سرمربی ایران از هلند یا آلمان می آید

سرمربی ایران از هلند یا آلمان می آید
فاصله سه ماهه تا آغاز مسابقات مقدماتی جام جهانی موجب شده کمیته انتقالی بیش از آنکه برای برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال تحت فشار باشد، مرجع بحث های داغ درباره انتخابات سرمربی جدید تیم ملی قرار گیرد.

روز یکشنبه پارادوکس عجیبی با اظهارنظر دو عضو کمیته انتقالی ایجاد شد؛ صفایی فراهانی منتقد اصلی عملکرد امیر قلعه نویی در جام ملت ها بار دیگر تاکید کرد او شانسی برای ابقا در این پست ندارد و همزمان کیومرث هاشمی از بخت قلعه نویی برای هدایت تیم ملی در مقدماتی جام جهانی سخن گفت.

موضع متفاوت رئیس و سخنگوی کمیته انتقالی البته تحت تاثیر مصاحبه رسمی خبیری قرار می گیرد. خبیری طی مصاحبه یی استراتژی کمیته انتقالی را برای انتخاب سرمربی تیم ملی اعلام می کند؛ «با توجه به معیارها و ملاک هایی که برای انتخاب سرمربی تیم ملی در نظر گرفته بودیم، به دو دلیل اعضای کمیته انتقالی تصمیم گرفتند سرمربی آینده تیم ملی را از میان گزینه های خارجی انتخاب کنند؛ اول اینکه با انتخاب مربی ایرانی باعث لطمه به مسابقات لیگ برتر نشویم و از سوی دیگر از مربیانی که به لحاظ فنی بالاتر از سطح کشورمان قرار دارند بهره بگیریم و از این طریق به رشد و غنای فوتبال ملی کمک کنیم.»

از صبح دیروز شایعه قطعی شدن جذب بورا میلوتینوویچ در محافل خبری پررنگ شده بود اما او شرایط اولیه را برای نشستن روی نیمکت ایران ندارد چرا که ظاهراً یکی از شرایط کمیته انتقالی، انتخاب مربی زیر 55 سال است در حالی که بورا 63 ساله است.

انتخاب مربی اروپایی البته قطعی شده است؛ «فوتبال ایران به لحاظ فیزیکی به فوتبال اروپا نزدیک است و از نظر توانایی تکنیکی شباهت های زیادی به سبک فوتبال امریکای لاتین دارد. از همین رو در میان گزینه های مورد نظر به دنبال یک مربی اروپایی هستیم تا بتواند از تلفیق این دو اصل اساسی در فوتبال به بهترین شکل بهره بگیرد و ما را به جام جهانی برساند. برای کمیته انتقالی انگیزه مربیان خارجی برای فعالیت در فوتبال ایران هم اهمیت بسزایی دارد و علاقه مندیم مربی یی را به خدمت بگیریم که انگیزه، جسارت، پختگی و تجربه حضور در جام جهانی را داشته باشد.» شاید همین اشاره به تجربه حضور در جام جهانی است که باز هم احتمال جذب میلوتینوویچ را منتفی نمی کند؛ مردی که رکورددار پنج بار حضور در جام جهانی با تیم های مختلف از قاره های مختلف است.

نکته مهم دیگر اما همکاری یک سیستم چند نفره از مربیان داخلی با سرمربی جدید تیم ملی است؛ «حضور مربیان ایرانی در کادر فنی تیم ملی قطعی است چرا که نمی خواهیم اختیار تیم ملی را کاملاً به مربی خارجی بسپاریم. از همین رو برای کمک به سرمربی آینده تیم ملی و در اختیار قرار دادن اطلاعات فوتبال کشور، جمعی از مربیان ایرانی را در کادر فنی تیم ملی به کار می گیریم که کمیته انتقالی کادری حدود 7 الی 8 نفر را برای حضور در مسوولیت های مختلف تیم ملی انتخاب خواهد کرد.»

خبرگزاری مهر در گمانه زنی خود از حمید درخشان، حمید استیلی، صمد مرفاوی، حمید علیدوستی و افشین پیروانی به عنوان کاندیداهای اصلی کمیته انتقالی نام برده، اما خبیری به هیچ نامی اشاره نکرده است. البته انتخاب این هیات چند نفره در اولویت قرار دارد چرا که تا اوایل دی ماه باید فهرست 50 نفره بازیکنان تیم ملی برای فیفا ارسال شود و این کار را تیم مربیان داخلی انجام خواهد داد.

خبیری دو هفته را زمانی مناسب برای انتخاب سرمربی خارجی عنوان کرده و می گوید؛«برای انتخاب یک مربی بزرگ اروپایی مشکل مالی نداریم هر چند در تلاش هستیم مربی یی مطابق شرایط مالی فدراسیون انتخاب کنیم.»

پاسخ عضو کمیته انتقالی به احتمال پایان سریال استفاده از مربیان «ویچ»دار هم جالب است؛ «این دسته از مربیان کروات نیز جزء کاندیداهای سرمربیگری تیم ملی هستند، اما هیچ الزامی در این زمینه وجود ندارد و مربی یی که با شرایط ما سازگار باشد، انتخاب خواهد شد.» در همین حال گمانه زنی ها خبر از عقد قرارداد با یک مربی از اروپای غربی می دهد و آن طور که شنیده می شود دو مربی از آلمان و هلند به شدت مورد توجه کمیته انتقالی قرار گرفته اند. قرار است یکی از مربیان داخلی که سابقه مربیگری در تیم ملی را هم دارد، به عنوان مدیر فنی انتخاب شود تا بر کار سرمربی خارجی و تیم مشاوره داخلی او نظارت کند.

دکتر خبیری در بخش پایانی صحبت های خود به حضور محسن صفایی فراهانی در اجلاس فیفا و شایعه مخالفت فیفا با حضور علی آبادی در انتخابات می پردازد؛«این نخستین نشست دوره یی کمیته های مختلف فیفا بود که صفایی فراهانی به نمایندگی از ایران و AFC در آن شرکت کرد اما درباره مخالفت فیفا با کاندیداتوری علی آبادی تاکنون مطلبی از سوی هیچ منبع رسمی فیفا منتشر نشده و حضور ایشان در انتخابات مطابق اساسنامه منع قانونی ندارد و تصور می کنم این تنها یک شایعه باشد.»
نظرات کاربران ( روزبه - هادرسفیلد - انگلستان )
چرا ازخوزه ماریو دعوت نمیکنند تا اون مربیگری کنه.
سه‌شنبه 8 آبان 1386

نظرات کاربران ( احسان - تهران - ایران )
اولا خوزه مورینیو نه خوزه ماریو دوم اینکه آقا اینقدر کلاسش بالاست که با 20 ملیون پوند حاضر نشده سرمربی انگلستان بشه.
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

نظرات کاربران ( عباس - تهران - ایران )
شخص ... که به درد سر مربیگری تیم ملی ایران نمی خورد. امیدوارم که فدراسیون فوتبال اشتباه جدید دیگری را تکرار نکرده و با غرور و آرزوهای میلیونها ایرانی که لیاقت لذت بردن از بازی خوب تیم فوتبالشان را دارند بازی نکند. زنده باد ایران و ایرانی سرفراز
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

نظرات کاربران ( محمد - تهران - ایران )
برای حل مشکل مربی گری : 1- تاسیس دانشگاه مربی گری فوتبال جهت بهبود روش های تکنیکی و تاکتیکی و ایجاد روشهای مناسب و الگوبرداری از تیم های بزرگ دنیا - ایجاد سیستم ها و روشهای مدرن و نیز آموزش به فوتبالیستها از زمان شروع به بازی فوتبال در تمامی سطوح و ...هدف - در آینده مربی گری تیم ملی ایرانی باشد - تبدیل به یکی از قدرتهای فوتبال در دنیا - چرایک مربی ایرانی سرمربی تیم های بزرگ دنیا وحتی سرمربی تیمهایی نظیرهلند یا المان و .. نباشد به این لیل فعلا مربی خارجی خوب باید مد نظرباشد.این نظر من میباشد.
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

نظرات کاربران ( رهام - هلند - هلند )
اگه منظور اقا روزبه همون خوزه مورینیو هستش منم به شدت موافق هستم
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

نظرات کاربران ( شهنی شاهسوند - تهران - ایران )
بیاد مبارکه. فوتبال هلند به طرز بازی فوتبال ایران نزدیک میباشد امیدوارم که باعث پیشرفت فوتبال مریض ما بشود
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.