صغری یک بار دیگر در چند قدمی چوبه دار

صغری یک بار دیگر در چند قدمی چوبه دار
در حالی که دو هفته پیش صغری دختر جوانی که از 13 سالگی در زندان به سر می برد با موافقت قاضی دادگاه عمومی رشت با قرار وثیقه آزاد شده و امیدهای تازه برای نجات وی از مرگ شکل گرفته بود، اولیای دم مقتول طی نامه یی خواستار اعدام این دختر شدند.

به گزارش خبرنگار ما، صغری که اکنون 31 سال دارد، 18 سال از عمرش را در زندان گذرانده است. این دختر جوان که از 9 سالگی در خانه یی در رشت به عنوان خدمتکار کار می کرده متهم است در 13 سالگی کودک 8ساله این خانواده را به قتل رسانده است.

این دختر 18 سال پیش هنگامی که در برابر قاضی دادگاه جنایی رشت قرار گرفت، اتهام قتل عمد را پذیرفت و گفت؛ من از سن 9 سالگی در خانه امیر و خانواده اش کار می کردم و 13 ساله بودم که این حادثه اتفاق افتاد. من به امیر حسادت کردم و به همین خاطر ابتدا سرش را به دیوار کوبیدم و بعد او را داخل چاه انداختم. وقتی امیر گم شد، مادرش چندین روز به دنبال او گشت و سرانجام با تحقیقاتی که پلیس انجام داد جسد او از داخل چاه بیرون کشیده شد.

صغری در حالی به قتل اقرار کرد که برخی مدارک موجود در پرونده ادعاهای او را مردود نشان می داد و این احتمال که دختر 13ساله به دروغ ماجرای کشته شدن امیر را بازگو کرده و عامل این جنایت فرد دیگری است، وجود داشت. با این وجود قاضی پرونده حکم به قصاص دختر نوجوان داد.

پس از صدور این رای صغری به آن اعتراض کرد و در لایحه یی اعتراف های قبلی خود را پس گرفت و گفت قاتل امیر نیست. با این وجود حکم قصاص این دختر تایید شد و مرحله استیذان را نیز پشت سر گذاشت و پرونده برای صدور حکم آماده شد.

زمانی که صغری 17 سال بیشتر نداشت و 5 سال از دستگیری اش می گذشت در یک شب هولناک توسط ماموران زندان به سلول انفرادی منتقل شد تا بامداد روز بعد پیش از طلوع آفتاب بالای چوبه دار برود. صبح روز بعد همبندی های صغری که هرگز انتظار ملاقات دوباره این دختر را نداشتند وی را در حالی مشاهده کردند که به خاطر بازگشت دوباره به زندگی اشک شوق می ریخت. اولیای دم امیر سحرگاه آن روز از انداختن طناب دار به گردن دختر جوان امتناع کرده و هنگام اجرای حکم گفته بودند فعلاً از قصاص پشیمان شده اند و قصد دارند اجرای حکم را به تعویق بیندازند.

پس از آن اولیای دم برای اجرای حکم صغری اقدامی انجام ندادند و پیگیر پرونده نشدند تا اینکه دو هفته پیش این دختر در 31 سالگی تقاضا کرد با سپردن وثیقه آزاد شود. قاضی تیموری رئیس شعبه دادگاه عمومی رشت نیز پس از مطالعه پرونده طبق بخشنامه رئیس قوه قضائیه درخصوص آزادی محکومان به قصاص که در وضعیت بلاتکلیف به سر می برند با این درخواست موافقت کرد و صغری با قرار وثیقه 60 میلیون تومانی از زندان آزاد شد تا بار دیگر رنگ دریا را ببیند.

اما این شادی چندان دوام نیاورد چرا که اولیای دم امیر، وقتی خبر آزادی این دختر زجر کشیده را شنیدند، به اجرای احکام دادگستری رشت مراجعه و با ارائه نامه یی تقاضای اجرای حکم را مطرح کردند.

قاضی تیموری - مسوول رسیدگی به پرونده صغری- روز گذشته در گفت وگویی با خبرنگار ما گفت؛ درخواست اولیای دم برای قصاص صغری صحت دارد و واحد اجرای احکام به لحاظ قانونی باید خواسته اولیای دم را مورد بررسی قرار دهد، اما آنچه باید به آن توجه کرد، سن این دختر زمان ارتکاب جرم و برخی مسائل دیگر است که در پرونده تا حدودی منعکس شده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا صغری می تواند برای نجات از مرگ تقاضای اعاده دادرسی دهد، گفت؛ حکم 18 سال پیش صادر شده و زمان قانونی درخواست اعاده دادرسی آن گذشته است، اما اگر وکیل صغری درخواستی در این خصوص به رئیس قوه قضائیه ارائه دهد، آیت الله هاشمی شاهرودی می تواند از اختیارات خود برای این کار استفاده کند.قاضی تیموری در این خصوص که آیا احتمال اجرای حکم وجود دارد، گفت؛ تلاش برای جلب رضایت اولیای دم از سوی قضات اجرای احکام آغاز شده، اما به هر حال تا زمان جلب رضایت یا اعاده دادرسی متاسفانه احتمال اجرا از سوی اولیای دم وجود دارد.صغری که 18 سال از بهترین روزهای عمرش را در زندان گذرانده در این مدت خواندن و نوشتن یاد گرفته است و قصد دارد آنچه را در این سال ها از دست داده به دست آورد، اما تا زمان صدور دستور آیت الله هاشمی شاهرودی برای توقف اجرای حکم یا گذشت اولیای دم سایه طناب دار همچنان بر سر وی خواهد بود و احتمال اجرای حکم وجود دارد و این در حالی است که تلاش وکیل صغری برای نجات وی از مرگ همچنان ادامه دارد.
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.