نجم الدین مشکاتی، مهندسی است که در سال ۱۹۷۶ از ایران خارج شد و برای ادامه تحصیل به لس آنجلس رفت.
وی که در رشته مهندسی از دانشگاه صنعتی آریامهر- شریف- فارغ التحصیل شده بود، در سال ۱۹۸۳ موفق به دریافت مدرک دکترای خود در رشته مهندسی صنعتی از دانشگاه «یو اس سی» در کالیفرنیا شد.
این مهندس ایرانی در همین دانشگاه مشغول تدریس است و به شرکت های مختلف بین المللی و آمریکایی مشاوره می دهد.
اما به دنبال شدت گرفتن تنش ها در روابط ایران و آمریکا اکنون برای بسیاری از ایرانی ها از جمله این مهندس ایرانی این نگرانی به وجود آمده که آیا میان دو کشور جنگ و درگیری نظامی رخ خواهد داد یا خیر؟
آقای مشکاتی می گوید: حتی تصور جنگ آمریکا و ایران برای او یک کابوس است چرا که بمب افکن های طراحی شده وی علیه ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وضعیت بین ایران و آمریکا حتی از زمان گروگان گیری سفارت آمریکا در اوایل انقلاب وخیم تر است.
نجم الدین مشکاتی
این دانشمند ایرانی که اخیرا با واشینگتن پست گفت و گو کرده، می افزاید: اگر جنگی بین دو کشور ایران و آمریکا اتفاق بیفتد زندگی وی به یک تراژدی تبدیل می شود.
آقای مشکاتی که مدت ها به طراحی بمب افکن « B-2 » افتخار می کرد و در دفتر کارش مدل های مختلف این بمب افکن دیده می شود، اظهار عقیده می کند که « وضعیت بین ایران و آمریکا حتی از زمان گروگان گیری سفارت آمریکا در اوایل انقلاب وخیم تر است.»
واشینگتن پست می نویسد: طرح روی جلد مجله اکونومیست وحشت وی را در مورد استفاده از بمب افکن های « B-2 » علیه ایران بیشتر کرده است.
هفته نامه اکونومیست در روی جلد یکی از شماره های خود بمب افکن های « B-2 » را در حال شلیک موشک در آسمانی نارنجی نشان می دهد و تیتر آن این است: «آیا هدف بعدی ایران است؟»
آقای مشکاتی می گوید:« آرمان، پسر دوازده ساله اش، عکس اکونومیست را دیده و به پدرش گفته که می توانم این عکس را داشته باشم؟»
در پاسخ، طراح ایرانی تبار بمب افکن آمریکایی به فرزندش قول داده که عکس های دیگری از دفترش برای وی بیاورد.
به نوشته واشینگتن پست، هواپیمایی که برای مدت ها افتخار آقای مشکاتی بود مبدل به «فرانکشتینی» برای او شده است.
نجم الدین مشکاتی در یادداشتی که برای مقاله واشینگتن پست نوشته است از جان اف کندی، رییس جمهوری سابق آمریکا، نقل و قول می کند که گفته بود:«هیچ جنگی اجتناب ناپذیر نیست و اگر جنگی اتفاق بیفتد به دلیل ناکامی خرد بشری است.»
وی می افزاید:« من هر دو کشور ایران و آمریکا را دوست دارم. ایران کشوری است که من از آنجا آمده ام و آمریکا کشور فرزندان من است. چگونه می توانم در مورد این دو کشور حس وطن پرستی نداشته باشم.»