در گزارشی که "پرو ازیل"، یک گروه حامی پناهجویان و شورای اروپا منتشر کرده اند آمده که قایق های گارد ساحلی یونان "با انجام مانورهای خطرناک، موج های بزرگی تولید می کنند که می تواند قایق های ضعیف حامل پناهجویان را غرق کند".
در این گزارش همچنین به تاکتیک های دیگری نظیر وادار کردن این کشتی ها به خروج از آب های یونان و سوراخ کردن آنها اشاره شده است.
سازمان عفو بین الملل یونان می گوید این رویه در چند سال اخیر به طور سیستماتیک اجرا می شود اما قضیه صرفا به خود یونان بر نمی گردد و در اصل حاصل فشاری است که اتحادیه اروپا به دولت این کشور وارد کرده تا کنترل مرزهایش را سخت تر کند.
سخنگوی دولت یونان به خطر انداختن جان پناهجویان و مهاجران رو قویا تکذیب کرده و گفته تحت هیچ شرایط از روش هایی که برخلاف قوانین حقوق بشری باشند استفاده نمی شود.
زندگی بهتر
سیاست اتحادیه اروپا در قبال پناهجویان نه حفظ آنها بلکه ممانعت از ورود آنهاست |
سازمان های حقوق بشری با انتقاد از اروپا می گویند سیاست این اتحادیه در قبال پناهجویان "نه حفظ آنها بلکه ممانعت از ورود آنهاست."
دولت یونان در پاسخ به این انتقادات می گوید اغلب این افراد پناهجو نیستند بلکه مهاجران عادی کشورهای فقیر منطقه خاورمیانه و جنوب آسیا هستند که به دنبال کار و زندگی بهتر به اروپا می آیند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل نیز قرار است هفته آینده گزارشی در مورد سیاست های پناهندگی اتحادیه اروپا منتشر کند که در آن از نحوه برخورد یونان با پناهجویان انتقاد شده است.
بر اساس گزارش منابع رسمی در سال جاری میلادی ۴۴ نفر غرق شده و نام ۵۴ نفر هم در فهرست افراد گمشده درج شده است.
دولت یونان می گوید طی دو ماه ونیم گذشته تعداد مهاجران به صورتی غیر عادی افزایش پیدا کرده و تنها در آخرین روزهای هفته گذشته یا به دلیل حضور غیر قانونی در یونان و یا تلاش برای ورود غیر قانونی به این کشور، ۱۱۸۱ نفر دستگیر و حدود ۶۰۰ نفر به کشورشان برگردانده شده اند.
دولت یونان می گوید این تعداد بسیار زیاد است و هیچ کشور دیگر اروپایی با این پدیده به این شکل رو برو نیست.
گذرگاه
طی سال ۲۰۰۷ حدود ۱۸۰۰۰ نفر در یونان در همین ارتباط دستگیر شده اند در حالی که در کل سال ۲۰۰۵ تعداد دستگیر شدگان ۸۰۰۰ نفر بوده است.
به گفته دولت یونان در میان پناهجویان تعداد عراقی ها افزایش یافته که بسیاری از آنان مسیحیان عراقی هستند. در شش ماهه اول امسال ۳۵۰۰ عراقی که اغلب در این کشور دستگیر شده اند از یونان تقاضای پناهندگی کرده اند.
پناهجویان عموما ادعا می کنند که از طریق ترکیه خود را به یونان می رسانند.
اغلب پناهجویان از یونان و کشورهای جنوب اروپا، نظیر اسپانیا و پرتغال به عنوان گذرگاهی برای رفتن به کشورهای دیگر اروپایی نظیر آلمان، فرانسه و سوئد استفاده می کنند.
بر اساس قوانین اروپایی، پناهجویان باید در نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا که وارد آن می شوند تقاضای پناهندگی کنند.
اگر مشخص شود فردی که مثلا در آلمان تقضای پناهندگی کرده ابتدا وارد یونان شده وی به یونان باز پس فرستاده خواهد شد تا به درخواست او رسیدگی شود.
اتحادیه اروپا قرار است سال ۲۰۱۰ سیستم تازه هماهنگ در زمینه پناهندگی را نهایی کند که بر اساس آن، پناهنده هایی که وارد کشورهای جنوب اروپا می شوند بین همه کشورهای اروپایی تقسیم خواهند شد.
|
|
|
|
|
|