شکست انحصار آمریکا در ساخت داروی هپاتیت C توسط ایران

شکست انحصار آمریکا در ساخت مولکول موثر در داروی هپاتیت C توسط ایران

 مولکول پلی اتیلن گلیکول از سوی محققان علوم دارویی ایران ساخته شد که از این مولکول به عنوان یکی از موثرترین عناصر در داروهای نوترکیب از جمله داروی "پگیلیتد اینترفرون" برای درمان هپاتیت C نام برده می شود.

دکتر سید محسن نایب پور - معاون مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر افزود: محققان ایرانی در زمان ساخت داروی پگیلیتد اینترفرون به موفقیت های دیگری نیز همزمان با ساخت این دارو دست یافته اند که شناخت و ساخت مولکول "پلی اتیلن گلیکول" نیز بخشی از این موفقیت است.

وی یادآور شد: مولکول "پلی اتیلن گلیکول" در انحصار آمریکا است و با ساخت این مولکول در ایران توانستیم انحصار آمریکا را دارا بودن این مولکول بشکنیم.

نایب پور در ادامه گفتگو با مهر با اشاره به نقش این مولکول با نام اختصاری PEG (پلی اتیلن گلیکول) در ترکیب داروی پگیلیتد اینترفرون خاطرنشان کرد: تولید داروی پگیلیتد اینترفرون ایران را به عنوان دومین تولید کننده داروی بیوتکنولوژی‌ هپاتیت C در جهان تبدیل می کند. اما در این میان برای ساخت داروی پگیلیتد اینترفرون یک اتصال میان داروی اینترفرون به پلی اتیلن انجام دادیم.

عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی علوم پزشکی تهران تأکید کرد: سنتر خاصی بر روی مولکول پلی اتیلن گلیکول انجام گرفت است و امیدواریم تا دو ماه آینده بتوانیم این مولکول را به عرصه دارویی کشور معرفی کنیم.

وی با اشاره به مشخصات این مولکول و تأثیر آن در ساخت داروی "پگیلیتد اینترفرون" گفت: در حال حاضر داروی "پگیلیتد اینترفرون" به دلیل وجود این مولکول از اثربخشی طولانی مدت تری نسبت به دیگر داروهای مورد مصرف بیماران مبتلا به هپاتیت C برخوردار است.

نایب پور به مهر گفت : اغلب داروهای پروتئینی نوترکیب برای اینکه بتوانند اثر طولانی تری داشته باشند باید از مولکول "پلی اتیلن گلیکول" استفاده کنند. در واقع اثر طولانی، اتصال با اینترفرون و عوارض کمتر برای بیمار مهمترین ویژگی های این مولکول است.

معاون مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران یاد آور شد.مراحل سنتز این مولکول در مرکز رشد انجام گرفته است.

وی در خصوص زمان به بازار آمدن داروی "پگیلیتد اینترفرون" نیز خاطرنشان کرد: فعالیت تحقیقات بالینی این دارو نیز به پایان رسیده است و دارو کاملاً آماده است و محققان نیز منتظر تأیید نهایی وزارت بهداشت برای ورود این دارو به بازار هستند.

نظرات کاربران ( محسن.ش - آلمان - آلمان )
این هم یک دروغ دیگر از مسولان دانشمند ایرانی.من خود پزشک هستم ودر آلمان زندگی میکنم. روش کمبناتسیون تراپی محصور آمریکا نبوده ونیست.ما خیلی وقت بود از روش درمان با ایندفرون آگاه بودیم یعنی درآلمان اما ایندفرون به تنهای درمان نمیکرد وفقط 10 درصد درمان می یافتند.تا اینکه 14 سال پیش بصورت اتفاقی دکتر ایتالیای تاثیر داروی برای درمان سلفه کودکان را با ایندفرون که ماده ای است که بدن ما هنگام سرما خوردگی تولید می کند.با هم امتحان کرد. ونتیجه داد.بهkombination teharpie معروف شد.امتیاز داروی سلفه بچه در اختیار شرکت چند ملیتی روشROCHE است.البته این دارو فقط یک داروی سلفه یا به قولی شربت سینه ساده است و داروی اصلی ایندفرون میباشد وبا این حال هم فقط احتمال خوب شدن بیمار کمتر از 40 درصد است واز درمان نمیتوان سخن گفت ودرضمن تقریبا تمام کشورهای اروپای غربی توانای ساخت این دارو را داشته ودارند وحتی هند وپاکستان هم مشغول درست کردن این دارو هستند من نمیدانم .اگر دروغ هناق بود امروز 90 درصد پزشکان واخبار کویان تلوزیون ایرانی تا حالا صد کفن پوسانده بودند.بابا تورا بخدا واقعبین باشید .بقول احمدینژاد دختر 15 ساله با خرید وسایل از بازار به انرژی هسته ای دست یافته.ومن از خود میپرسم پس چرا روسها مشول ساخت نیروگاه بوشهر هستند.همش درغ همش خالی بندی .خدابه داد مردم ایران برسد.....
چهار‌شنبه 9 آبان 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.