آنگونه که موسسه سرطان روسول در نیویورک اعلام کرده این واکسن طوری طراحی شده که واکنش سیستم ایمنی بدن به سرطان را تقویت کند.
بیشتر بیماران با امراض پیشرفته به شیمی درمانی واکنش مثبت نشان می دهند با این همه 70 درصد آنها در نتیجه بازگشت سرطان در 5 سال پس از درمان ابتدایی جان خود را از دست می دهند.
موسسه تحقیقاتی سرطان از این مطالعات استقبال کرده با این همه اعلام کرده احتیاج به آزمایش های بیشتری هست.
این واکسن ترکیبی است از نوعی پروتئین سرطان تخمدان و نوعی مولکول که واکنش سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند.
این واکسن پروتئینی را هدف قرار می دهد که توسط سلولهای تخمدان سرطانی به میزان بالا تولید می شود.
محققان می گویند این واکسن را بر روی زنان مبتلا به نوعی سرطان تخمدان که در پوسته رویی تخمدان ظاهر می شود، آزمایش کرده اند.
به گفته این محققان اگرچه این تحقیق اولین مرحله یک آزمایش کلینیکی بوده با این همه نتایجی دلگرم کننده داشته است.
این واکسن سیستم ایمنی بدن را تحریک و مجبور به تولید پادتن می کند و در نتیجه سلول های "تی" را که قادر به حمله به سلول های سرطانی تولید کننده پروتئین هستند بسیج می کند.
محققان رد سلول های ایمنی را 12 ماه بعد از واکسیناسیون در بیماران پیدا کرده اند که به معنی تاثیر دراز مدت این واکسن است.
پروفسور کونل اودونسی، رییس این گروه تحقیقاتی گفته: " در حال حاضر شواهدی جدی وجود داردحاکی از اینکه سیستم ایمنی بدن قادر به شناسایی و کشتن سلولهای تخمدان سرطانی است.
آقای اودونسی افزود:" استراتژی واکسیناسیون ما به راحتی از این موضوع برای بهبودشرایط بیماران مبتلا به سرطان تخمدان استفاده می کند و ما مطمئنیم که این واکسن نهایتا به طور گسترده ای در دسترس قرار خواهد گرفت.
دکترآلیسون راس، از موسسه خیریه تحقیقات برای سرطان در بریتانیا گفت:" ما از هرگونه تحقیقی که بتواند شرایط نجات بیماران مبتلا به سرطان تخمدان را فراهم کند استقبال می کنیم و واکسن سرطان، پتانسیل های شگفت آوری دارد."
به گفته دکتر راس " نتایج ابتدایی این آزمایش دلگرم کننده بوده است با این همه مهم است که به یاد داشته باشیم برای اطمینان از ایمن و موثر بودن واکسن نیاز به آزمایش های بیشتری داریم."