۸۳ درصد جوانان به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنند

83 درصد جوانان به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنند

معاون مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان در بیست و سومین جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان بر حفظ هویت دینی و ملی جوانان‌ در دهکده‌ جهانی تاکید کرد.
    
    به گزارش ایسنا، در این جلسه دکتر اسحاقی گزارشی از وضعیت هویت دینی و ملی جوانان کشور ارائه داد.


    
    وی اعلام کرد: هویت مفهومی فلسفی است که مجموعه‌ای از ویژگی‌های ذاتی و تفکیک‌ ناپذیر افراد را نشان می‌دهد و در دو سطح فردی و جمعی قابل بررسی خواهد بود.
    
    وی با اشاره به این که هویت ملی، مجموعه‌ای از خصلت‌هایی است که موجب تمایز مردم یک کشور نسبت به دیگر اقوام و ملل می‌شود، افزود: موحد و شیعه بودن از مولفه‌های هویت ملی ایرانیان است. همچنین آزادگی، توحید، عدالت خواهی، حب ائمه و زبان فارسی حامل ماهیت تمدن ایرانی هستند. در این راستا تلاش‌های بسیاری برای ایجاد بحران و آسیب زدن به هویت ملی انجام می‌شود که از این میان می‌توان به ترویج سکولاریسم در میان جوانان اشاره کرد. در صورتی که بررسی‌ها نشان می‌دهد، هویت ملی دربردارنده هویت دینی نیز هست و نیازی به تقابل این دو نخواهد بود.
    
    اسحاقی با اشاره به مسئله جهانی شدن اظهار کرد: بحران هویت در دهکده جهانی، بحرانی جدی خواهد بود. هم اکنون نیز بحران الیناسیون، از خود بیگانگی، فراموشی خداوند و رهنمودهای الهی در بسیاری از کشورها مشهود است.
    
    وی بر انجام تحققاتی در این حوزه تاکید کرد و با اشاره به انجام 11 عنوان پژوهشی در این حوزه، گفت: در این مطالعات ابعاد مختلف هویت دینی و ملی جوانان مورد بررسی قرار گرفته است، از جمله آنکه 83 درصد از جوانان کشور به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنند. همچنین بیش از 96 درصد از جوانان، کشور ایران را برای زندگی کردن به هر کشور دیگری ترجیح می‌دهند. 84 درصد از جوانان معتقدند که به باور روشنی از اعتقادات دینی دست یافته‌اند و 91 درصد از آنان به حفظ حریم خانواده تاکید دارند.
    
    وی تصریح کرد: 87 درصد از جوانان به مسلمان بودن خود افتخار می‌کنند و 91 درصد از آنان بر دفاع از سرزمین و کشور خود تاکید داشته‌اند.
    
    معاون مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان با انجام پژوهشی با عنوان بررسی گرایش دانشجویان به عرفان‌ها و گروه‌های نوپدید و مکاتب عرفانی اشاره و اظهار کرد: این بررسی‌ها در 12 استان کشور انجام شد و تا پایان سال جاری به عنوان بسته‌ای 10 جلدی در دسترس محققان و علاقمندان خواهد بود. براساس این پژوهش تنها شش درصد از جوانان در کلاس‌ها و مجالس مشابه گروه‌های نوپدید عرفانی عضو هستند. این میزان نشان می‌دهد که این عقاید رسوخ جدی در میان جوانان نداشته است اما بررسی این مسئله الزامی است.
    
    وی با اشاره به این که تاکنون هیچ دستگاهی متولی خاص در بحث هویت نبوده است، گفت: ستاد ملی ساماندهی امور جوانان با اعمال مدیریت فرهنگی می‌تواند این جریان را در کشور ایجاد کند و نتایج مطلوبی را از این منظر به دست آورد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.