معتـادان غیرقابـل بازگشت!

معتـادان غیرقابـل بازگشت!

  استفاده از میزان بسیار زیاد استروئید باعث مرگ یک کشتی‌گیر در آمریکا شد.
    به گفته دادستان این پرونده، پزشک مخصوص این کشتی‌گیر داروهای استروئیدی را به صورتی بی‌محابا و شکلات گونه برای کریس بنوا کشتی‌گیر نگون‌بخت تجویز می‌کرد از این رو وی متهم اصلی مرگ این کشتی‌گیر است.
    این کشتی‌گیر به علت عدم تعادل روانی پس از قتل همسر و فرزند هفت ساله‌اش دست به خودکشی زده است. تحقیقات بیشتر در این خصوص ادامه دارد.سابقه پدیده زشت و ناخوشایند دوپینگ در ورزش جهان به گفته برخی‌ها به 50 سال می‌رسد اما این پدیده شوم در ایران کمتر از 30 سال سابقه دارد.
    شاید رد پای دوپینگ در ورزش کشورمان را بتوان ‌برای نخستین بار در رشته‌های کشتی و وزنه‌برداری مشاهده کرد که پیامد آن، خوشایند نبود. 
    کشتی‌گیران و وزنه‌بردارانی که متهم به دوپینگ شده‌ ویا مبادرت به دوپینگ کرده بودند،نه تنها دوپینگ خود را رد می‌کردند بلکه آن را وسیله‌ای برای سلامت زیستن خود با استفاده ازداروهای نیروزا یا تجویز دارو از سوی پزشک عنوان می‌کردند. پس از مدتی، استفاده ‌از داروهای غیرمجاز یا همان دوپینگ به سایر رشته‌های ورزشی کشیده شد و چنین بود که مسئولان ورزش به صورت جدی به فکر مقابله با این پدیده شوم افتادند تا هرچه زودتر ریشه دوپینگ در ورزش ایران خشکانده شود.
    به رغم تمامی امکاناتی که علیه دوپینگ در ایران به کار گرفته شده است و نیز تشکیل ستادی به نام ستاد ملی مبارزه با دوپینگ درسازمان تربیت بدنی و همچنین اقدامات کمیته ملی المپیک برای این منظور ، ریشه‌های پدیده شوم دوپینگ خشکیده ‌نشد و متاسفانه هر روز خبرهای جدیدی ازآن به بیرون درز کرد.
    در تازه‌ترین مورد دوپینگ، پنج کشتی‌گیر در مسابقه‌های کشتی آزاد قهرمانی بزرگسالان ایران در شهرستان بابل تن به کار ناشایست دوپینگ دادند تا از این راه به عضویت تیم ملی کشتی آزاد ایران درآیند.
    جالب اینکه یکی از این کشتی‌گیران در گذشته در دوپینگ سابقه داشته و محرومیت نیز کشیده بود اما با همه تفاصیل ، پی همه چیز را به تن مالید و دوباره به این اقدام خود ادامه داد.
    پی‌نوشت: «اگه من دکترم دارم بهت می‌گم هیچ اتفاقی نمی‌افته. این دارو فقط تولید انرژی می‌کنه و باعث می‌شه از لحظه اول مسابقه بدون وقفه سرشاخ بمانی . هر کس گفته عواقب داره، فقط خواسته شماها را بترسونه. اسمش دوپینگ هست اما برای کسانی که حرفه‌ای ورزش می‌کنند و تحرک بالایی دارند حتی ذره‌ای عوارض جانبی نداره.»
    پزشک یکی از باشگاه‌های مدعی قهرمانی این جملات را خطاب به ستاره‌ای که حاضر نبود محتویات سرنگ او را به داخل رگهایش راه دهد به زبان می‌آورد.
    این کشتی‌گیر ادعا می‌کرد اطلاعاتی راجع به مضرات دارو به دست آورده و به همین دلیل حاضر به مصرف آن نبود . کادر فنی بر سر دوراهی سرگیجه آوری گرفتار شده بود. از یک طرف اگر این ورزشکار کشتی نمی‌گرفت ، جواب تماشاگران را نمی‌توانستند بدهند و از سوی دیگر به روی تشک رفتن او با آن شرایط بدنی فاجعه بار هم به صلاح نبود.
    سوت پایان مسابقه که به صدا درآمد، سکونشینان مات و مبهوت به ستاره‌ای که قبلا یک تنه همه حریفان را به تشک می‌زد، چشم دوخته بودند. او از اواسط رقابت شروع به کم کاری کرد . اعتراض تماشاگران به رختکن تیم هم کشیده شد و سرانجام آقای کشتی‌گیر با چند فریاد طعنه آمیز همه را به سکوت دعوت کرد: «کاری نکنید همه چیز را به مطبوعات بکشم و آبروی کل تیم را ببرم. اصلا همین است که هست. اگر ناراحتید کشتی نمی‌گیرم اما هرگز آمپول نمی‌زنم.»
    به عقیده برخی کارشناسان، ورزشکاری که مرتکب عمل زشت و ناشایست دوپینگ می‌شود، بایستی مادام‌العمر از صحنه ورزش محروم شود تا دیگر ورزشکاران از او عبرت بگیرند و هرگز دوپینگ نکنند.
    دکتر محمدرضا شریف، مسئول مبارزه با دوپینگ فدراسیون در تازه‌ترین مورد دوپینگ ورزشکاران گفت: اعلام اسامی این گونه ورزشکاران بسیار خوب است.
    وی افزود: اگر مسئله دوپینگ کردن آنها به مرحله‌ای رسید که اعلام اسامی مجاز باشد، باید درنگ نکرد و اسامی ورزشکاران خطاکار را اعلام کرد و کار ناپسند آنها را به همه شناساند.
    مسئول مبارزه با دوپینگ فدراسیون فوتبال اضافه کرد: به نظر من شفاف‌سازی در امر دوپینگ به کاهش یافتن این پدیده شوم صددرصد کمک خواهدکرد اما باید همه کارها روی اصول انجام شود.
    دکتر شریف درباره ‌اینکه چرا اسامی ورزشکاران دوپینگی درسایر رشته‌ها اعلام نمی‌شود،گفت: این مسئله به نوع مدیریت و نگرش مدیر یا رئیس فدراسیون مربوطه برمی‌گردد.
    وی افزود: یک مدیر یا رئیس فدراسیون شاید نگران آن باشد که رشته تحت‌نظر و حمایت او با اعلام اسامی ورزشکاران دوپینگی خدشه‌دار شود و بنابراین از ذکر اسامی ورزشکاران خاطی خودداری می‌کند.
    وی گفت: دیگری بر عکس آن رئیس فدراسیون فکر می‌کند و اسامی ورزشکاران دوپینگی رشته مربوطه خود را به همه اعلام می‌کند.
    وی افزود: شفاف‌سازی در واقع رکن اساسی مبارزه با دوپینگ است، ولی بایستی مطابق قوانین صورت بگیرد.
    مسئول مبارزه با دوپینگ فدراسیون فوتبال درباره اینکه آیا در برخورد با پدیده زشت و شوم دوپینگ در ورزش ایران کوتاهی صورت گرفته است یا خیر، اظهارداشت: این مسئله بحث پیچیده‌ای است. به طور کلی نمی‌توان گفت که کوتاهی از جانب مسئولان امر صورت گرفته است.
    وی افزود: به خصوص اکنون که برای مبارزه با دوپینگ، رویکرد جدیدی در سازمان تربیت‌بدنی حاکم شده و قرار است ساختارسازی آن به تصویب برسد، باید این مبارزه جدی‌تر شود.
    دکتر شریف گفت: ساختارسازی برای مبارزه با دوپینگ در ورزش کشور بسیار خوب بوده است.
    وی اضافه کرد: وجود دفترمبارزه با دوپینگ کشور آسیایی در تهران قطعا در این راه می‌تواند برای مقابله با دوپینگ مفید و موثر باشد و مبارزه با دوپینگ در ایران را در مسیر اصلی خود قرار دهد.
    به دلیل همین حساسیت‌های موضوعی در معضل دوپینگ بود که منصور برزگر هم لب به سخن گشود و از ورزشکاران دوپینگی به عنوان معتادانی غیرقابل بازگشت نام برد. منصور برزگر، مدیرفنی تیم‌های ملی کشتی آزاد، گفت: از این پس هر کشتی‌گیری چه عنوان دار و چه مبتدی اگر دوپینگ کند با اشد مجازات روبرو خواهد شد.
    به گزارش خبرنگار خانه سبز، برزگر تصریح کرد: از زمانی که کادر جدید تیم ملی روی کار آمده برخورد با دوپینگ و حذف این پدیده شوم در اولویت برنامه‌هایمان قرار گرفته و به هر قیمتی شده این موضوع را در کشتی از بین خواهیم برد. مطمئن باشید از این پس، تست هر کشتی‌گیری مثبت اعلام شود، چه قهرمان عنوان دار باشد و چه مبتدی، با اشد مجازات روبرو خواهد شد. پیش از این بارها به اردونشینان و نفراتی که قرار بوده در مسابقاتی شرکت کنند اعلام کرده بودیم که از این پس برخوردها همانند گذشته نیست و حتی اگر ستاد هم جریمه‌ای در نظر نگیرد فدراسیون اقدام به محرومیت و جریمه خواهد نمود اما شاهدیم که متاسفانه باز برخی کشتی‌گیران از روی ناآگاهی اقدام به این کار می‌کنند.
    برزگر خاطر نشان کرد: قبول کنید کشتی‌گیری که نه به سلامتی خود و نه به تذکرات مربیان و فدراسیون بها می‌دهد بهتر است که محروم و از میادین دور باشد.
     قهرمان پیشین جهان با اشاره به مضرات و تبعات دوپینگ تصریح کرد: استفاده از داروهای نیروزا و اقدام به دوپینگ افزایش سلول‌های بدن را در پی دارد که در آینده برای ورزشکار تبعات زیان‌بار و اسف باری را در پی دارد. به همین نکته بسنده کنید که یک معتاد شانس بازگشت به زندگی عادی را دارد اما یک دوپینگی با عوارضی روبرو خواهد شد که وی را از روال عادی زندگی کردن دور می‌سازد.
    
    آخرین خبر
     پنج کشتی‌گیر سرشناس ایرانی، به دلیل استفاده از مواد نیروزا از دو تا هشت سال از حضور در رویدادهای ورزشی داخلی و خارجی محروم شدند. این خبر در حالی از سوی رسانه‌های ورزشی منتشر می‌شود که سابق بر این، نام ورزشکاران کمتر به صورت مستقیم برده می‌شده است.
    
     نایب قهرمان مسابقات کشتی آزاد بازی‌های المپیک 1996 آتلانتا گفت: معضل دوپینگ در کشتی کشور با محرومیت‌های در نظر گرفته برای کشتی‌گیران آزادکار ریشه‌کن نمی‌شود.
    عباس جدیدی تصریح کرد: اگر این پنج کشتی‌گیر تا آخر عمر نیز از حضور در میادین ورزشی محروم شوند، این تصمیم باعث نمی‌شود که در آینده سایر کشتی‌گیران و ورزشکاران به این معضل روی نیاورند. وی گفت: باید کار اصولی و زیربنایی بشود. باید آن کشتی‌گیرانی که تاکنون با کمک همین مواد نیروزای غیرمجاز توانسته‌اند، برای خود اعتباری کسب کنند را شناسایی کرده و آنها را مجازات کنند.
    چه کسی باید تاوان آن کشتی‌گیرانی را بدهد که برای رسیدن به مراتب قهرمانی مصائب و سختی‌های فراوانی را متحمل شدند، ولی در آخر به‌علت استفاده بعضی از کشتی‌گیران از مواد نیروزا نتوانستند سیر صعودی خود را طی کنند.
    وی گفت: دوپینگ با محرومیت چند کشتی‌گیر حل نمی‌شود این یک کار زیربنایی و تخصصی است و نیاز به فرهنگ‌سازی، مبارزه جدی و برخورد دارد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.