محمد رضا باهنر : همکاری لاریجانی و احمدی‌نژاد ممکن نبود

محمد رضا باهنر : همکاری لاریجانی و احمدی‌نژاد ممکن نبود

محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس ایران، می گوید دلیل استعفای آقای لاریجانی اختلافات زیاد او با آقای احمدی نژاد بوده است.
لاریجانی - احمدی نژاد
اوج اختلافات لاریجانی و احمدی نژاد در زمان سفر پوتین به تهران بروز پیدا کرد

این اولین بار است که یک مقام ایرانی رسما اختلاف با رئیس جمهور را دلیل اصلی استعفای آقای لاریجانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی عنوان می کند. پیش از این دلیل این استعفا، مسائل شخصی عنوان شده بود.

آقای باهنر، که از چهره های موثر جناح حاکم در ایران است، روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: "امکان همراهی آقایان لاریجانی و احمدی نژاد دیگر وجود نداشت و طرفین به این نتیجه رسیده بودند که این کار باید انجام شود."

به گفته آقای باهنر، "امکان داشت این مشکل با واسطه حل شود و کار، مختصری ادامه یابد. ولی به نظر می رسید که این مسئله به صورت ریشه ای حل نمی شود."

همچنین علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، گفته است این استعفا چندمین استعفای آقای لاریجانی بوده و آخرین استعفایی که مجلس از آن آگاه بوده، مربوط به یک ماه پیش است.

دیدار با سولانا در رم

استعفای آقای لاریجانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی در حالی پذیرفته می شود که قرار بود او روز سه شنبه در رم با خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دیدار کند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران روز یکشنبه اعلام کرد آقای لاریجانی به همراه سعید جلیلی جانشین خود به رم خواهد رفت و با آقای سولانا دیدار خواهد کرد.

آقای لاریجانی یکی از دو نماینده رهبر ایران در شوای عالی امنیت ملی است و علی رغم استعفا از دبیری این شورا، در عضویت آن باقی خواهد ماند.

از سوی دیگر آقای جلیلی، معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه ایران و از چهره های نزدیک به محمود احمدی نژاد، عضو شورای عالی امنیت ملی ایران نیست و در رسانه های ایران ابهاماتی در خصوص این که آیا یک غیرعضو می تواند دبیر شورای عالی امنیت ملی شود یا نه، مطرح شده است.

لاریجانی - جلیلی
آقای جلیلی از نزدیکترین مشاوران آقای احمدی نژاد در امور خارجی است

خبر کناره گیری علی لاریجانی مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران، پس از آن اعلام شد که وی از ارائه طرحی از سوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای حل بحران اتمی ایران خبر داد، اما محمود احمدی نژاد ارائه چنین طرحی از سوی همتای روس خود را رد کرد و گفت "پوتین حرفی نزد".

سخنگوی وزارت خارجه ایران، در مورد "طرح پوتین" گفت: "پیشنهادی که آقای پوتین مطرح کردند درباره ارتقای مناسبات و استفاده از قابلیت های دو کشور در تمام زمینه ها بود و بحث تعلیق در آن مطرح نبوده است".

خبرنگار بی بی سی در تهران می گوید که پیشنهادهای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه طی سفر او به ایران، دلیل استعفای علی لاریجانی است.

گفته می شود که آقای لاریجانی از این پیشنهادها حمایت کرده، در حالی که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور، مخالف آنها بوده است.

وضعیت 'دشوارتر'

خبر کناره گیری علی لاریجانی از ریاست شورای عالی امنیت ملی ایران، واکنش های مختلفی در داخل و خارج ایران به دنبال داشت.

در تازه ترین واکنش ها، اتحادیه اروپا گفته است که استعفای آقای لاریجانی، تلاش برای حل بحران هسته ای ایران را "دشوارتر" خواهد کرد.

کریستینا گالاک، از سخنگویان اتحادیه اروپا گفت که استعفای این مقام ایرانی، بر سختی مذاکراتی که در حال حاضر نیز پیچیده است، خواهد افزود.

کریستینا گالاک، سخنگوی رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت با وجود استعفای علی لاریجانی، مذاکرات آقای سولانا با طرف ایرانی بر طبق برنامه، روز سه شنبه انجام خواهد شد.

خانم گالاک گفت استعفای آقای لاریجانی مشکل دیگری در کنار مشکلات مذاکرات پیچیده با ایران خواهد بود.

او گفت که علی لاریجانی رابطه ای "مثبت و خوب" با آقای سولانا داشته و آن دو برای مدتی طولانی با یکدیگر کار کرده اند.

این در حالی است که برخی دیپلمات های اروپایی که با سعید جلیلی آشنایی دارند، او را شخصی دشوار برای مذاکره دانسته اند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.