داستان مهاجرت به کانادا - بخش۶

داستان مهاجرت به کانادا - بخش6

بعضی وقتها با خودم فکر می کردم که من ذاتا آدم بدشانسی هستم و واسه همینه که اوضاع اینجوری پیش میره، ولی بعد با خودم می گفتم که این طرز تفکر آدمهای فاتالیست یا سرنوشت گراست و من نباید اینجوری باشم و آدم اگه همه کارها رو درست انجام بده و تلاشش رو بکنه، همه چیز هم خوب پیش میره. یه طرز تفکری تو مایه های کیمیاگر - پائولو کوئلیو .
دیگه بعد از این جریان سربازی، روال زندگی کم کم عادی شد و من هم دنبال کار پیدا کردن افتادم. بعد از یه مدت کار کردن تو اهواز به این نتیجه رسیدم که برم تهران، چون متاسفانه تو ایران یه سیستم مرکزگرایی هست که اگه پایتخت نباشی ارتباطت با خیلی چیزها قطع میشه.
برای مدرک دانشگاه به توصیه یکی از دوستام رفتیم وزارت کار و یه سری فرم کاریابی پر کردیم. جریان از این قرار بود که این فرمها رو پر می کردی و اگر تا شش ماه کار پیدا نمی کردن، می تونستی بری و یه نامه بگیری که معرفی ات میکردن به دانشگاه که مدرکتت رو آزاد کنن. خلاصه با توجه به این که ما کار میکردیم و واقعا واسه کار پیدا کردن اقدام نکرده بودیم توی فرمها همه چیز رو دست بالا نوشتیم.
بعد از شش ماه من رفتم وزارت کار و نامه رو گرفتم و بردم دانشگاه و به همین سادگی مدرک آزاد شد. فکر کنم تنها موردی که توی این پروسه اداری مهاجرت من بد شانسی نیاوردم همین یه مورد بود که این هم فکر کنم دلیلش این بود که چون با یکی از دوستام با هم اقدام کردیم بدشانسی من گریبان گیر اون شد و این دوست من بعد از شش ماه که رفت نامه بگیره بهش گفتن که ما زنگ زدیم خونتون و به ما گفتن که سرکاره.
نمی دونم که این قانون یا بهتر بگم این تبصره هنوز هم هست یا نه؟
بعد از مدرک دانشگاه مدارک من تقریبا تکمیل بود. چیزهایی که لازم بود عبارت بودن از مدرک دانشگاه، کارت معافی، پاسپورت، سابقه کار و یه سری ترجمه مدارک دیگه.
اون موقع سیستم کبک اینجوری بود که اول یه فرم دو صفحه ای بدون مدارک رو واسشون می فرستادی و اونها بررسی می کردن و اگه به این نتیجه می رسیدن که تو صلاحیت اقدام کردن رو داری بهت جواب مثبت میدادن. ولی الان این قسمت رو به عهده کسی که می خواد اقدام کنه گذاشتن که میتونید توی سایت مهاجرت کبک یا کانادا این ارزیابی رو خودتون انجام بدید.
بعد از حدود دو ماه فکر می کنم جواب اومد که می تونی اقدام کنی و من هم بقیه مدارک رو فرستادم و همین طور حدود 500 دلار هم واسه هزینه بررسی (Processing Fee).

واسه کسانی که می خوان اقدام کنن:

برای اقدام کردن برای مهاجرت لازمه که مدارک زیر رو آماده کنید:
1-ترجمه مدرک تحصیلی
2- ترجمه کارت پایان خدمت یا معافی برای آقایون
3- ترجمه شناسنامه
4- کپی از پاسپورت
5- سابقه کاری (ترجمه یا اینکه اصل به زبان انگلیسی)
6- موجودی حساب از بانک - این رو باید برید بانکی که حساب دارید و درخواست بدید که یه موجودی حساب به زبان انگلیسی برای سفارت کانادا بهتون بدن. باید یه چیزی تو مایه های ده هزار دلار کانادا هم تو حسابتون پول باشه، البته واسه یه نفر
6- عدم سو پیشینه
7- واریز هزینه بررسی - واسه این می تونید پنج شنبه ها برید سفارت کانادا و دلار بدید و رسید بگیرید و رسید رو با مدارکتون بفرستید ولی فکر کنم این فقط برای کبک باشه و برای فدرال باید Money Order بگیرید که بعضی از بانکها که شعبه ارزی هستند انجام میدن
و ...
بقیه مدارک رو توی فرمهایی مهاجرت توضیح داده. و به این نکته هم توجه کنید که به مدارک بالا فرمهای مهاجرت رو هم اضافه کنید که میتونید از
سایت رسمی مهاجرت به کانادا یا مهاجرت به کبک دانلود کنید و پرینت بگیرید.
بعد از این که تمام مدارک رو درست و کامل فرستادید، بعد از چند ماه یه جواب براتون میاد که توضیح داده مدارک دریافت شد و همین طور شماره پرونده رو هم بهتون میگن. از این به بعد باید صبر کنید که نوبت بررسی پرونده شما برسه که این متغیره و از 2 سال تا سه سال و نیم هم ممکنه طول بکشه و بعد هم اگه مرحله اول رو رد کنید به مصاحبه می رسید که بعد از مصاحبه هم ممکنه یکی دو سال طول بکشه تا ویزا بیاد.

چند تا نکته در مورد پر کردن فرمها:

اول اینکه زبان رو توی فرمها اون حدی بزنید که فکر می کنید تا مصاحبه میرسید یعنی مینیمم 2 سال بعد. اگه مدرک زبان IELTS یا TOFEL یا اینکه مدرک زبان فرانسه DELF DALF دارید اینها رو همون اول بفرستید اینجوری شانس قبولی خودتون رو بالا بردید و حتا امکان داره با اینها مصاحبه هم لازم نباشه. اگر حتی از زبانکده هم مدرک بگیرید و بفرستید کمک میکنه.
در مورد سابقه کار هم سعی کنید خیلی دور از واقعیت نباشه، مثلا این جوری نباشه که تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده باشید ولی 5 سال سابقه کاری بفرستید. در مورد سابقه کار میتونید حتا سابقه کار با سربرگ انگلیسی بگیرید و این جوری دیگه احتیاج به ترجمه نداره.

منبع : وبلاگ خاطرات کانادا https://diaryincanada.blogspot.com/

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.