وجود ۴ هزار دو جنسی در ایران

وجود 4 هزار دو جنسی در ایران

اعتماد: سازمان بهزیستی کشور از این پس موظف است برای تغییر جنسیت، 5 میلیون تومان در اختیار «ترنس جندرها» قرار دهد.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد؛«امسال علاوه بر اعتبار قبلی که برای درمان افراد دچار اختلال هویت جنسی در اختیار بهزیستی بود، ردیف جدیدی برای درمان این افراد از محل اعتبارات بند ب تبصره 15 قانون بودجه در اختیار بهزیستی قرار گرفت. بنابراین در مجموع 700 میلیون تومان برای کمک هزینه درمان در اختیار سازمان قرار گرفت.»

سیدمحمدی تعداد متقاضیان تغییر جنسیت در ایران را 300 نفر و تعداد افرادی را که دچار اختلال هویت جنسی هستند 4 هزار نفر تخمین زد.

به طور میانگین هزینه هر تغییر جنسیت در ایران 12 میلیون و خارج از کشور بیش از 15 میلیون تومان است.

بنابر خبر فارس، بهزیستی نیز اعلام کرده است که این کمک بنابر تقاضای استان ها ممکن است تغییر کند و به میزان اعتبار و تعداد مراجعه کنندگان بستگی دارد.

هرچند این خبر بر آمار 4 هزار نفری «ترنس»ها تاکید دارد، اما پیش از این آمارهایی مبنی بر وجود 30- 25 هزار نفری یا بیش از 150 هزار نفر ترنس اعلام شده است.

بیماری اختلال هویت جنسی یک بیماری ژنتیک است که عواملی چون فرهنگ و آموزش در تشدید و ایجاد عوارض آن تاثیر می گذارد. سازمان بهداشت جهانی (WHO)، دو درصد از جمعیت جهان را مبتلا به این بیماری می داند. ترنس ها هویت جنسی و روانی متفاوت با بدن خود دارند. تغییر جنسیت پروسه نفسگیری است که به غیر از چندین جراحی نیاز به سال ها هورمون درمانی، روان درمانی، مشاوره و ... دارد.

این بیماران بیشترین آمار خودکشی در میان اقلیت جنسی را از آن خود کرده اند. 40 تا 60 درصد این بیماران بعد یا قبل از تغییر جنسیت خودکشی می کنند.

مریم خاتون ملک آرا، در سال 1365 فتوای تغییر جنسیت خود را از امام خمینی(ره) گرفت و با تغییر جنسیت نام خود را به عنوان اولین تغییر جنسیت داده ایرانی ثبت کرد.

پیگیری های مستمر او طی 15 سال گذشته منجر به تغییرات نسبی در نگرش مسوولان نسبت به بیماری اختلال هویت جنسی شد. وی یکی از اعضای انجمن ملی بیماران فراجنسیتی است که نمایندگان، وزارت کشور، وزارت رفاه، نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی، وزارت کار، بسیج، کمیته امداد و قوه قضائیه از اعضای اصلی آن هستند.

وی با اشاره به تصویب هزینه 5 میلیون تومانی کمک درمان از سوی وزارت بهزیستی می گوید؛«پرداخت هزینه های درمانی به عهده وزارت بهداشت و درمان است که این وزارتخانه این وظیفه را به عهده نمی گیرد. با توجه به طرد این بیماران از خانواده و نیز عدم امکان اشتغال و هزینه های جانبی از قبیل مسکن و مشاوره و ... 5 میلیون تومان هیچ کمک قابل قبولی به ترنس ها نمی کند و تنها هزینه لیزر یا بخشی از جراحی های زیبایی است.»

ملک آرا تاکید می کند که جراحی زیبایی از الزامات تغییر جنسیت است و نباید به عنوان «لوکس بودن» این هزینه را نادیده گرفت.

او درباره کیفیت درمان و جراحی در ایران می گوید؛«با توجه به نمونه های بسیار زیادی که با آنها ارتباط دارم اعلام می کنم که درمان در ایران مطلقاً ممکن نیست چون متخصصان ایرانی فاصله باور نکردنی با تجربه های جهانی دارند.»

عفونت و اختلال مجاری ادرار و مدفوع و خونریزی شایع ترین عوارض این جراحی در ایران است.

ملک آرا منزل مسکونی خود در کرج را در اختیار این بیماران قرار داده است. خدمات مشاوره حقوقی، روانی، مراقبت های پزشکی دوره نقاهت و ... را با هزینه شخصی ارائه می دهد.

در حالی که اکثر بیماران و خصوصاً بیماران خاص در همه جای جهان و در ایران دارای NGOهای تخصصی خود هستند سال ها تلاش ملک آرا برای ثبت یک NGO بی نتیجه مانده است.

وی می گوید؛«تقاضای ما بعد از سال ها در سال 83 مورد تایید رئیس جمهور و وزیر اطلاعات وقت قرار گرفت و همه مراحل اداری آن طی شد، اما بعد از مدیریت جدید امور اجتماعی وزارت کشور مجدداً پرونده رد شد و هنوز نتوانسته ایم این انجمن را ثبت کنیم.»

او به نمایندگی از جامعه چند هزار نفری بیماران ترنس و با تاکید بر فتوای حضرت امام خمینی مبنی بر لزوم درمان و حمایت از این بیماران، از رئیس جمهور و مقام معظم رهبری تقاضای کمک کرد.

نظرات کاربران ( علی صادقی - کرج - ایران )
با تشکر از شما می توانم ادرس دفتر شما را داشته باشم
سه‌شنبه 8 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.