به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دبیرخانه همایش درمانهای سوء مصرف مواد مخدر، آذرخش مکری که در آستانه برپایی این همایش که 8 تا 10 آبانماه در تهران برپا میشود، سخن میگفت: با اعلام این خبر افزود: مواد مخدر در بازار که بسیار قویتر و موثرتر از مواد مخدر سنتی عرضه میشود سبب به هم خوردن تعادل مصرف معتادان شده است.
وی گفت: همسایگی ما با افغانستان که تنها در دو سال گذشته تولید مواد مخدر خود را از 4000 تن به 8000 تن رسانده و این افزایش تولید سبب سرریز شدن حجم بالای مواد مخدر خالص مانند کراک به داخل کشور شده، یکی از دلایل گسترش مصرف مواد مخدر طی سالهای اخیر در ایران بوده است.
معاون آموزشی مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران با اشاره به فعالیت کلینیکهای درمانهای نگهدارنده اظهار داشت: در گذشته بسیاری از معتادان به تنهایی و بدون مداخله پزشک قادر به ترک مواد مخدر بودند، اما استفاده کنندگان از مواد مخدر جدید به ویژه کراک بدلیل شدت وابستگی اکثرا بدون مداخلات پزشک قادر به ترک اعتیاد نیستند.
وی ادامه داد: با توجه به موارد فوق، تاسیس کلینیکهای درمانهای نگهدارنده که توسط افراد آموزش دیده تاسیس شده و از سوی وزارت بهداشت مورد نظارت قرار گیرد، بیش از پیش ضروری به نظر میرسد. تاسیس 6 کلینیک فعال در این زمینه که تعداد آنها به زودی به 1000 کلینیک خواهد رسید، در زمینه ارایه شیوههای علمی ترک اعتیاد موفقیتی چشمگیر بوده است.
مکری در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از پوشش ندادن درمانهای اعتیاد از سوی بیمهها یادآور شد: با توجه به اینکه هزینه کردن در سیستم درمان به شدت مقرون به صرفه بوده و سبب کاهش هزینههای دولت به میزان زیادی میشود سرمایهگذاری در این زمینه ضروری است.
به گفته وی، سرمایهگذاری دولت در زمینه درمان معتادان به میزان بسیار زیادی در مبارزه با جرایم، کاهش آسیبهای اجتماعی و غیره موثر است.
وی یادآور شد: درمانهای متوسط که اثربخشی مناسبی نیز دارند، به طور میانگین ماهانه 50 تا 80 هزار تومان هزینهبر هستند. اما این هزینه تا میلیونها تومان از عوارض اجتماعی، اقتصادی، انتظامی و غیره پدیده اعتیاد در اجتماع میکاهد.
دبیر همایش درمانهای سوء مصرف مواد مخدر خاطرنشان ساخت: مراکز دولتی ترک اعتیاد پاسخگوی انبوه مراجعان نیستند که در اینجا نقش کلینیکهای ارایه دهنده درمانهای نگهدارنده پررنگتر میشود.
وی افزود: به همین منظور همایش فوق از سوی مرکز ملی مطالعات اعتیاد و با همکاری معاونت سلامت و معاونت غذا و داوری وزارت بهداشت سازمان زندانها، ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات ایدز و شرکت دارو درمان پارس برگزار میشود.