چیزهایی که در ایران دیدم برایم غیر‌قابل تصور بود

چیزهایی که در ایران دیدم برایم غیر‌قابل تصور بود

شاهزاده خانم آل سعود گفت: چیزهایی که من در ایران دیدم خیلی زیبا و برایم غیرقابل تصور بود به خصوص در فرهنگ و تمدن و کار مینیاتور استاد فرشچیان.

شاهزاده خانم نوف بنت آل سعود، 24 ساله، دانشجوی دکترای ژنتیک در انگلستان که در بخش پژوهش و تحقیقات بیمارستانی در عربستان فعال است نمایشگاهی از آثار نقاشی خود را از دهم شهریور در کاخ نیاوران تهران برپا کرده است.
این شاهزاده که مادرش فرانسوی است، ریاست تیم 20 نفره‌ای از نقاشان کشورهای حاشیه خلیج فارس را بر عهده دارد که 80 اثر آن‌ها نیز در این نمایشگاه موجود است و شخص شاهزاده نیز 3 اثر از نقاشی‌های خود را در این نمایشگاه به نمایش گذاشته است.
پرسش‌های بی‌شماری از این شاهزاده خانم داشتیم که شاید پاسخ‌های آن شنیدنی بود از این رو مترجمی با خبرنگار فارس همراه شد اما دوستان ما در سازمان گردشگری، قبل از مصاحبه آب پاکی بر دستانمان ریختند و ما را از طرح پرسش‌هایمان منع کردند تا امکان مصاحبه فراهم شود به ناچار مصاحبه بدون دخالت مترجم فارس و تنها با ترجمه مترجم گردشگری انجام شد.

متن گفت‌وگوی خبرنگار اجتماعی فارس با این شاهزاده در ادامه آمده است.

فارس: تاکنون در چه کشورهایی نمایشگاه نقاشی برپا کرده‌اید؟

شاهزاده: در چند کشور عربی و شمال آفریقا این نمایشگاه را برگزار کرده‌ام.

چه دلیلی برای انتخاب ایران برای برگزاری این نمایشگاه داشته‌اید؟

- این یک شانس بود و از طرف سفارت ایران دعوت انجام شد ولی همیشه در ذهنم بود که سفری به ایران داشته باشم چون دارای فرهنگ و تمدن عالی است و دوست داشتم مردم ایران با فن و هنر کشور من؛ عربستان و کشورهای همسایه آشنا شوند و تبادل فرهنگ‌ها بین ما به وجود بیاید.

این سفر نخستین سفر شما به ایران است؟

- بله!‌

تفاوت ایران را با آنچه در رسانه‌های غربی مطرح می‌شود، چگونه می‌بینید؟

- همیشه من حرف تلویزیون را باور نمی‌کنم و هیچ چیزی را باور نمی‌کنم تا موقعی که من ببینم و چیزی که من در ایران دیدم خیلی چیزهای زیبایی بود و برای من غیر قابل تصور بود به خصوص در فرهنگ و تمدن و کار مینیاتور استاد فرشچیان.

اگر بخواهید ایران را برای هم وطنان خودتان در یک جمله معرفی کنید، چه می‌گویید؟

- اصلاً لازم نیست درباره ایران من بخواهم بگویم چون آن‌ها واقعاً می‌بینند آن حالت فرهنگ و تمدن ایرانی آن فن و زیبایی و اصلاً این یکی از اهداف این نمایشگاه بود که همه مردم را جمع کنم فرهنگ‌ها در یک زبان و فرهنگ نیستند ولی همه را در یک جا جمع کنم چیزی که آن‌ها را جمع می‌کند آن فرهنگ و هنر است.

تفاوت زنان ایران و عربستان را در چه می‌بینید؟

- من حتی لباسم را هم عوض نکردم با همان عبایی که آمدم در اینجا حضور دارم. در این کشور انگاری که کشور خودم است. اینجا زنان خیلی مختلط هستند ولی در کشور ما زن‌ها در جاهایی به خصوص هستند حتی در کارهایشان و رستوران‌ها خیلی محافظه کار هستند.

ترافیک تهران؟

- ما خیلی در ترافیک گیر نکردیم چون دوستان خیلی خوب راه را برای ما باز می‌کردند و ما می‌رسیدیم.

آلودگی هوا؟

- هوا خیلی خوب است نسبت به جایی که ما هستیم آن حالت بهاری که این‌جا وجود دارد، خیلی خوب است.

چه چیزی برای اعراب در ایران می‌تواند جذاب باشد؟

- حالت جوی، زیبایی آب و هوا، طبیعت و سبزه‌هایی که وجود دارد، جذاب است و نشست‌هایی که با فرقه‌ها و گروه‌های موسیقی است دقیقاً شبیه چیزی است که ما داریم چون ما یک دین داریم و هم دین هستیم خیلی تشابه بین ماست حس نمی‌کنیم که در غربت هستیم حس می‌کنیم همان جایی هستیم که خودمان زندگی می‌کنیم.

برای جذب اعراب به جاذبه‌های گردشگری ایران چه اقدامی باید انجام داد؟

- برای نخستین بار است که هنرمندان عرب به ایران آمده‌اند ولی بیش‌تر اعراب برای سیاست و تجارت به ایران می‌آیند انگاری ما اشتباه آمدیم چون اینجا همه سیاست است.

راهکار؟

- این نمایشگاه همان قدم اول بود که می‌شود افراد زیادی بیایند چون فرهنگ کشورها را به هم نزدیک می‌کند و ما احساسمان را در کشور خودمان می‌گوییم و آدم‌ها را مجبور می‌کند که برای خانواده‌هایشان تعریف کنند و آن‌ها نیز دوست دارند که به ایران بیایند و نمایشگاه برگزار کنند.‌

نظرات کاربران ( فرهاد - شیراز - ایران )
بهتر بود این شاهزاده خانوم را که از نا کجا آباد به ایران آوردند را برای تفریح و تنوع بیشتر به حاشیه شهرهای ایران هم میبردند و آن طرف سکه را هم مشاهده میکرد
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.