به گزارش فارس به نقل از روزنامه عراقی "الصباح"، بر اساس این بیانیه، انتظار میرود هلال ماه مبارک رمضان، عصر روز پنجشنبه رؤیت شود.
یک منبع در دفتر آیتالله سید علی سیستانی در گفتوگو با خبرگزاری ملی عراق (نینا) در این باره گفت: در صورت ثبوت هلال ماه رمضان در عصر پنجشنبه، قطعاً روز جمعه نخستین روز از ماه مبارک رمضان سال 1428 هجری قمری و روز پنجشنبه، سیامین روز ماه شعبان خواهد بود.
وی افزود بر اساس جدول منتشر شده از سوی دفتر آیتالله سیستانی، انتظار میرود هلال ماه مبارک رمضان، عصر روز پنجشنبه، سیام شعبان المعظم 1428 هجری قمری، مصادف با 13 سپتامبر، در ارتفاع هشت درجه 51 دقیقه رؤیت شود.
این منبع که به نامش اشاره نشده است، تصریح کرد: انتظار میرود هلال ماه رمضان امسال هلال قطوری باشد زیرا بر اساس برآوردها، درخشندگی هلال شب اول ماه رمضان امسال، 28/3 درصد از قرص ماه خواهد بود که به نوبه خود هلال قطور به شمار میآید و این هلال تا 18 دقیقه پس از غروب آفتاب در آْسمان باقی خواهد ماند.
وی همچنین اضافه کرد ممکن است هلال ماه مبارک رمضان، عصر روز چهارشنبه نیز در ارتفاع سه درجه و 45 دقیقه قابل رؤیت باشد که در این صورت، درخشندگی هلال 95/0 درصد از قرص ماه خواهد بود و تا 18 دقیقه پس از غروب نیز در آسمان میماند که البته در این حالت، رؤیت آن با چشم غیر مسلح امکانپذیر نیست.
مرکزی با عنوان مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی، زیر نظر دفتر آیتالله سیستانی فعالیت دارد که نتایج فعالیتهای آن به اطلاع ایشان میرسد.
این مرکز نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد: ارتفاع هلال ماه رمضان در روز پنجشنبه، از افق شهر مقدس قم، هنگام غروب آفتاب هفت درجه و 56 دقیقه، در سمت 253 درجه و32 دقیقه با درخشندگی 05/4 درصد و لحظه محاق آن در ساعت 16:17 و هنگام خروج آن از شعاع خورشید ساعت 17:59روز پیش(چهارشنبه) و غروب آن، ساعت 19:01است. سمت آفتاب نیز 275 درجه و چهار دقیقه، غروب آن ساعت 18:16، مدت مکث ماه پس از غروب آفتاب، 45 دقیقه و اختلاف سمت ماه و خورشید 21 درجه و 32 دقیقه است.
این بیانیه میافزاید: همچنین پیشبینی میشود ماه در شب قبل (چهارشنبه) با ارتفاع آن از افق شهر مقدس قم هنگام غروب آفتاب سه درجه و هفت دقیقه، در سمت 264 درجه و هشت دقیقه، با درخشندگی 12/1درصد، لحظه محاق آن در ساعت 16:17، هنگام خروج آن از شعاع خورشید، ساعت 17:59 همان روز و غروب آن ساعت 18:37باشد.
بیانیه مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی حاکی است سمت آفتاب روز چهارشنبه 275 درجه و 37 دقیقه، غروب آن ساعت 18:18 و مدت مکث ماه پس از غروب آفتاب 19 دقیقه، اختلاف سمت ماه و خورشید 11درجه و 29 دقیقه است. با توجه به محاسبات انجامشده برغم وجود هلال درافق، امکان رؤیت آن وجود ندارد اما احتمال رؤیت هلال در استرالیا، مرکز و جنوب قاره آفریقا و قاره آمریکای مرکزی و جنوبی وجود دارد.