جلسه معارفه کلاسهای مؤسسه اینجا برگزار میشود؛ یک آپارتمان نوساز، انتهای کوچه بنبست. مردی کت و شلواری با مو و ریش بلند، در را باز میکند و شاگردها را به تنها اتاق آپارتمان میبرد؛ 2 ردیف صندلی 5 تایی توی کلاس هست، اینجا، کلاس مؤسسهای است که کارش آموزش جادو و جنبل است؛ از وردخوانی و رمل بگیر تا طلسمها و تعبیرخواب و علمالواح!
کلاس با معرفی مباحث تدریس شروع میشود؛ 12 تا جزوه که هر کدام با قیمتی بین 5 تا 30 هزارتومان، -جدا از شهریه کلاسها- به متقاضیان فروخته میشوند؛ جزوه علم اعداد، علم الواح، جزوه علم رمل، جزوه علم نجوم، جزوه علم اذکار، جزوه فنگشویی و...
کافی است کمی از صفحات جزوهها را ورق بزنید تا دستتان بیاید توی این علوم شبه غریبه دقیقا قرار است با چه مباحثی سر و کار داشته باشید؛ مثلا علم عدد میخواهد بگوید توی دنیا هر چیزی بر پایه عدد است و به کمک آن میشود موکلها یا خادمان را پیدا کرد.
با علم جفر و علم رمل میتوانید آینده را پیشگویی کنید. با علم لوح قرار است جداول ماتریس مانندی را طراحی کنید و با این جداول به هدفهای دستنیافتنیتان برسید! در قسمت دیگر جزوات، دعاها و ذکرهای مشکلگشا و معجزات آنها آمده؛ چطوری با دعا در کنکور قبول شوید؛ چطوری با ذکر و دعا، یک شبه یکمیلیونتان را بکنید یک میلیارد؛ چطور با ذکر توی مسائل شغلیتان موفق باشید!
در ادامه این توضیحات هم به این نکته اشاره شده که به جای اینکه به افراد حقهباز، تحت عناوین «دعانویسی» و «عریضهنویسی» و «طلسم» و... پول کلانی بپردازید بدون اینکه نتیجهای بگیرید، میتوانید از مجموعهای که در این زمینه تهیه شده و «معجزه اذکار» نام گرفته است، استفاده کنید!
وقتی سرکلاس بنشینید، توجیهتان خواهند کرد که چطور میشود از این جزوه برای رفع مشکلات مختلف و باطل کردن سحر و جادو و رفع مشکلات زن و شوهری استفاده کرد.
در کنار جزوات، سیدیهایی هم تدوین شده که روی میز خانم دفتردار چیده شدهاند؛ «مجموعه علم حروف، طریقه یافتن موکلها، طریقه ارتباط با جن و اعمالی جهت کارگشایی و...»، «مجموعه علم نجوم و ستارهشناسی، مطالبی جالب در مورد اصطلاحات مهم نجوم مانند شرف در شمس، قمر در عقرب و...» و اینکه در چه روزهایی چه اعمالی باید انجام شود و جدول ساعات طالع برای دعانویسی و بسیاری مطالب جذاب و خواندنی دیگر به قیمت 15 هزار تومان.
فروش اینترنتی هم دارند؛ یعنی یک آگهی گذاشتهاند توی اینترنت و جزوههایشان را از این طریق میرسانند به دست متقاضیها. توی آگهیها اسمهای عجیب و غریبی را میشود دید؛ اسمهایی مثل کیمیا، لیمیا، هیمیا، سیمیا و... جلوی هر کدام از این عنوانهای خفن هم توضیحاتی نوشتهاند.
مثلا در تعریف علم هیمیا آمده: «این علم تسخیرات باشد که از معرفت به احوال سیارات سبعه از حیث تصرف آنها که فواعل علویاند در قوابل سفلی اثر دارند و موضوع آن دعوات و خواتیم و نجولات آنها و تسخیر روحانیات و عزایم جنیان و معرفت اقداح و منازل و افسونها و احراز است». حالا اینکه منظور از این جملات قلنبه سلمبه چیست، خدا میداند.
در کنار این جزوهها برای آنهایی که خیلی عشق جادوگریاند، کلاس حضوری هم دایر شده است. دورههایی مثل «علم حروف» که قرار است طریقه یافتن موکلها و ارتباط با جن و اعمالی در جهت کارگشایی را به شما یاد بدهد. علم جفر و مدیتیشن تبتی و هندی هم البته برای علاقهمندان هست.
اگر بخواهید درباره این کلاسها بیشتر بدانید، باید خدمتتان عرض کنیم که در توضیح آنها در سایت مؤسسه آمده: «موکل در لغت به معنی نگهبان و محافظ است. در مسائل دعانویسی و طلسم و جادو از موکل استفاده میشود». آیا میدانستید موکلها خودشان 2 نوعند؟ «موکلها بر 2نوعند؛ موکلهای آسمانی که همان فرشتهها هستند و موکلهای زمینی که معمولا جنها هستند. هر حرف، هر نام، هر شب و... دارای موکل مخصوص به خود است». مثلا اسم موکلهای (خادمان) شب به این صورت است:
شنبه: شمعون/ کسفیائیل/ للطهطیل
یکشنبه: دعوان/ روفائیل/ فهططیل
دوشنبه: خراش/ جبرائیل/ لفهططیل
و آنها قرار است توی این کلاسها درباره طریقه یافتن این موکلها و چگونگی کمک گرفتن از آنها برایتان حرف بزنند. البته برای این کار باید بین 150 تا 500 هزار تومان ناقابل پول خرج کنید. آخرش هم بروید گوشه خانه آنقدر ورد بخوانید تا شاید عمل کند و بتوانید گره کار ملت را باز کنید!
قدیمترها، اساتید شاگردانشان را ماهها میدواندند تا از استحکامشان مطمئن شوند اما امروز توی کلاسهای مؤسسهای مثل این، در طول یک ترم 6 هفتهای میخواهند روش نگارش جداول جفر جامع را به شاگردها یاد بدهند. میگویند: «حتما خود فرد باید این جداول را پر کند ولی 3 – 2 سال نحوه پر کردناش طول میکشد». در عین حال میگویند: «همین جداول به صورت آماده هم توی بازار با قیمت حدود 100 تا 200 هزار تومان فروخته میشود».
«رازهای پرواز» از نظر آنها یعنی یک بال دانش و یک بال قدرت. و نظر استاد کلاس معارفه این است که «اساسا هر کسی میتواند در راه دانش گام بردارد حتی اگر آن دانش در کسب فیوضات الهی باشد».
بهمن تهرانیان ـ جامعهشناس ـ این نگاه را رد میکند: «در آموزش قدیم، یک حالت تعلیم و تزکیه با هم بوده؛ استادهای قدیم فقط برایشان مهم نبوده که بیایند یک تعداد واحد را در یک تعداد ترم مشخص درس بدهند و بروند بلکه خود شاگرد هم برایشان مهم بوده. ولی الان در چنین مؤسساتی اینطور نیست و وقتی آموزش عام شد، طرف حق دارد هر چیزی را یاد بگیرد و دیگر کاری ندارد به جنبههای اخلاقی و معرفتی قضیه. یکجور رویکرد پست مدرن به سنت که میخواهد همه چیزهای سنتی گذشته را – حالا به هر قیمتی – قابل استفاده برای عوام کند».
کلاسهای این مؤسسه به صورت تک نفره بین یک استاد و یک شاگرد برگزار میشود. استاد، خانمی است که – اتفاقا اسم کوچکش هم «مهربان» است – مینشیند آنور میز و مثلا در مبحث علم جفر برایتان حرف میزند؛ «جفر در واقع به معنی پوست بزغالهای است که وسیع باشد و چیزهای زیادی را در خودش جا بدهد».
کاربردهای علم جفر برای کسانی که باورش دارند، اینهاست: «شرایط برآورده شدن آرزوها، بهبود بیماریها با خواندن دعا، زمانهای خوش شگون و بدشگون، شمارههای آریایی، لرزشی، مادی و شمارههای نیرومند و...».
خانم «مهربان» 2ساعت در هفته برای شاگرداناش مباحثی از این دست را تدریس میکند و باقی روزهای هفته، ولشان میکند به امان خدا تا به قول استاد کلاس معارفه «هر فرد روش سلوکی خودش را پیدا کند!». و انگار دیگر این زیاد مهم نیست که یک شاگرد در طول هفته چطور میتواند از پس درک مباحث سنگین جادوگری بربیاید!
استاد کلاس معارفه که اعتقاد دارد شاگردها از این شیوه تدریس راضیاند، این را ناگفته نمیگذارد که «تمام کسانی که به کلاسهای ما آمدند، از جزوههای ما استفاده درست کردند و خودشان زنگ میزنند و به خاطر تحولات مثبت زندگیشان از ما تشکر میکنند!».
اگر بخواهید پی انگیزه شاگردان این کلاسها را بگیرید، به حرفهای آقای تهرانیان میرسید که «اکثر این افراد دنبال حس تمایز از بقیه دور و بریهایشان هستند و مدرکی که از اینجور مؤسسات میگیرند این حس را به آنها میدهد که آنها از طبقات مرفه هستند و همچنین پرداخت مبالغ بالا، برایشان حس فخرفروشی میآورد.
این افراد تصور میکنند با تسلط به این علوم، زندگیشان یک شبه زیر و رو میشود و آینده دستشان میآید و میتوانند بفهمند که کجاها سرمایهگذاری کنند و مثلا برای کسی که در بازار بورس است، طبیعی است که بخواهد این علوم را یاد بگیرد تا در شغلش آیندهنگری داشته باشد. این دو تا، 2 ترکیب متناقضاند؛ یک نفر پی علوم سنتی میرود تا از پس امور جدیدش بربیاید!».
|