرح داده و در نهایت نظر اشرف را اینگونه بیان می کند:
«نظر والاحضرت این است که چون این اتهام ناروا، نه فقط به فامیل سلطنتی ایران بلکه در مرحله دوم ]به[ شخصیت بین المللی ایشان نیز لطمه بزرگی می زند و ناراحتی هائی از نظر ادامه مسئولیتها و وظایف ایشان در مجامع بین المللی به وجود می آورد، روزنامه مذکور مورد تعقیب قرار گیرد تا تکذیب این افترا ثابت شود و به این اتهام برای همیشه خاتمه داده شود. . . »(35)
البته بیان ماجرای بازداشت اشرف پهلوی در ارتباط با قاچاق مواد مخدر به روزنامه «لوموند» محدود نمی شد و سایر جراید از جمله هفته نامه «NOUVFL OBSERVATEUA »راجع به فعالیت اشرف در امر مواد مخدر مطالبی را چاپ کردند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
32 -خاندان پهلوی، به روایت اسناد ساواک، سند شماره 43 از مجموعه اسناد اشرف پهلوی، ص .341
33- مرکزاسناد تاریخی وزارت اطلاعات، پهلوی ها به روایت اسنادساواک، اسناداشرف پهلوی، ص .338
34- مرکز اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، زنان دربار به روایت اسناد ساواک، جلد اول، اشرف پهلوی، ص .262
35- مرکز تحقیقات، آموزش و فن آوری اطلاعات، مواد مخدر به روایت اسناد ساواک، ناشر دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر، چاپ اول، بهمن 1383، ص .205

نریمان - هلند - امستردام
کسی که این چیزها رو فاش کرده ایا میتونه بگه در حال حاضر قاچاق مواد مخدر در ایران دست کی هست؟؟ تشکر میکنم
شنبه 12 آبان 1386

سهراب - ایران - شیراز
ما از این اشرفها داشتیم و داریم. فقط یه جامئه مدرن میتونه تعداد اینا رو کم کنه . ولی متاسفانه درصدی از مردم ایران به سردمداران به دید خدا نگاه مکنند تا جایی که دست اونا رو میبوسن . این مسئله گذشته از عذاب اور بودن نشانه سنتی بودن جامعه است.
شنبه 12 آبان 1386

پروانه - تهران - ایران
ممنون این مجموعه تون خیلی جالبه . من مرتب پیگیری می کنم . میشه زندگی فرح دیبا رو هم همینطوری توی سایت بیارین .
شنبه 12 آبان 1386

گیوی - هلند - آمستردام
برای من که در ان دوران نوجوان بودم نام اشرف مصادف بود با فساد اخلاقی وقاچاق مواد مخدر.البته عامه مردم اینطور فکر می کردند.
یکشنبه 13 آبان 1386

بهمن - انگلستان - لیدز
نریمان عزیز قاچاق در ایران هنوز هم دست اشرف پهلوی است به زعم حضرات
یکشنبه 13 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.