ایران در روزنامه های بریتانیا (جمعه ۵ اکتبر)
ایران در روزنامه های بریتانیا (جمعه ۵ اکتبر)
آقای ورمسر که اخیرا از پست خود کناره گیری کرد و دیلی تلگراف او را از نو محافظه کاران طراح جنگ عراق معرفی کرده، تحت فشار گذاشتن کامل حکومت سوریه تا سرنگونی آن را "با یک تیر دو نشان زدن" دیده و گفته حکومت ایران بدون متحدی چون سوریه دوام نخواهد آورد.
مشاور سابق کاخ سفید، ایران و سوریه را اعضای "کنسرسیوم گسترش تسلیحات غیر متعارف" خوانده که احتمالا از همکاری کره شمالی برخوردارند و هدف آنها متزلزل کردن امنیت خاورمیانه است.
دیوید ورمسر بخشی از مسئولیت گسترش نفوذ ایران در عراق را متوجه بریتانیا دانسته و به دیلی تلگراف گفته در حالی که ایران سرگرم تحکیم موقعیت خود بود، نیروهای بریتانیا در جنوب عراق نقش تماشاچی را ایفا می کردند.
همین روزنامه در مقاله ای تحلیلی به قلم مایکل برلی، نویسنده سیاسی به تبلیغات و ادعاهای مکرر و روز افزون در آمریکا علیه ایران پرداخته و می گوید کسانی که صدای طبل جنگ با ایران را به صدا در می آورند بهتر است در برآوردهای خود تجدید نظر کنند.
نویسنده مقاله می نویسد استراتژی جدید واشنگتن علیه ایران، از یک طرف حذف کردن تدریجی گزینه مذاکره با ایران از اذهان و از طرف دیگر انتقاد از دوستانی مثل آلمان است که در تحریم اقتصادی ایران کوشا نیست.
مایکل برلی پس از مروری بر اتهامات قدیمی و تازه تر آمریکا علیه عملیات و تحریکات ایران در منطقه از جمله کمکهای مالی و تسلیحاتی برای حزب الله و حماس و پیکارجویان در عراق و القاعده در افغانستان، می نویسد اگرچه از میزان آمادگی ایران برای پاسخگویی به هر اقدام نظامی علیه خود اطلاع دقیقی در دست نیست ولی با اشاره به اخطار رهبران ایران مبنی بر این که هرکس به ما آسیب برساند خود از آسیب در امان نخواهد ماند به دولت بریتانیا هشدار داده است که موضع خود را در قبال چنین سناریویی که در واشنگتن در حال شکل گرفتن است با توجه به عمیق ترین و گسترده ترین زوایای منافع بریتانیا بسنجد.
منافع بریتانیا و هدفهای آمریکا در قبال ایران موضوع مقاله ای در روزنامه گاردین هم هست. شیموس میلن، نویسنده گاردین، می نویسد رهبران آمریکا استراتژی تبلیغاتی خود علیه ایران را از خطر اتمی شدن ایران به وضع نیروهای خود در عراق تغییر داده و اکنون به مردم آمریکا می گویند اسلحه و مهمات ایران است که سربازان ما را در عراق می کشد. چون واشنگتن دریافته است که تکرار اخطارها علیه هدف های اتمی ایران در افکار عمومی آمریکا خریدار زیادی ندارد.
نویسنده مقاله گاردین ضمن برشمردن خطرات اقدامات تلافی جویانه ایران در مقابل هر اقدام نظامی علیه امنیت منطقه به دولت بریتانیا گوشزد می کند که منابعی در آمریکا مدعی اند که بریتانیا آمادگی خود را برای همراهی با واشنگتن اعلام کرده است.
شیموس میلن ضمن اشاره به تکذیب این شایعات از سوی سخنگوی دولت بریتانیا که گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا، در هیچ زمانی درباره "حمله علیه ایران در خاک ایران" با جورج بوش گفتگو نداشته است، می گوید از این گونه تکذیب ها پیش از حمله به عراق هم شنیده شد.
نویسنده مقاله گاردین تهدیدات علیه ایران را جدی دیده و در پایان می نویسد ایران خود را در محاصره ارتش آمریکا و دو قدرت اتمی متحد آن، اسرائیل و پاکستان، می بیند و در صورتی که هدف قرار گیرد دارای قدرت متعارف کافی برای حمله متقابلی هست که امنیت منطقه و فراتر از آن را برهم بزند و پیامدهای آن را فاجعه بار دیده است.