سرپرست دفتر سلامت روانی اجتماعی وزارت بهداشت با بیان این مطلب افزود؛ در کشور حدود 20 درصد جمعیت به نوعی دچار یکی از انواع اختلال روانی خفیف تا شدید هستند که از این میزان حدود یک تا
5/1 درصد جمعیت به بیماری اسکیزوفرنیا به عنوان یک بیماری شدید روانی مبتلا هستند. همچنین 45 درصد مردم در طول زندگی خود این اختلال روانی را تجربه می کنند.
دکتر صابری زفرقندی افزود؛ تعداد روانپزشکان و تخت های موجود نسبت به جمعیت بیماران کم است و در حالی که اختصاص 10 درصد تخت های بیمارستان های عمومی به بیماران روانپزشکی از سیاست هایی است که می تواند در بهبود روند رسیدگی به بیماران موثر باشد اما این مساله سال ها قبل ابلاغ شده و در حال حاضر به کندی پیش می رود. همچنین اختصاص یارانه به ازای هر فرد بستری روانی توسط وزارت بهداشت می تواند در پیشرفت اهداف، کمک بسزایی صورت دهد.
وی با بیان اینکه پوشش بیمه یی بیماران روانپزشکی به هیچ وجه مطلوب نیست، گفت؛ کمترین میزان تخت روز به بیماران روانی اختصاص دارد و این در حالی است که بیماران روانپزشکی به طور متوسط هر دو سال، نیاز به بستری پیدا می کنند.
به گزارش ایسنا زفرقندی گفت؛ کشور ما جزء کشورهای حادثه خیز محسوب می شود و این حوادث از جمله سیل، زلزله و تصادفات تاثیرات روانی و اجتماعی عمیقی به دنبال دارند به طوری که پس از زلزله رودبار و بم، بخشی از جمعیت کشور با مداخلات جدی روانی روبه رو شده که هم اکنون در این زمینه صاحب تجربه بسیار زیادی است. دکتر احمد حاجبی نیز در نشست خبری هفته بهداشت روان با بیان اینکه رسالت اصلی این هفته بحث آموزش جامعه است، افزود؛ آموزش و اطلاع رسانی و تصحیح نگرش مردم نسبت به بیماری های روانی از اهداف اصلی اداره سلامت روان به شمار می رود.
حاجبی با بیان اینکه حدود 1200 روانپزشک در کشور مشغول فعالیتند، اذعان داشت؛ این تعداد نسبت به آمار بیماران نیازمند به خدمات روانپزشکی بسیار کم است، این در حالی است که در سال 82 فقط 800 روانپزشک در کشور وجود داشته است.
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.