آیا ایران و آمریکا به سوی جنگ می روند؟

آیا ایران و آمریکا به سوی جنگ می روند؟

فرماندهان نظامی امریکایی مشغول ساختن پایگاه های مرزی در عراق در چند کیلومتری مرز ایران و عراق برای مقابله با ارسال جنگ افزارهای مرگزا که گفته می شود بخشی از مبارزه ایران با امریکاست،هستند.از طرفی نیروی نظامی ایران به قابلیت های موشکی و تجسس الکترونیکی دست یافته اند و همزمان تغییر فرماندهی ها- اشاره به تحویل فرماندهی نیروی مقاومت بسیج به فرمانده سپاه پاسداران- همگی حاکی از امادگی ایرانی ها برای جنگ است.از سوی دیگر سنای امریکا هفته گذشته سپاه پاسداران را در لیست گروه های تروریست جهان قرار داد،و در عملی متقابل روز شنبه مجلس شورای اسلامی ایران، سازمان سیا و ارتش امریکا را تروریست خطاب کرد.

*الهام رفیع زاده؛ فرماندهان نظامی امریکایی مشغول ساختن پایگاه های مرزی در عراق در چند کیلومتری مرز ایران و عراق برای مقابله با ارسال جنگ افزارهای مرگزا که گفته می شود بخشی از مبارزه ایران با امریکاست،هستند.

از طرفی نیروی نظامی ایران به قابلیت های موشکی و تجسس الکترونیکی دست یافته اند و همزمان تغییر فرماندهی ها- اشاره به تحویل فرماندهی نیروی مقاومت بسیج به فرمانده سپاه پاسداران- همگی حاکی از امادگی ایرانی ها برای جنگ است.

از سوی دیگر سنای امریکا هفته گذشته سپاه پاسداران را در لیست گروه های تروریست جهان قرار داد،و در عملی متقابل روز شنبه مجلس شورای اسلامی ایران، سازمان سیا و ارتش امریکا را تروریست خطاب کرد.

اما به تاسی از حضور جنجال برانگیز احمدی نژاد در ایالات متحده آمریکا، ایا علائم فوق از شروع دیپلماسی  حکایت می کنند و یا پیام اور جنگ هستند؟

به گزارش خبرنگار سرویس بین المللی خبرگزاری انتخاب،علیرغم لحن تند و صریح طرفین، سیمور هرش در گزارشی طولانی در روزنامه نیویورکر روز یکشنبه استفاده و ادامه دیپلماسی را بعید و محتملا بیهوده می داند.[به نقل از برخی تحلیلگران کاخ سفید]

کنت پولاک از انستیتوی بوکینگ که مدت زمانی را با تصمیم گیرندگان کلیدی امریکا گذرانده و از عراق[پس از جنگ] نیز بازدید کرده است، می گوید:من،اطمینان دارم که آنها[امریکا]هیچ تمایلی به جنگ با ایران ندارند. آنها بطور کامل بر عراق متمرکز شده اند. باید گفت که نیروهای نظامی آمریکا در عراق در رابطه با نقش ایران در حمایت از شورشیان دچار رکود لحظه ای [سکته در کنترل اوضاع امنیتی عراق]شده اند. وی اضافه می کند:به نظر می رسد ضرب یکنواخت طبل علیه ایران هر روز قویتر می زند.

پرزیدنت بوش در ماه آگوست گذشته گفت که وی اختیاراتی به فرماندهان امریکایی در عراق داده تا در برابر هرگونه فعالیتهای تخریبی و کشنده تهران مقابله کنند،اما بسیاری از رهبران پنتاگون و همچنین مردم عادی خواهان برخورد نظامی مستقیم با ایران هستند و این در حالی است که سفیران ایران و امریکا در بغداد برای بار سوم پای میز مذاکره نشسته اند.

اگر چنانچه امریکاییها کوچکترین سندی دائر بر ارتباط مقامات ایرانی با سربازان کشته شده امریکایی در عراق پیدا کنند[بدان معنا که جنگ افزارهای ایرانی باعث کشته شدن نیروهای آمریکایی شده باشد] انگاه به عقیده من چندین فرضیه پیش رو خواهند داشت:
1-چگونه می توان از این سند در متقاعد کردن چین،روسیه،اروپا برای تحریمی شدیدتر بر علیه ایران استفاده کرد؟
2-چگونه می توان از این سند به عنوان اهرمی نفوذی برای وادار کردن ایران به مذاکراتی جدی تر استفاده کرد؟

بنا براین گزارش،پولاک نویسنده کتاب معمای ایرانی پاسخ می دهد به تصور من فرضیه اول موافقتی در پی نخواهد داشت،حال ما باید به دنبال گزینه ای باشیم تا بتوانیم گره هایی که خواهان باز کرن ان بودیم را از هم باز کنیم.

 آقای احمدی نژاد مکررا اعلام می کند که وی خواهان جنگ نبوده و فکر نمی کند امریکا با ایران وارد جنگ شود. علیرغم موضع تند وی در دانشگاه کلمبیا و اظهارات وی درباره پدیده همجنس گرایی در ایران، همچنین موضوع هولوکاست که رسانه های امریکا را به تسلط خود دراورده بود، وی عنوان کرد که ایران تهدیدی برای ملت های دیگر نخواهد بود.

گزارش خبرنگار انتخاب می افزاید:اما در سخنرانی خویش در سازمان ملل قدرتهای قیم ماب دنیا را که ایران را بر سر مسئله  و بحران هسته ای اش، متهم کرده و تهدید به مقابله نظامی می کنند ، را سرزنش می کند.وی طی مصاحبه ای در تلویزیون دولتی ایران عنوان می کند که انها در پی اهداف دیگری بودند اما به عنایت خداوند سخنرانی دانشگاه کلمبیا پرده از ماهیت دون و سطحی نگر انها برداشت و اتفاقی که افتاد کاملا مغایر انتظارات پست انها بوده است.[ترجمه نوشتار و نه صحبت های آقای احمدی نژاد]

شیوه رفتاری احمدی نژاد باعث اتحاد و یکپارچگی در ایران شد.قابل ذکر است که  احمدی نژاد به دلیل رفتار ستیزه جویانه و شکست برنامه های اقتصادی اش هدف آماج احزاب مخالف و حتی هم حزبی های خود واقع شده بود.احمدی نژاد همچنین عنوان می دارد چنانچه امریکا در رفتار خود تجدیدنظر کند می تواند حقیقتا دوست خوبی برای ایران و ملت ایران باشد.

بر پایه این گزارش،تحلیلگر با سابقه ای در تهران که نخواست نامش فاش شود می گوید رفتار و عکس العمل بازاریان،مردم و رانندگان مایه تعجب بود چرا که آنان از منش منطقی و لحن آرام وی حمایت کردند.وی  در ادامه می گوید: سفر احمدی نژاد و توافق اخیری که با سازمان ملل بر سر مسئله هسته ای ایران به ان دست یافتند پاسخگوی سئوالات  باقیمانده خواهد بود.این بدان معنی است که تقابل جنگی میان ایران و امریکا از احتمال اندکی برخوردار است. اما در سطحی بالاتر این سئوال مطرح می شود که آنها تا کی قصد دارند خود را فریب دهند؟چرا که سطوح بالاتر- جایی که رهبر دینی ایران آیت الله خامنه ای تصمیم گیرنده نهایی است - میدان نبردهای سیاسی ایران محسوب می شود.

 رقیب قدرتمند احمدی نژاد، حزب محافظه کاراصولگرا با رهبری علی اکبر هاشمی رفسنجانی،ماه گذشته به رهبری مجلس خبرگان انتخاب شد.نهادی پر قدرت که توانایی نظارات و عزل و نصب رهبر حکومت ایران را دارا است .

همچنین فرمانده جدید نیروی مقاومت بسیج که بطور همزمان فرماندهی سپاه پاسداران را بعهده دارد، تعیین شد.سرلشکر محمد علی جعفری در مراسم تودیع که هفته پیش برگزار شد عنوان کرد که هدف ما در راستای تغییرات ساختاری در مقابله با تهدیدات موجود است.وی مسئولیت اصلی سپاه را مقابله با تهدیدات داخلی دانست. او وظیفه نیروی مقاومت بسیج را همکاری با سپاه پاسداران عنوان کرد.

این تحلیلگر سیاسی می افزاید حقیقت این است که احمدی نژاد در به تصویر کشیدن ما بعنوان ملتی جنگ طلب که تهدیدی برای جهانیان به شمار می اید بسیار موفقیت امیز عمل کرده و موجبات ناخشنودی بسیاری را فراهم نموده و باعث گشته تا مردم بیش از پیش از وی رو گردان شوند.و البته به هاشمی رفسنجانی یا منش معتدل و میانه روی وی در تقابل با غرب روی آورند .

این گرایش ها در انتخابات دسامبر گذشته که در ان متحدین محافظه کار سنتی احمدی نژاد با شکست سختی مواجه شدند،خود را بیشتر نشان داد. وی در ادامه می گوید که این تمایلات و گرایش ها رابطه ساختار روحانیت با رای دهندگان را نشان می دهد که آنها دیگر تمایلی به گرایش های رادیکال، تندرو و مردان ...ی ای که خواهان دگرگونی و واژگون کردن جهان هستند، را ندارند.

در ادامه این گزارش آمده است:گری سیک می گوید در دیدار احمدی نژاد از امریکا به وی تاکید شده بود که مبادا حصارهای بین امریکا و ایران را از میان بردارد.گری سیک که از کارشناسان مسائل ایران در دانشگاه کلمبیا و همچنین مشاور کاخ سفید در دوران انقلاب 57 و بحران گروگانگیری بود اضافه می کند اگر کمی به عقب بازگردیم و به تمام سخنانی که احمدی نژاد درباره صلح،دادخواهی،عدالت و هارمونی، در سازمان ملل و دانشگاه کلمبیا ایراد کرد،و به سخنانی که کمتر در این سخنرانی از سوی تحلیلگران و رسانه ها به آن اشاره شده، بار دیگر گوش فرا دهیم، درخواهیم یافت که در واقع وی خواهان ایجاد فضایی جدید است.

خبرنگار انتخاب به نقل از گری سیک می نویسد:آیا وی پاسخی به تاخت و تازهای اپوزیسیون امریکا و سیاستهای ایران داده است؟
در مهمانی شام وی شخصا احمدی نژاد را در رابطه با زندانی کردن تعدادی از امریکائیان ایرانی تبار که چگونه موجب دلسردی در روابط رو در رو و مستقیم شده است،تحت فشار قرار دادم. واقعیت آن است که من از اعتماد به نفس فوق العاده حیرت برانگیز و خطرناکی که احمدی نژاد دارد و تصور می کند پاسخ تمامی سئوالات را داده و نیازی به توجه به نظرات کارشناسان ندارد،جا خوردم.

علیرغم خصومتهایی که بین طرفین وجود دارد وزیر دفاع رابرت گیتس و فرمانده ستاد مرکزی ارتش، ویلیام فالون خواهان برقراری دیپلماسی با ایران هستند.

به اعتقاد بسیاری از مقامات بالای پنتاگون- بدون اشاره به سیا و وزارت امور خارجه امریکا- جنگ با ایران حماقت بوده و فجایع بزرگی در جهت منافع ملی امریکا به دنبال خواهد داشت.

سیمور هرش می گوید :معذلک فعالیت های شبهه نظامیان منتسب به ایران باعث شده که امریکا از طرح بمباران گسترده تاسیسات اتمی ایران چشم پوشی کرده و تیغ جراحی خود را بر علیه اعضای سپاه پاسداران و مراکز سپاه که منشا فعالیتهای شورشی در عراق هستند، به کار گیرد.

سیمور هرش در گزارش خود اضافه می کند :اوایل تابستان جرج بوش به رایان کروکر سفیر امریکا در عراق می گوید: وی قصد یک چنین حمله ای را به ایران  دارد. وی با اشاره به سخنان مقام سابق اطلاعاتی عنوان می دارد که تلاشهای جداگانه ای از طرف دیک چنی در جهت عملیات هرچه سریعتر نظامی بر علیه ایران نیز وجود دارد.

کنت پولاک به نقل از حزب الله می گوید تا زمانی که به نظر می رسد ایران از تمام مهره های خود در این بازی استفاده می کند قطعا از پشتیبانی افزون تری برخوردار خواهد بود.

بر اساس این گزارش،پولاک اضافه می کند که هیچ موشک هدایت شونده ضد تانکی وجود ندارد. هیچ موشک پیشرفته زمین به هوایی یافت نمی شود.شما شاهد حضور ایرانی ها در سلسله مراتب شبهه نظامیان عراق،آنطور که در لبنان و حزب الله مشاهده می شود، نیستید. به نظر می رسد که محدودیت هایی در این زمینه[نفوذ ایران در شبهه نظامیان عراق] وجود دارد. بنابراین برداشت من آن است که ایرانی ها قصد ورود به جنگ با آمریکایی ها را نداشته باشند.

مهدی - ایران - اراک
امریکا و انگلیس دو کشور کثیف جهان هستند ما بسجیان ایران اماده گی کامل از مهین و اخرین قطر خون از کشورمان دفاع مکنیم (مرگ بر امریکا) ایران یکی از قویترین کشورهای جهان به شمار می اید مطمین باشید مشت محکمی به دهن امریکا بخصوص اسراپیل جنایتکار می زنیم ------ یا مهدی
شنبه 12 آبان 1386

مجید - ایران - بناب
انشاالله جنگی در کارنباشد میانجیگران بیتوقع و خیرخواه اختلاف ایران وامریکا را به صورت عادلانه نه دیکتاتورانه حل و فصل نمایند . جنگ خیلی کثیف است وعاملین آن خیلی کثیف تر
پنج‌شنبه 17 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.