کلاهبرداری۲ عرب و ۱ هندی با عنوان فروش ویلا در اسپانیا در تهران
کلاهبرداری2 عرب و 1 هندی با عنوان فروش ویلا در اسپانیا در تهران
محمد جعفری؛ پلیس بین الملل در تعقیب دو مرد عرب و یک هندی است که با وعده فروش ویلا در اسپانیا از ثروتمندان ایرانی کلاهبرداری کرده اند. 
به گزارش خبرنگار ما تحقیقات برای دستگیری این سه کلاهبردار از زمانی آغاز شد که مرد ثروتمندی به نام محمود به شعبه 6 دادسرای ناحیه 6 تهران مراجعه کرد و طی شکایتی به بازپرس بابایی گفت؛ «من از طریق آگهی چاپ شده در یک روزنامه با شرکتی آشنا شدم که وعده فروش ویلا در اسپانیا را می داد. از آنجا که بسیار علاقه مند بودم در آن کشور ملکی داشته باشم به دفتر شرکت که نامی عربی داشت مراجعه کردم. در آنجا افراد زیادی کار می کردند و مدیران اصلی شرکت دو مرد عرب به نام های سلیم و مسعود و یک هندی به نام گئورگ بودند. ظاهر شرکت گواهی بر اعتبار آن بود زیرا بسیار باسلیقه تزئین شده بود و کارمندان به سختی مشغول کار بودند. پس از آنکه با یکی از کارمندان شرکت صحبت کردم او شرایط واگذاری ویلاها را برایم تشریح کرد و گفت به دو صورت قسطی و نقد می توانم خرید کنم اما اگر پول ویلاهای مورد نظرم را نقدی بپردازم مشمول 35 درصد تخفیف می شوم.»
مرد شاکی ادامه داد؛ «پس از صحبت با این کارمند پرس وجویی هم از مدیران شرکت انجام دادم و بعد از آن که نقشه و عکس های ویلاهای آماده فروش را دیدم و درباره موقعیت آنها اطلاعاتی کسب کردم برای خرید یکی از ویلاها قراردادی با مدیران شرکت بستم و مبلغ 60 میلیون تومان به حساب شرکت واریز کردم. در حالی که خودم را آماده می کردم که پس از انجام مراحل اداری کار راهی اسپانیا شوم یک روز که به دفتر این شرکت مراجعه کردم متوجه شدم آنجا تعطیل شده. این در حالی است که هنوز هیچ مدرک قطعی درباره خرید ملک در اختیار ندارم و در واقع طعمه یک نقشه کلاهبرداری شده ام.»
پس از طرح این شکایت بازپرس پرونده دستور انجام تحقیقات را صادر کرد و در شرایطی که پلیس در جست وجوی سه مدیر فراری شرکت بودند تعداد شاکیان افزایش یافت.
مردی به نام حمید که برای خرید ویلا در اسپانیا 78 میلیون تومان به حساب سه کلاهبردار واریز کرده بود در اظهارات خود گفت؛ «من خودم مدیر یک شرکت هستم و نحوه آشنایی ام با این شرکت عربی به این صورت بود که یک روز بازاریاب شرکت با من تماس گرفت و با توضیحاتی مرا به خرید ویلا در اسپانیا ترغیب کرد. از آنجا که خودم نیز به انجام چنین کاری بی میل نبودم به شرکت مورد نظر مراجعه کردم و پس از آنکه اعتمادم جلب شد 78 میلیون تومان به حساب شرکت واریز کردم و منتظر بودم تا سند ملکم را تحویل بگیرم. از سویی این شرکت به خریداران وعده اقامت یک هفته یی رایگان در یکی از مناطق توریستی اسپانیا را داده بود که این وعده نیز بسیار وسوسه انگیز بود و در جلب اعتماد من نقش زیادی داشت.»
در حالی که پلیس سر نخی از سه مرد فراری به دست نیاورده بود تعداد شاکیان روز به روز افزایش یافت و مبلغ کلاهبرداری شده به 226 میلیون تومان رسید.
سرانجام کارآگاهان که از طریق اظهارات شاکیان متوجه شده بودند دختر 27 ساله یی به نام سولماز در این شرکت به عنوان منشی کار می کرده و از فعالیت های سلیم، مسعود و گئورگ اطلاع داشته است، توانستند با اطلاعات موجود این دختر را بازداشت کنند. سولماز در بازجویی ها اتهام کلاهبرداری را انکار کرد و گفت از نقشه مدیران شرکت اطلاع نداشته است.
این دختر جوان توضیح داد؛ «این شرکت از چهار سال قبل فعالیت خود را آغاز کرد و من از طریق آگهی استخدام با سه مدیر آن آشنا و در ابتدا به عنوان بازاریاب مشغول به کار شدم و سپس با ارتقای شغلی به عنوان منشی به کارم ادامه دادم اما از اینکه دو مرد عرب و گئورگ نقشه کلاهبرداری را طراحی کرده بودند اطلاع نداشتم.»
سولماز که فارغ التحصیل رشته مترجمی زبان فرانسه است، ادامه داد؛ «در شرکت ما 15 نفر به عنوان بازاریاب کار می کردند که 9 نفر از آنها وظیفه راهنمایی افرادی را داشتند که از طریق آگهی های چاپ شده در روزنامه با شرکت آشنا شده بودند. 6 نفر دیگر از بازاریاب ها نیز از روی کتاب اول با شرکت ها و موسسات معتبری که به نظر می رسید مدیران آن وضع مالی خوبی دارند تماس می گرفتند و آنها را برای خرید ملک در اسپانیا ترغیب می کردند اما یک روز به طور ناگهانی دفتر شرکت تعطیل و سه مدیر آن فراری شدند و اکنون اطلاع ندارم آنها در کجا پنهان شده اند.»
پس از اظهارات دختر جوان بازپرس پرونده او را با صدور قرار وثیقه آزاد کرد و از آنجا که تحقیقات پلیس ایران برای ردیابی سه کلاهبردار خارجی به نتیجه نرسیده بود و احتمال داشت هر سه ایران را ترک کرده باشند طی نامه یی از پلیس بین الملل خواست تحقیقاتی را برای شناسایی سلیم، مسعود و گئورگ آغاز کند.
بازپرس بابایی در این رابطه به خبرنگار ما گفت؛ «تعداد شاکیان این پرونده همچنان در حال افزایش است و به نظر می رسد مبلغ کلاهبرداری شده بسیار بیشتر از 226 میلیون تومانی باشد که در نخستین شکایات مطرح شده است.»
وی افزود؛ «آنچه سبب شد مالباختگان به این شرکت اعتماد کامل پیدا کنند این بود که سه متهم ادعا می کردند نماینده یک شرکت معتبر اسپانیایی هستند که در زمینه فروش آپارتمان و ویلا در آن کشور فعالیت دارد.» اما در نهایت مدیران شرکت هیچ ویلا و آپارتمانی به مشتریان خود واگذار نکردند و با به چنگ آوردن پول های آنان فراری شدند و در حال حاضر تحقیقات برای دستگیری متهمان ادامه دارد.