عدم صدور روادید سفر به آمریکا برای سفیر ایران

عدم صدور روادید سفر به آمریکا برای سفیر ایران

مقامات آمریکا از صدور روادید ورود به این کشور، برای علیرضا معیری سفیر و نماینده‌ دائم جمهوری اسلامی‌ ایران در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو خودداری کرده اند.
علیرضا معیری - UN Photo/Jean-Marc Ferré
پیش از این نیز آمریکا به دلیل مشابه با درخواست صدور روادید آقای معیری مخالفت کرده بود

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از برخی مقامات سازمان ملل که نخواستند نامشان فاش شود علت عدم صدور روادید برای آقای معیری را نقش او در اشغال سفارت آمریکا در سال ۱۹۷۹ عنوان کرده است.

آقای معیری قصد داشت برای شرکت در نشست وزیران در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کند که ظاهراً با درخواستش موافقت نشده است.

هرچند مسئولان دفتر نمایندگی ایران حاضر نشدند در این مورد با بخش فارسی بی بی سی گفتگو کنند، خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول آنان ادعای مشارکت آقای معیری در گروگانگیری سفارت آمریکا را رد کرده و این دعاوی را "بی اساس و نادرست" خوانده است.

در همین حال، عباس عبدی یکی از اشغال کنندگان سفارت آمریکا در تهران به بخش فارسی بی بی سی گفته که علیرضا معیری هیچ نقشی در آن واقعه نداشته است.

آقای عبدی اضافه کرده که هیچ یک از اعضای دولت فعلی ایران در اشغال سفارت آمریکا نقشی نداشته اند.

دعاوی مشابه

 سال ۲۰۰۵ نیز دعاوی مشابهی از سوی برخی گروگان های سابق آمریکایی متوجه محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور تازه ایران شده بود
 

ریچارد گرنل، یکی از سخنگویان دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل امروز به خبرنگاران گفت: "هرچند در مورد پرونده های مربوط به روادید به طور خاص اظهار نظر نمی کنیم اما قطعاً نمی توانیم اجازه دهیم شخصی که آمریکایی ها را به گروگان گرفته وارد آمریکا شود."

مشخص نیست منبع ادعای مقامات آمریکا در این مورد چیست و در این مشارکت فرضی، آقای معیری چه نقشی در اشغال سفارت آمریکا داشته است.

ظاهرا پیش از این نیز ایالات متحده آمریکا از صدور روادید برای آقای معیری به دلیل مشابه خودداری کرده بود.

علیرضا معیری که ۵۱ ساله است، از ۱۹۸۱ در وزارت امور خارجه ایران مشغول به کار شده و پیش از این بین سال های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۲، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه بوده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، مقامات ایران قصد ندارند فردی را به جای آقای معیری به نیویورک اعزام کنند اما هیئتی از تهران همچنان در نشست وزیران در مجمع عمومی سازمان ملل، حاضر خواهد شد.

سال ۲۰۰۵ نیز، اندکی پس از پیروزی محمود احمدی نژاد به مقام ریاست جمهوری ایران، دعاوی مشابهی از سوی برخی گروگان های سابق آمریکایی متوجه او شد.

دانشجویان شرکت کننده در گروگانگیری سفارت آمریکا، آن زمان نیز نقش آقای احمدی نژاد را در اشغال سفارت تکذیب کردند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.