قهرمان المپیک سیدنی به دوپینگ اعتراف کرد

قهرمان المپیک سیدنی به دوپینگ اعتراف کرد

ماریون جونز دونده آمریکایی رسما پذیرفت که در مورد استفاده از استروئید به بازرسان آمریکایی دروغ گفته است.
ماریون جونز
ماریون جونز در المپیک سیدنی در 100 متر، 200 متر و 4 در 400 متر سه مدال طلا برد و در پرش طول و دو 4 در 100 متر مدال برنز گرفت

این ورزشکار 31 ساله پیشتر استفاده از مواد تقویت کننده عملکرد فیزیکی در آستانه المپیک سال 2000 سیدنی را انکار کرده بود.

خانم جونز در مسابقات المپیک سیدنی پنج مدال، از جمله سه مدال طلا برده بود.

او در دادگاهی در نیویورک اعتراف کرد که بین ماه سپتامبر سال 2000 و ژوئیه 2001 استروئید مصرف کرده است و در این باره، در تحقیقاتی ملی و سرتاسری که در سال 2003 انجام شد، دروغ گفته است.

این اعتراف ممکن است به بازپس گرفتن مدالهای او وحتی حکم زندان علیه این ورزشکار منجر شود.

ماریون جونز یک روز پس از آن در دادگاه حاضر شد که روزنامه واشنگتن پست، از نامه هایی خبر داد که او به خانواده و دوستانش نوشته و از آنها عذرخواهی کرده است.

کناره گیری

خانم جونز پس از خروج از دادگاه، در حالیکه اشک می ریخت اعلام کرد که از کلیه رقابتهای دو و میدانی کناره گیری می کند.

او پس از دادگاه با حضور در برابر نمایندگان رسانه های خبری گفت: "من خجالت زده و شرمسار در برابر شما یستاده ام و می گویم که به اعتمادتان خیانت کردم."

او ادامه داد: "بخاطر کارهایی که انجام داده ام، از ورزش دو و میدانی که آنرا بسیار دوست دارم، کناره گیری می کنم."

خانم جونز گفت ترور گراهام (Trevor Graham) مربی سابقش به او گفته بود که آنچه مصرف می کند، روغن دانه کتان بوده است که یک مکمل غذایی محسوب می شود، اما در حقیقت ماده مورد مصرف استروئیدی بنام کلیر ("The Clear") بوده است.

او به قاضی دادگاه گفت: "تا نوامبر سال 2003 فهمیدم که مربی من، به من داروهای تقویت کننده عملکرد می داد."

این اولین باری نیست که آقای گراهام متهم به ارائه داروهای نیرو-افزا به ورزشکاران تحت هدایتش شده است و آزمایش های ردیابی مواد نیرو-افزا درباره برخی از ورزشکاران تحت نظر او مثبت بوده است، اما او همواره اتهام دست داشتن در دوپینگ ورزشکاران را رد کرده است.

حکم خانم جونز در روز 11 ژانویه سال 2008 اعلام خواهد شد.

دوپینگ غیرقابل ردیابی

ماریون جونز
ماریون جونز بین سالهای 1997 تا 2002 به عنوان یکی از بهترین دونده های زن در رشته 100 متر شناخته می شد


"The Clear" (که معادل آن در زبان فارسی عبارت "شفاف" است)، دارویی ممنوع است که سرنخ هایی آن را به شرکت دارو سازی بالکو (Balco) مربوط می سازد.

این شرکت درواقع آزمایشگاهی واقع در سان فرانسیسکو است، که در مرکز یک رسوایی مربوط به دوپینگ در ورزش حرفه ای بوده است.

کمیته بین المللی المپیک در دسامبر سال 2004 تحقیقاتی درباره اتهام دوپینگ علیه خانم جونز را آغاز کرد که با موسسه بالکو نیز ارتباط پیدا می کرد.

داروی "The Clear" که با نام THG نیز شناخته می شود، نوعی استروئید آنابولیک است که در برخی گزارشها از آن با عنوان قویترین استروئید آنابولیک یاد شده است و ردیابی آن در نمونه گیری های دوپینگ ساده نیست.

کمیته بین المللی المپیک روز جمعه اعلام کرد تحقیقات را با شدت بیشتری پیگیری خواهد کرد و فورا برای بازپس گیری مدالهای ماریون جونز اقدام می کند.

پیتر اوبروت، مدیر کمیته المپیک آمریکا از خانم جونز خواست که خود داوطلبانه مدالهای المپیک سدنی را پس بدهد تا "به تلاش اکثریت ورزشکارانی که آگاهانه بدون دوپینگ رقابت می کنند ارج نهاده شود."

نتیجه یک آزمایش خون این دونده در سال گذشته هم حکایت از انجام دوپینگ داشت، هرچند انجام یک آزمایش خون دیگر بر روی فاکتور گلیکوپروتئین یا EPO (مورد استفاده برای تنظیم و تقویت گلبول قرمز در خون) نتیجه ای منفی داشت.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.