فایدر و سوزانا هوبر (Fieder, Susanne Huber) زن و شوهر پژوهشگر سوئدی، بدقت اطلاعات جمعیتی در سوئد را بررسی کردند. در این کشور آمار زاد و ولد با دقت و وسواس بسیار جمع آوری می شود و اطلاعات درباره پدر و مادر، حتی در صورتی که آنها عقد رسمی نکرده باشند نیز ثبت می شود.
این زن و شوهر محقق اطلاعاتی درباره 5000 مرد و 6000 زن را بررسی کردند که طی سال های 1945-1955 متولد شده اند و مطالعه کردند که آنان تا سال 2003 چند فرزند متولد کرده اند. این افراد را نسلی شمردند که به احتمال زیاد فرزندان دیگری در خانواده آنان متولد نخواهد شد. تحقیقات پیشین نشان داده بودند که در سوئد تنها 2% از افراد پس از 45 سالگی بچه دار می شوند.
بدین ترتیب تحقیقات نشان دادند که در خانواده هایی که مرد شش سال بزرگتر از زن است، بطور متوسط 2.2 فرزند متولد شده اند که برای این کشور با سطح زاد و ولد پایین شاخصی بسیار بالاست. برای مقایسه: در خانواده هایی که زن 6 سال بزرگتر از مرد است، 1.8 فرزند متولد شده است.
این اطلاعات بطور جداگانه برای زنان نیز محاسبه شدند. برای آنها "بارورترین" ازدواج ها، ازدواج با مردانی است که 4 سال از آنان بزرگتر باشند.
تفاوت ارقام برای مردان و زنان را این محققین چنین توضیح دادند که گزینش مردان و زنانی که محاسبات بر اساس آنان انجام شد، بطور دلخواه بود و از این رو زنان و مردان در تمامی موارد زن و شوهر نبودند.
فایدر هوبر معتقد است که مردان بطور ناخودآگاه زنان کوچکتر از خود را ترجیح می دهند، زیرا آنها پتانسیل زمانی بیشتری برای باردار شدن دارند. زنان نیز بیشتر مردان بزرگتر از خود را انتخاب می کنند، زیرا آنها امکان بیشتری برای تامین مالی خانواده دارند.
در عین حال مردانی که با زنانی ازدواج کرده اند که بسیار کوچکتر از آنان هستند نیز نمی توانند فرزندان زیادی داشته باشند. مادرانی که شوهران آنها بیش از 10 سال از آنان بزرگتر هستند، بطور متوسط بیش از 2 فرزند نداشته اند.
علاوه بر این، زمانی که اختلاف سنی بین زن و شوهر زیاد باشد، این احتمال وجود دارد که مرد زودتر دچار ناتوانی بارورسازی شود. همچنین این گونه زوج هایی اغلب با اختلاف نظراتی در برنامه ریزی های خانوادگی نیز روبرو هستند.
منبع : سایت نووستی