احمدرضا خرمی، فرزند یکی از کارکنان رایزنی فرهنگی ایران در روسیه که دانشجوی انستیتو انرژی مسکو بود، ساعت هفت عصر یکشنبه گذشته در خیابان دیمیتری الیانوف که ساختمانهای خاص دیپلماتهای خارجی در آن واقع است، هدف حمله قرار گرفت و از ناحیه سینه بشدت مضروب شد، تا آنجا که هنگام انتقال به بیمارستان بر اثر خونریزی شدید در آمبولانس جان باخت.
پلیس مسکو اعلام کرده که هیچ کسی را که شاهد بر قتل او بوده باشد نیافته است.
یکی از کارآگاهان پلیس مسکو در گفتگو با خبرگزاری ریا نوواستی روسیه گفته شواهد مشخصی وجود دارد که عاملان قتل، انگیزه نژادپرستانه داشته اند و افرادی نیز به عنوان مظنون شناسایی شده اند اما هیچیک از آنها تاکنون بازداشت نشده است.
آن گونه که پلیس اعلام کرده، احمدرضا خرمی رایانه دستی (لپ تاپ) و تلفن همراه داشته اما هیچیک از آنها به سرقت نرفته است.
قتل دانشجوی ایرانی در مسکو، واکنش دولت ایران را در پی داشت و وزارت امورخارجه این کشور سفیر روسیه را در تهران احضار و ضمن ابلاغ اعتراض به وی، خواهان رسیدگی مقامات قضائی روسیه به "تعرضهای صورت گرفته نسبت به شهروندان ایران در روسیه در طول سالهای اخیر" شد.
آن گونه که خبرگزاریهای ایرانی گزارش داده اند، چند ماه پیش نیز یک آموزگار ایرانی در مسکو هدف حمله قرار گرفت و زخمی شد و نژادپرستان تاکنون چندین بار به دانشجویان ایرانی مقیم این شهر حمله کرده اند.
طی چند سال اخیر موجی از نژادپرستی در روسیه به راه افتاده و مهاجران در این شهر پیوسته هدف حملات نژادپرستان قرار می گیرند.
اهالی کشورهای آسیای میانه و شرق آسیا بیشتر از بقیه آماج این حملات بوده اند.
اخیرا یکی از گروههای مبارزه با نژاد پرستی در روسیه به نام سووا گزارش کرد که طی هشت ماه اول سال جاری، نژاد پرستان سی و نه نفر را کشته و 351 تن را زخمی کرده اند.
به گزارش این گروه، بیشتر این افراد هدف حمله با کارد یا خنجر قرار گرفته اند و بیشترین حملات در مسکو، سن پترزبورگ و نیژنی نووگرود، چهارمین شهر بزرگ روسیه روی داده است.
بنابر گزارش سووا با وجود افزایش این قبیل حملات، مقامات قضائی روسیه کماکان از نژادپرستانه توصیف کردن این نوع حملات امتناع می ورزند و ترجیح می دهند گروههای "اوباش" را مسئول قلمداد کنند.
آن گونه که فعالان سووا می گویند، حدود سی درصد حملات نژادپرستانه نیز اصلاً به پلیس گزارش نمی شود.
|