لپ تاپ های صد دلاری آماده فروش شد

لپ تاپ های صد دلاری آماده فروش شد

دوستداران لپ تاپ های موسوم به "صد دلاری" بزودی قادر خواهند بود این مدل رایانه های کوچک را در کشورهای پیشرفته خریداری کنند.

آفریقا
کودکان در مدرسه ای در نیجریه از لپ تاپ های صد دلاری استفاده می کنند

این لپ تاپ ارزان قیمت از این جهت با رایانه های ارزان قیمت دیگر تفاوت دارد که خریدار باید هزینه دو دستگاه را همزمان پرداخت کند؛ شرکت فروشنده یکی از لپ تاپ ها را به خریدار می دهد و یکی دیگر را برای کودکی در یکی از کشورهای در حال توسعه ارسال می کند.

برنامه فروش لپ تاپ ها، تحت عنوان "جی وان جی وان"، از دوازدهم نوامبر آغاز خواهد شد و به مدت چهارده روز ادامه خواهد داشت.

والتر بندر، رییس بخش نرم افزار طرح "یک لپ تاپ برای هر کودک" (OLPC)، می گوید: " از اولین روزی که این ایده را مطرح کردیم با استقبال زیاد مردم در کشورهای پیشرفته روبرو شدیم."

تشکیلاتی که بانی راه اندازی طرح لپ تاپ های صد دلاری بوده است، قبلا گفته بود برای شروع خط تولید، گرفتن سفارش برای ساخت دست کم سه میلیون دستگاه از این گونه لپ تاپ ها لازم است.

سازنده این لپ تاپ ها برای آن نام "ایکس او" انتخاب کرده و آن را طوری طراحی کرده است که قابل استفاده برای کودکان، کم هزینه، با دوام و کار کردن با آن در حد ممکن آسان باشد.

پنج سال پس از مطرح شدن ایده ساختن لپ تاپ های صد دلاری، مرحله تولید انبوه این گونه لپ تاپ ها دو ماه پیش شروع شد.

قیمت گذاری

ابتکارات زیادی در ساخت لپ تاپ های صد دلاری به کار برده شده است. مثلا این مدل رایانه های کتابی و سیار صفحه نمایش ویژه ای دارد تا در هوای آزاد و آفتابی قابل استفاده باشد. این لپ تاپ ها بخش متحرکی ندارند، با باطری خورشیدی، پمپ پایی یا شارژرهای هندلی قابل استفاده اند. جعبه محافظ این لپ تاپ هم از مواد ضد آب ساخته شده است.

این لپ تاپ که می تواند به صورت بی سیم به اینترنت متصل شود، با یک سیستم عامل منبع باز مانند لینوکس کار خواهد کرد که معمولا ارزانتر از نرم افزار ویندوز است.

قیمت این لپ تاپ اخیرا از 176 دلار به 188 دلار افزایش یافت اما هدف این است که نهایتا قیمت آن 100 دلار تثبیت شود.

دولت ها می توانند به طور فله ای خرید کنند و هر بار سفارش خرید 250 هزار دستگاه لپ تاپ "صد دلاری" بدهند.

تشکیلاتی که این طرح را پایه ریزی کرده و اجرای آن را در دست داشته است اعلام نکرده که دولت های چه کشورهایی اولین خریدهای فله ای را انجام داده اند.

افغانستان، رواندا و هائیتی، اولین کشورهایی هستند که لپ تاپ های اهدا شده را دریافت می کنند.

همه کشورهای در حال توسعه که در فهرست کشورهای محروم سازمان ملل متحد قرار دارند، می تواند برای شرکت در این برنامه آزمایشی دو هفته ای با یکدیگر رقابت کنند.

فروش لپ تاپ های "صد دلاری" دو هفته ادامه دارد تا سازنده آن فرصت کافی برای تحویل سفارشات داشته باشد و همچنین دستگاه ها سر از کشور دیگری در نیاورد.

با این که تعداد لپ تاپ هایی که از طریق برنامه "جی وان جی وان" به فروش خواهد رسید هنوز اعلام نشده است اما به گفته آقای بندر اولین 25 هزار خریدار لپ تاپ ها، قاعدتا تا آخر سال جاری میلادی دستگاه خود را دریافت خواهند کرد.

دیگر خریداران، لپ تاپ خود را در سه ماهه اول سال 2008 دریافت می کنند.

آقای بندر گفت اگر این برنامه موفق باشد ادامه آن بررسی خواهد شد: "انگیزه ما کمک به آموزش کودکان و دادن فرصت به آنهاست تا در این برنامه شرکت کنند."

برخی از منتقدین نیاز به این لپ تاپ ها در کشورهایی که با کمبودهای اساسی مانند کمبود آب و برق و خدمات بهداشتی روبرو هستند را مورد سئوال قرار داده اند، سازمان ملل از طرح ساخت لپ تاپ صد دلاری جهت کمک به کشورهای فقیر در مبارزه با شکاف دیجیتالی، حمایت کرده است.

این رایانه کوچک که کمی ارزانتر از هزینه تولیدش فروخته خواهد شد، به اندازه یک کتاب درسی است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.