یونان جان پناهجویان را به خطر می اندازد

یونان جان پناهجویان را به خطر می اندازد

گروه های مدافع حقوق بشر، گارد ساحلی یونان را متهم کرده اند که به صورت برنامه ریزی شده تلاش می کند کشتی های حامل پناهجویان را غرق کند.
جنازه چند پناهجوی پاکستانی در سواحل یونان
هر سال ده ها نفر در تلاش برای رسیدن به یونان غرق می شوند

در گزارشی که "پرو ازیل"، یک گروه حامی پناهجویان و شورای اروپا منتشر کرده اند آمده که قایق های گارد ساحلی یونان "با انجام مانورهای خطرناک، موج های بزرگی تولید می کنند که می تواند قایق های ضعیف حامل پناهجویان را غرق کند".

در این گزارش همچنین به تاکتیک های دیگری نظیر وادار کردن این کشتی ها به خروج از آب های یونان و سوراخ کردن آنها اشاره شده است.

سازمان عفو بین الملل یونان می گوید این رویه در چند سال اخیر به طور سیستماتیک اجرا می شود اما قضیه صرفا به خود یونان بر نمی گردد و در اصل حاصل فشاری است که اتحادیه اروپا به دولت این کشور وارد کرده تا کنترل مرزهایش را سخت تر کند.

سخنگوی دولت یونان به خطر انداختن جان پناهجویان و مهاجران رو قویا تکذیب کرده و گفته تحت هیچ شرایط از روش هایی که برخلاف قوانین حقوق بشری باشند استفاده نمی شود.

زندگی بهتر

 سیاست اتحادیه اروپا در قبال پناهجویان نه حفظ آنها بلکه ممانعت از ورود آنهاست
 
سازمان های مدافع حقوق بشر

سازمان های حقوق بشری با انتقاد از اروپا می گویند سیاست این اتحادیه در قبال پناهجویان "نه حفظ آنها بلکه ممانعت از ورود آنهاست."

دولت یونان در پاسخ به این انتقادات می گوید اغلب این افراد پناهجو نیستند بلکه مهاجران عادی کشورهای فقیر منطقه خاورمیانه و جنوب آسیا هستند که به دنبال کار و زندگی بهتر به اروپا می آیند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل نیز قرار است هفته آینده گزارشی در مورد سیاست های پناهندگی اتحادیه اروپا منتشر کند که در آن از نحوه برخورد یونان با پناهجویان انتقاد شده است.

بر اساس گزارش منابع رسمی در سال جاری میلادی ۴۴ نفر غرق شده و نام ۵۴ نفر هم در فهرست افراد گمشده درج شده است.

دولت یونان می گوید طی دو ماه ونیم گذشته تعداد مهاجران به صورتی غیر عادی افزایش پیدا کرده و تنها در آخرین روزهای هفته گذشته یا به دلیل حضور غیر قانونی در یونان و یا تلاش برای ورود غیر قانونی به این کشور، ۱۱۸۱ نفر دستگیر و حدود ۶۰۰ نفر به کشورشان برگردانده شده اند.

دولت یونان می گوید این تعداد بسیار زیاد است و هیچ کشور دیگر اروپایی با این پدیده به این شکل رو برو نیست.

گذرگاه

طی سال ۲۰۰۷ حدود ۱۸۰۰۰ نفر در یونان در همین ارتباط دستگیر شده اند در حالی که در کل سال ۲۰۰۵ تعداد دستگیر شدگان ۸۰۰۰ نفر بوده است.

به گفته دولت یونان در میان پناهجویان تعداد عراقی ها افزایش یافته که بسیاری از آنان مسیحیان عراقی هستند. در شش ماهه اول امسال ۳۵۰۰ عراقی که اغلب در این کشور دستگیر شده اند از یونان تقاضای پناهندگی کرده اند.

پناهجویان عموما ادعا می کنند که از طریق ترکیه خود را به یونان می رسانند.

اغلب پناهجویان از یونان و کشورهای جنوب اروپا، نظیر اسپانیا و پرتغال به عنوان گذرگاهی برای رفتن به کشورهای دیگر اروپایی نظیر آلمان، فرانسه و سوئد استفاده می کنند.

بر اساس قوانین اروپایی، پناهجویان باید در نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا که وارد آن می شوند تقاضای پناهندگی کنند.

اگر مشخص شود فردی که مثلا در آلمان تقضای پناهندگی کرده ابتدا وارد یونان شده وی به یونان باز پس فرستاده خواهد شد تا به درخواست او رسیدگی شود.

اتحادیه اروپا قرار است سال ۲۰۱۰ سیستم تازه هماهنگ در زمینه پناهندگی را نهایی کند که بر اساس آن، پناهنده هایی که وارد کشورهای جنوب اروپا می شوند بین همه کشورهای اروپایی تقسیم خواهند شد.

نظرات کاربران ( شهنی شاهسوند - تهران - ایران )
پناه جویان بدبختی که با هزار امید وآرزو جهت زندگی بهتر خود را در اختیار سودا گران مرگ قرارمیدهند چه گناهی دارند که باید در کشور غریب بدون اینکه خانواده های منتظرشان بدانند طعمه مرگ مظلومانه بشوند دستی باید به کمک اینان بیاید وپناهی امن برایشان ایجاد کند
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

نظرات کاربران ( رضا افشار - اتن - یونان )
با عرض سلام.من خودم یک پناهنده افغانی مقیم یونان هستم.بله تمام این حوادث در مرز ترکیه و یونان وجود دارد و هر ساله قربانی میگیرد.
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

نظرات کاربران ( فرهاد - آتن - ایران )
سلام من 1 سال قبل وارد یونان شدم و بعد از 7 ماه رفتم آلمان اما آلمان بعد از 4 ماه مرا به یونان فرستاد بخاطر اثر انگشتی که در اینجا داشتم حالا ایننجا هیچ کاری برای من نمیکنن من موندم خدا شاهده چی کار کنم
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

نظرات کاربران ( مهران - اوه - المان )
من خودم در کشور یونان بوده ام و به چشم دیده ام با پناهجویان چه میکنند تمام پلسهایی یونان با پناهجویان مثل یک حیوان برخورد میکنند . در ضمن من حدود 7 سال است در المان پناهجو هستم اینجا هم دست کمی از یونان ندارد تا حتی من فکر میکنم یونان خیلی از المان بهتر است حتی از سازمان ملل هم میتوانند به انجا بیایند و تماشا کنند حقوق بشری که ازش دام میزنند ببینند چقدر جوان در این کمپهای پناهندگی از بیماری افسوردگی و استرس رانج می براند من تمام این حرفهای خودم را می توانم با مدرک ثادبت کننم .
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

نظرات کاربران ( رضا - نامشخص - انگلستان )
الکی اسمشو غربت نذاشتن.خیلی سخته وقتی می بینی توی کشورت وفور نعمته اونوقت سهم تو از ایرانی بودن دربدریه.با ما همونقدر بد رفتاری می کنند که مردم ما با افغانها.
پنج‌شنبه 10 آبان 1386

نظرات کاربران ( علی - تهران - ایران )
من به تازگی از ترکیه دیپورت شدم نزدیک به 3 هزار دلار منو قاچاقی بر برده و من در مرز ترکیه به یونان نزدیک جزیره میلیتینی دستگیر شدم و نزدیک به دو ماه در بدترین شرایط در زندان چاناقلعه بودم و دیپورت شدم از نظر مالی در بدترین شرایط قرار گرفتم از خدا میخوام زودتر مرگم رو برسونه
پنج‌شنبه 10 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.