بطور مثال یکی از نکات جالب وجود یک پزشک عمومی در این شرکت است که پاسخگوی سوالات پزشکی کارمندان این شرکت بوده، برای اونها از طریق ایمیل توصیه های پزشکی می فرسته و حتی برای اونها وبلاگ هم می نویسه. این دکتر یک خانم ایرانی به اسم ترانه رضوی است.
دکتر رضوی در مورد آغاز کار خود در گوگل می گوید: سه سال پیش، زمانی که گوگل هنوز شرکت نامدار و بزرگی نبود، بنیانگذارانش، "لری" و "سرگی" تصمیم گرفتند که برای کارکنانشان به غیر از کارهای شرکتی، خدمات دیگه ای آماده کنند.
این دو شخص ایده های جالبی دارند. به طور مثال این فکر را داشتند که یک پزشک به طور مداوم در شرکت باشه و سلامت کارکنان را زیر نظر بگیرد. من خیلی جذب ایده های این دو شخص شدم و تصمیم گرفتم به صورت موقتی در این شرکت کار کنم. وقتی کارم را در این شرکت شروع کردم، به خاطر فضای کوچک شرکت، مطب من در یک کمد بود! اما از ابتدا دیدم کارم می تونه خیلی مفید باشه. کسانی که با کامپیوتر کار می کنند معمولا ناراحتی هایی مثل دست، شانه و مچ پیدا می کنند و خیلی مهم است که از لحاظ فیزیولوژی کامپیوتر درست روی میز قرار بگیره و فاصله مناسبی با شخص داشته باشه. مخصوصا برای کسانی که در روز ۱۲ تا ۱۳ ساعت با کامپیوتر کار می کنند. البته ما بعد از یک مدت تونستیم این مشکل رو در شرکت گوگل حل کنیم.
جوانان حدود ۲۰ ساله معمولاً دکتر نمیرن. اما چون من اونجا بودم و دیدن من هم براشون راحت بود، پیش من می اومدند و من اونها رو معاینه می کردم. حتی بعضی از اونها یک سری ناراحتی هم داشتند، ناراحتی که شاید با نرفتن دکتر، تا چندین سال تشخیص داده نمیشد.
این کار رو چطور شروع کردین؟
در ابتدا دو نیمه روز در هفته به گوگل می رفتم و بعد از زیاد شدن کارکنان، شد سه روز در هفته. البته در حقیقت بیشتر از سه روزه چون روزهای دیگه هم باید جواب ایمیل هام رو بدم و جدیداً هم یک وبلاگ، به پیشنهاد سرگی درست کردم.
چون در شرکت هر مدت یک سری ایمیل به کارکنان می دادم و سرگی بعد از دیدن این پیغام ها، پیشنهاد داد که اونها رو به صورت یک وبلاگ در دسترس عموم مردم قرار بدم.
موضوع های این وبلاگ رو چطور انتخاب می کنید؟
معمولاً از سوال هایی که از من می کنند. به طور مثال از من سوال های مختلفی درباره مسافرت کارمندان به کشور دیگه ای می پرسیدند. یا مثلاً این ماه، ماه دیابت هست و سازمان بهداشت جهانی به من ایمیل دادن و خواسته بودند که در این رابطه یک مطلب بنویسم. چون اسم گوگل مردم رو جذب می کنه!
چه چیزی درباره سوال ها برای شما جالبه؟
اینکه کارکنان گوگل خیلی دقیق هستند و در زمان شنیدن بیماری و یا علت اونها، باید باهاشون چونه زد! از این نظر که سوالی که می پرسند، جواب ساده ای رو قبول نمی کنند و اکثراً دلیل، سند و حتی انتشارهای تحقیقی میخواهند!
روی هم رفته آیا کارکنان گوگل سالم و سلامند هستند؟
بله. البته سن های کارمندان گوگل اکثراً بین ۲۰ تا ۳۰ سال هست. ولی باید همیشه به اینها یادآوری کنم. چون اکثراً غرق در کار میشن و چیزهای دیگه رو فراموش می کنند.
توصیه شما به عنوان یک دکتر، به این نوع افراد که ساعت ها پشت کامپیوتر می نشینند چیه؟
این روزها مردم خیلی بیشتر از اون چیزی که باید بر روی خودشون فشار میارن و من باید بگم که نگران همه هستم. آموزش بهداشتی باید از اول کار شروع بشه. چیزهای ساده مثل تغذیه و ورزش.
اما برای کسانی که با کامپیوتر کار می کنند، توصیه من اینه که هر یک ساعت، از پشت کامپیوتر بلند بشوند و دست و پاهاشون رو دراز بکنند و دو دقیقه نفس عمیق بکشند.
توصیه دیگه از لحاظ ورزشی اینه که حداقل در روز شش هزار قدم و در حالت ایده آل ده هزار قدم راه بروند!
و در آخر اینکه در روز حداقل بین پنج تا شش برش میوه یا سبزیجات بخورند. چون میوه و سبزیجات معمولاً جزو تعزیه این افراد نیست.