حضور پدر حتی برای یک روز در کنار فرزندان وآن هم در مدرسه ، در مهارتهای یادگیری و روند تحصیلی تاثیر قابل ملاحظه ای دارد، همچنین دانش آموزان با دیدن پدر در کنار خود، احساس عشق – توجه و حمایت او را به خوبی حس می کنند.
براساس بررسی های انجام شده ، اجرای این طرح باعث پیشرفت دانش آموزان در درسهای روخوانی و ریاضیات شده است بطوریکه این میزان در میان دانش آموزان پسر حدود 12 درصد و در میان دانش آموزان دختر بیش از 9 درصد بوده است.
در میان دانش آموزان دبستانی حضور پدر در این روز برای رفتار بهتر و نمره انضباط بیشتر نیز موثر بوده است، زیرا آنها می دانند پدر با آمدن به مدرسه، توجه و علاقه خود را به پیشرفت آنان نشان داده و در طول سال نیز منتظر شنیدن اخبار خوش از آنهاست بنابراین سعی می کنند با درس خواندن و بهتر رفتار کردن او را مایوس نکرده و تحسین و تایید پدر را جلب کنند.
براساس این گزارش ، در مجموع هنگامی که والدین در بزرگ کردن و تربیت فرزندان هماهنگ، هم گام ودر کنار هم باشند ، نتیجه بهتر خواهد شد و رسیدن به هدف نیز سریع تر انجام می پذیرد.
به گفته یکی از کارشناسان امور تربیتی ، هنگامی که والدین هر دو در کنار دانش آموز باشند وی بهتر فعالیت می کند و حتی مهارتهای زبانی او نیز کاملتر می شود و همچنین درک بهتری از محیط پیرامون خود دارد ، در چنین شرایطی فرزندان احساس اعتماد به نفس خوبی کسب کرده و با اطمینان بیشتر گام بر می دارند.