ایران بی اعتنایی می کند اما فشار افزایش می یابد

ایران بی اعتنایی می کند اما فشار افزایش می یابد

روزنامه گاردین، چاپ لندن، در شماره روز 19 سپتامبر مطلبی را به واکنش ایران نسبت به فشارهای بین المللی علیه این کشور اختصاص داده است.
آیت الله خامنه ای و احمدی نژاد
به نوشته گاردین مقامات ارشد جمهوری اسلامی تهدید نظامی خارجی را جدی نمی گیرند

این مقاله با عنوان "ایران بی اعتنایی می ورزد اما فشار رو به افزایش است" و به قلم سایمون تیزدال Simon Tisdal چاپ شده و با پاسخ یک مقام ارشد جمهوری اسلامی به سئوالی در مورد احتمال حمله نظامی ایالات متحده به ایران آغاز می شود.

گاردین می نویسد این مقام ایرانی چنین واقعه ای را جدی ندانست و گفت که "آنها هرگز به ما حمله نمی کنند، چنین کاری دیوانگی محض است."

گاردین اظهار می دارد که واکنش تمسخر آمیز این فرد کاملا واقعی و در عین حال، ترس آور به نظر می رسید.

این روزنامه می نویسد که نا آگاهی و اطمینان خاطر در مورد انگیزه و قصد آمریکا به طرز وفور در جمهوری اسلامی دیده می شود و می افزاید که در میان کشورهای جهان، ایران تنها کشوری است که از زمان انقلاب اسلامی سال 1979 به بعد تقریبا به طور کامل از تاثیر فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ایالات متحده برکنار مانده است.

 ظاهرا مقامات ایران این واقعیت را درک نمی کنند که هرچه اختلاف بین آمریکا و اتحادیه اروپا در مورد بهترین طریق دستیابی به راه حل دیپلماتیک برای بحران هسته ای ایران طولانی تر شود، این خطر بیشتر می شود که رییس جمهور آمریکا، با تحریک دیک چنی، معاون رییس جمهور، و اسرائیل، به سوی دست زدن به اقدام نظامی علیه ایران گرایش بیشتری یابد
 
گاردین


گاردین در عین حال می نویسد که این انزواطلبی نیمه داوطلبانه و نیمه اجباری با تمایل جمعیت جوان ایران به داشتن ارتباط با خارج به تدریج از میان می رود و اطمینان دیرپا در این مورد نیز تضعیف می شود که آمریکا، که در زمان شاه خساراتی را به ایران وارد کرده بود، دیگر جرات چنین اقداماتی را نخواهد یافت.

به گفته نویسنده مقاله، روزنامه های ایران سرشار از گزارش هایی است که با هیجان فراوان به گمانه زنی درباره تجاوز هوایی اسرائیل به سوریه پرداخته و گفته اند که این عملیات که با تایید ایالات متحده صورت گرفت و هدف غیرمستقیم آن، ایران بود.

گاردین می افزاید که با همه اینها، عادات قدیمی سخت از میان می رود و آیت الله خامنه ای، که به طور غریزی یک فرد محافظه کار وابسته به مکتب آیت الله خمینی است، در خطبه نماز جمعه تهران گفت که آمریکا در "جنگ روانی" علیه ایران محکوم به شکست است و افزود که قدرت آمریکا در منطقه رو به زوال است و کسانی که در صدد تهاجم به انقلاب اسلامی بوده اند با شکست مواجه شده اند.

بی اعتنایی ایران و خطر جنگ

گاردین می نویسد که محمود احمدی نژاد، رییس جمهور ایران نیز این هفته اخطار وزیر خارجه فرانسه در این مورد را رد کرد که ادامه بن بست کنونی در مورد برنامه هسته ای ایران می تواند به بروز جنگ منجر شود و گفت چنین تهدیدهایی را جدی نمی گیرد و هشدار بریتانیا در این مورد که وزیر خارجه فرانسه موضوعی واضح را بیان داشته هم ظاهرا در ایران به گوش کسی فرو نرفت.

بوش، رایس، چنی
رایس با فشار چنی و طرفداران جنگ بر بوش مواجه است


نویسنده مقاله می افزاید که با توجه به اینکه ایران با سومین قطعنامه شورای امنیت و فشار نظامی غیرمستقیم در اطراف خود مواجه است، بی اعتنایی آقای احمدی نژاد به جای اینکه اطمینان بخش باشد، ترسناک است.

گاردین می نویسد که ظاهرا مقامات ایران این واقعیت را درک نمی کنند که هرچه اختلاف بین آمریکا و اتحادیه اروپا در مورد بهترین طریق دستیابی به راه حل دیپلماتیک برای بحران هسته ای کنونی طولانی تر شود، این خطر بیشتر می شود که رییس جمهور آمریکا، با تحریک دیک چنی، معاون رییس جمهور، و اسرائیل، به سوی دست زدن به اقدام نظامی علیه ایران گرایش بیشتری یابد.

گاردین یادآور می شود که در پی سخنان شدید اللحن وزیر خارجه فرانسه، دولت آلمان خواستار رویکردی ملایم تر نسبت به ایران شد و مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز درمورد از دست رفتن مهار سیاست غرب نسبت به ایران هشدار داد.

این روزنامه می نویسد که روسیه و چین نیز به بازی های استراتژیک خود ادامه می دهند و با اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران مخالفت می ورزند اما وضعیت کنونی، یادآور شکاف بین اعضای شورای امنیت در مورد حمله نظامی به عراق است و این شکاف، به جای اینکه به نفع تهران تمام شود، ممکن است حمله نظامی به جمهوری اسلامی را در پی داشته باشد.

 وضعیت کنونی، یادآور شکاف بین اعضای شورای امنیت در مورد حمله نظامی به عراق است و این شکاف، به جای اینکه به نفع تهران تمام شود، ممکن است حمله نظامی به جمهوری اسلامی را در پی داشته باشد
 
گاردین


گاردین درادامه این گزارش به موقعیت کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا، اشاره می کند که بین جناح های تندرو و معتدلتر دولت آمریکا گرفتار آمده است و با حمایت وزیر دفاع ، می کوشد توافق اعضای شورای امنیت برای استفاده از ابزار دیپلماتیک برای وارد کردن فشار بر ایران را کسب کند تا مانع از وقوع جنگ شود.

به نوشته گاردین، شرایط کنونی دشوار و خطرناک است زیرا از یک طرف دیک چنی و یاران نومحافظه کار او، تندروهای اسرائیلی و کشورهای عربی که از گسترش قدرت منطقه ای ایران به وحشت افتاده اند، و از طرف دیگر، رهبران تندرو و برخوردار از اعتماد به نفس کاذب در ایران، در سوی دیگر، در واقع در مسیری همسو پیش می روند و سرنوشت مشترک آنان رویارویی و علت مشترک آن، ترس است.

گاردین می نویسد که تمام این افراد خود را بی ذره ای تردید، حق به جانب می دانند و به آسانی هم متوقف نمی شوند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.