آمریکائی به عنوان مهمترین نامزد نوبل ادبی امسال خبر میدادند، با برنده شدن «دوریس لسینگ»، ایرانیالاصل بودن وی را مسکوت گذاشتند. خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که جایزه نوبل ادبی امسال به «دوریس لسینگ» نویسنده انگلیسی رسید. این خبرگزاری در خبر دوم خود در گزارشی که درباره زندگی و فعالیت ادبی وی نوشته صرفاً به آثار و جوایز وی اشاره کرده و نامی از محل تولد و سالهای زندگی وی در ایران نبرده استبه گزارش خبرگزاری فارس، بعد از آنکه سایت رسمی آکادمی سوئد از برنده شدن «دوریس لسینگ» نویسنده ایرانیتبار انگلیسی خبر داد خبرگزاریهای بینالمللی با انتخاب تیترهای «نوبل ادبی امسال به «دوریس لسینگ» انگلیسی رسید» از این رویداد ادبی خبر دادند.
با آنکه در اولین سطر زندگینامه این نویسنده زن که در سایت آکادمی سوئد منتشر شده از ایرانیتبار بودن وی نوشته شده است خبرگزاریهای بینالمللی صرفاً به انگلیسی بودن وی اشاره کردهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که جایزه نوبل ادبی امسال به «دوریس لسینگ» نویسنده انگلیسی رسید. این خبرگزاری در خبر دوم خود در گزارشی که درباره زندگی و فعالیت ادبی وی نوشته صرفاً به آثار و جوایز وی اشاره کرده و نامی از محل تولد و سالهای زندگی وی در ایران نبرده است. خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی نوشت که جایزه نوبل ادبی امسال به نویسنده زن بریتانیائی رسید. این خبرگزاری در ادامه با اشاره به اینکه این نویسنده 22 اکتبر امسال هشتاد و هشتمین سال تولدش را جشن میگیرد از یکی از آثار او با عنوان «دفترچه یادداشت طلائی» اسم برده و هیچ اشارهای به ایرانیتبار وی نکرده است.
.
به صفحه خبر مربوطه در خبرگزاری فارس بروید و ببینید که آیا نویسنده محترم خبر فوق خودش در خبر گلایهآمیزی که تهیه کرده نامی از «محل تولد» و «سالهای زندگی» این خانم در ایران برده یا نه!
در ضمن حالا که ما اینقدر مفاخر داریم در دنیا حیف است که خبرگزاری فارس منتظر بنشیند تا امثال این خانم ابتدا جایزه معتبری بگیرند در سطح جهان و بعد خبرگزاری فارس شاکی بشود که چرا تبار ایرانی ایشان نادیده گرفته میشود. چه خوب است قبل از اینکه دیگران در خبرگزاریهایشان به ما اطلاع بدهند که فلان شخص ایرانی است خبرگزاری فارس این کار را بکند.
اصلا این خانم هم اسم کوچکشان «دوریس» و هم فامیلشان «لسینگ» داد میزند که ایرانی«تبار» است. «دوریس» همان «بیگمبانو» است و «لسینگ» همان «لواسانی». در واقع اسم این خانم «بیگمبانو لواسانی» است!!!!
سوالات:
- زن و مردی هندی در صد سال پیش به ایران مهاجرت میکنند. فرزند ایشان که در ایران به دنیا میآید ایرانی «تبار» است؟
- زن و مردی ایرانی در صد سال پیش به هندوستان مهاجرت میکنند. فرزند ایشان که در هند به دنیا میآید تا چند نسل بعد از نظر ما «ایرانی» است؟
- زن و مردی انگلیسی بنا به ماهیت شغل پدر خانواده در صد سال پیش به هندوستان میروند. فرزندشان در هند به دنیا میآید. این فرزند «انگلیسی» است یا «هندی»؟
- آیا صرف تولد کسی در خاک کشوری به وی «تبار» آن کشور را میبخشد یا تابعیت آن را؟ مثلا یک زوج ایرانی در کانادا صاحب فرزند شدهاند، فرزندشان «کانادائی تبار» است یا «تابعیت کانادا» را دارد؟
ـ آیا ماهیت خون ایرانی این است که در رگهای هرکس -با احتساب شونصد نسل بعد یا قبل- هم که باشد طرف ایرانی است؟
- آیا ماهیت خاک ایران این است که هرکس در آن به دنیا بیاید نسلهای بعدی وی هم اتوماتیک ایرانی خواهند بود هرچند مثلا پنج نسل باشد که در آفریقا ساکن هستند؟
- آیا «نژاد پرستی» شاخ و دم دارد؟
- آیا ما «نژاد پرست» هستیم؟
ـ آیا خداوند آدم و حوا را به ایران فرستاد یا چون ایران بهشت بوده و هست ابتدا ایشان را در ایران خلق کرد بعد از ایران راندشان؟
ـ آیا یانگوم ایرانی است؟
ـ آیا گالیله و کپلر و کپرنیک معتقد بودند که جهان هستی به دور ایران میچرخد؟
- حالا این خانم «دوریس لسینگ» گیرم که ایرانی «تبار» است. سرکار خانم شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل که هم پدر و مادرش ایرانی بودهاند و هم خودش تمام عمرش ساکن ایران بوده. آیا خبرگزاری فارس آن زمان هم که ایشان جایزه صلح نوبل را دریافت کردند اینقدر جلز و ولز کرد تا به ایرانیان نشان بدهد که یک ایرانی برنده جایزه صلح نوبل شده؟
ـ آیا از اولین روزهای زندگیمان اخبار امثال همین خبرگزاری فارس از صبح تا شب در گوش ما خوانده نشده؟ آیا ذهنیت ما با امثال همین اخبار شکل نگرفته؟ آیا باید بحال باورهای خودمان گریه کنیم؟