داستان زندگی اشرف پهلوی ۴

داستان زندگی اشرف پهلوی 4

پخش اعظم اسنادی که در رابطه با اشرف پهلوی به جای مانده است، مربوط به اینگونه چمدانهاست که ظاهراً به عنوان چمدان های محتوی وسایل مورد نیاز اشرف به خارج ارسال می شد:
«وزارت محترم دربار شاهنشاهی؛
والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در مراجعت از سفر اخیر به سوئیس تعداد سیزده چمدان از سوئیس و شانزده چمدان از فرانسه لوازم شخصی مسافرت که به همراه برده بودند، به تهران ارسال داشته اند که اینک به گمرک مهرآباد رسیده است. خواهشمند است دستور فرمایید ترتیب ترخیص آن داده شود. ضمناً توضیح می دهد که از تعداد لوازم نامبرده بالا، ده چمدان آن خالی می باشد.
رئیس دفتر والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی
علی ایزدی»(26)
و در یک سند متعلق به هفت روز بعد چنین آمده است:
«در تاریخ 9/1/46 تعداد 22 چمدان رسیده از کشور آمریکا و ژنو. . . با حضور اینجانب، بنائی، نماینده گمرک مهرآباد باز و محتویات آن به شرح زیر بود:
تعداد ده چمدان خالی
تعداد شش چمدان محتوی لباس های مستعمل. . . ». (27)
همچنین ترخیص صندوق های مشروبات الکلی نیز در شمار یکی دیگر از وظایف دفتر وی بود:
«دفتر والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی - مورخه 28/8/1346 - شماره 1796
وزارت محترم دربار شاهنشاهی
تعداد 12 صندوق مشروب برای والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی از دانمارک رسیده است. استدعا دارد مقرر فرمایند ترتیب ترخیص آن داده شود.
رئیس دفتر والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی
علی ایزدی
«به عرض می رساند صندوق ها 12 عدد طبق معمول هر صندوق محتوی 12 بطری مشروب جمع مشروبات وارده 144 بطری می باشد». (28)
بر اساس اسناد و مدارک موجود، در هر روز چندین محموله از چمدان های خالی یا محتوی لباس مستعمل متعلق به اشرف پهلوی به فرودگاه مهرآباد می رسید که به عنوان نمونه در تاریخ 16/1/1346 سه محموله جداگانه از هنگ کنگ و سه محموله جداگانه از فرانسه و یک محموله از کشور ایتالیا به فرودگاه مهرآباد رسید که همگی محتوی چمدان های خالی و لباس های مستعمل بوده و توسط نماینده دفتر اشرف پهلوی ترخیص شدند.
ذکر این نکته ضروری است که اینگونه بسته ها و چمدان های خالی یا حاوی لباس های مستعمل، چمدان هایی بود که برای نقل و انتقال هروئین مورد استفاده قرار می گرفت و چون این چمدان های بزرگ دارای جاسازی های ویژه بودند آنها را عودت می دادند تا در سرویس های بعدی از آنها استفاده شود.
موضوع دخالت اشرف پهلوی در عرصه تولید و توزیع مواد مخدر تا آن حد گسترش و ابعاد جهانی پیدا کرده بود که سفارتخانه ها و آژانس های اطلاعاتی خارجی در گزارش های خود به آن صریحاً اشاره می کردند. از جمله سفارت آمریکا در این مورد می نویسد:
«یکی از مهم ترین جنبه های فعالیت های اشرف پهلوی مربوط به قاچاق مواد مخدر توسط دولت. . . ]است[». (29)
اشتهار اشرف پهلوی به فساد و دخالتش در خرید و فروش و حمل و نقل مواد مخدر موجب شد تا پرسنل پلیس بین الملل چند بار بدون توجه به مصونیت دیپلماتیک اشرف پهلوی، چمدان ها و وسایل همراه او را در فرودگاه های اروپایی مورد بازدید قرار دهند و هر بار که مأمورین دست به اینگونه بازدیدها می زدند، مقداری تریاک یا هروئین در میان لوازم و چمدان های او پیدا می کردند. از جمله اینگونه بازدیدها که منجر به رسوایی شد، می توان به بازدید افراد پلیس بین الملل از وسایل و چمدان های اشرف پهلوی در فرودگاه زوریخ اشاره کرد. در جریان این بازرسی مقداری تریاک در میان لوازم و وسایل همراه اشرف کشف شد:
«اشرف در سال 1348 به این سبب که یک چمدان حاوی تریاک به اروپا حمل می کرد، در فرودگاه زوریخ بازداشت شد. اما پس از اینکه پلیس فرودگاه دانست او با گذرنامه سیاسی سفر می کند و خواهر شاه ایران است، وی را آزاد کردند. . . ». (30)
این ماجرا در تاریخ 21 فوریه 1971 برابر با 2/12/1349 در فرودگاه پایتخت سوئیس و در پی بازداشت حسن قریشی و لو رفتن امیرهوشنگ علامیردولو، آجودان کشوری شاه و شریک اشرف در معاملات مواد مخدر، رخ داد و موجب شد تا برخی از جراید سوئیس و فرانسه، گزارش هایی در پیرامون آن انتشار دهند. روزنامه «تریبون دوژنو» در این مورد نوشت:
«همه چیز دال بر این است که شاه ایران که قرار است برای افتتاح مجمع عمومی سازمان بین المللی کار به ژنو بیاید، علاقه مند است که این جریان با سرعت ممکن خاتمه پذیرد. . . ». (31)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
26- مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، زنان دربار به روایت اسناد ساواک، جلد اول، اشرف پهلوی، ص .130
27- همان، ص .131
28- همان،ص.991
29- دانشجویان مسلمان پیرو خط امام(ره)، مرکز نشر اسناد لانه جاسوسی، از ظهور تا سقوط، ص .19
30- معتضد، خسرو، اشرف در آئینه بدون زنگار، نشر البرز، چاپ اول، ص .661
31- روزنامه تریبون دوژنو، مورخه 11 آوریل .1972


نظرات کاربران ( بابک - سوها - سوئد )
بابا اینها تاریخ نویسی های روزنامه کیهانه . نمی گم اشرف ادم خوبی بوده ولی این تاریخ نویسی ها هم ارزش نداره.
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

نظرات کاربران ( ماهان - تهران - ایران )
ای کاش همون اول درباره زندگی اشرف می نوشتید : یک قاچاقچی بین المللی قال قضیه کنده مشد می رفت اینقدر وقت مارو نمی گرفتید . تو 3 قسمت اخیر فقط درباره تجارت تریاک توسط اشرف مطلب نوشته شده . یعنی اشرف هیچ کار دیگه ای تو زندگیش نمیکرده . هرچند این چرندیات رو مورخین جمهوری اسلامی که خودشون دارای بزرگترین کارتلها و تراست های مواد مخدر دنیا هستند نوشتند نمیشه خیلی رو حرف اینها حساب کرد.
پنج‌شنبه 10 آبان 1386

نظرات کاربران ( راما - تهران - ایران )
خلاصه کنم نیست از زمانی که اشرف پهلوی و خاندان پهلوی از ایران رفته دیگه تو این مملکت مواد مخدر نیست . آخه کی قبول میکنه که کسی مثل اشرف پهلوی با آنهمه ثروت و دارایی برای هر دفعه که مثلا 100کیلوتریاک میتونست ببره اروپا جان وآبرویش را به خطر بندازه . یک چیزی بگوپید بگنجد . یک زمانی مردم این مزخرفات را باور میکردند ولی حالا دیگه نه . اشرف و خاندان دربار در کار قاچاق نقش داشتند ولی نه اینکه خودشان ببرند و بیاراند.
پنج‌شنبه 10 آبان 1386

نظرات کاربران ( شهرام - شیراز - ایران )
از انقلابیون تشکر میکنم که این انقلاب را به ثمر رساندند و با بیرون راندن خاندان پهلوی ریشه مواد مخدر را در ایران خشکاندند بطوریکه هم اینک در ایران نه تنها یک نفر معتاد پیدا نمیشه بلکه یک گرم هم مواد مخدر وارد یا ترانزیت نشده است و مردم ایران اصلا نمیدونند مواد مخدر چی هست با آرزوی توفیق هر خدمت!!!! برای آقایان
جمعه 11 آبان 1386

مسعود - ایتالیا - میلان
مرگ بر دروغگو
جمعه 11 آبان 1386

بابک - ایران - تبریز
خوودت هم میدونی اینها فقط واسه فریب مردم بیچاره و متاسفانه کم آگاه ایران است خوب اگه اون زمون فقط یکی بود که به قاچاق دست مزد و حالا نیست پس چرا الان آمار اعتیاد مصرف و قاچاق بالا رفته ؟ میدونی چرا ؟ چون اون زمان فقط اشرف بود ولی حالا از تمام آقازاده ها گرفته تا تمام نمایندگان مجلس . فرماندهان نیروهای مسلح و تمام مسئولین مرتبط خودشون به اینکار مشغولند حالا شما بگین 1 نفر یا میلیونها نفر کدومش بهتره؟
سه‌شنبه 22 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.