محمد مهدی آخوندی در ادامه افزود: محدودیت تعداد جنینهای قابل انتقال به داخل رحم این نیاز را مطرح کرد که محققان به دنبال راه هایی باشند که امکان استفاده حداکثر از تخمکهای بدست آمده را ایجاد نمایند و از آنجائیکه این تخمکها در نتیجه مصرف داروهای فراوان تحریک تخمک گذاری و با صرف هزینههای بالایی بدست آمده و همچنان با ریسک درمان مواجه است، نگهداری تخمک اهمیت فوقالعادهای مییابد.
وی خاطرنشان کرد: تکنولوژی انجماد و نگهداری طولانی مدت باید به گونهای باشد که بهترین شرایط را برای زنده ماندن سلول فراهم نموده و سلولها پس از ذوب مجدد، توانایی خود را در ادامه حیات و لقاح و ایجاد جنین حفظ نمایند. اگر چه تاکنون به دلیل محدودیتهای تکنیکی امکان انجام این امر به سهولت مقدور نبوده است ولی خوشبختانه امروزه علم پزشکی به این موفقیت دست یافته و در کشورهای مختلف امکان نگهداری و حفظ تخمکها فراهم شده است.
رئیس پژوهشکده ابن سینا تصریح کرد: در این راستا مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری این سینا برای اولین بار در ایران موفق به راه اندازی بانک نگهداری تخمک شده است و آمادگی کامل نگهداری تخمک در حرارت 196- درجه سانتیگراد به روش vitrification را دارد.
آخوندی در ادامه افزود: در افرادی که به دلایلی مانند شغل، مایلند در سن بالا حامله شوند و یا به دلایل پزشکی میبایست دیرتر باردار گردند، افرادی که به بیماریهای لگن مثل آندومترویوز مبتلا میباشند، افراد مبتلا به سرطان قبل از رادیوتراپی و شمیی درمانی و بیماریهای خود ایمنی مثل لوپوس ، همه از مواردی هستند که میتوان از روش انجماد تخمک و نگهداری آن در بانک تخمک استفاده نمود. متقاضیان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا به آدرس تهران، خیابان شهید باهنر( نیاوران)، جنب پمپ بنزین ، پلاک 329 مراجعه نموده و یا با شماره 2283502 تماس حاصل نمایند.