نیروی انتظامی ایران علت پلمب کتابفروشی ثالث را تداخل صنفی به دلیل داشتن کافی شاپ ذکر کرده و ۷۲ ساعت به مدیریت آن فرصت داده بود تا نسبت به تخلیه آن اقدام کند.
غیر از ثالث چند کتابفروشی دیگر نیز چنین اخطاری دریافت کرده بودند، اما از میان آنان فقط ثالث پلمب شده بود.
این کتابفروشی هنگامی اجازه فعالیت مجدد را پیدا کرد که مدیر آن در اداره اماکن حاضر شد و تعهد داد که قوانین و مقررات صنفی را رعایت کند.
فعالیت دوباره کتابفروشی ثالث در حالی صورت گرفته است که کافی شاپ آن به دستور اداره اماکن هم چنان بسته است.
کتابفروشی های کتاب روشن، شهر کتاب ونک، دروس و بدرقه جاویدان نیز که قبلا کافه کتاب داشتند، کافه های خود را بسته اند و فقط به کتابفروشی اشتغال دارند.
کافه کتاب ها که تعداد آن ها در تهران به بیش از ۵ مورد می رسد، فضاهایی است که در کنار کتابفروشی ها شکل گرفته و امکان گفت و گوی میان مراجعه کنندگان و مولفان آثار و حتی ورق زدن کتاب ها را فراهم کرده است.
اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران پیش از این نامه ای به نیروی انتظامی ارسال کرده که در آن نامه تاکید شده بود که با تعطیلی کافی شاپ های این کتابفروشی ها موضوع تداخل صنفی منتفی شده است و کتابفروشی ها باید بتوانند، به کار خود ادامه دهند.
نخستین کافه کتاب تهران به همت نشر روشنگران و مطالعات زنان در اوایل دهه ۸۰ با عنوان پاتوق فرهنگی تهران شکل گرفت که شعار آن خواندن کتاب با یک فنجان چای بود، اما در نهایت مدیر این پاتوق ناگزیر به تعطیلی و تخلیه این مکان شد.
|
|
|