براون جدول زمانی خروج از عراق را رد کرد

براون جدول زمانی خروج از عراق را رد کرد

گوردن براون، نخست وزیر بریتانیا، تعیین جدول زمانی برای خارج کردن نیروهای این کشور از عراق را رد کرده است.
براون در عراق
گوردون براون ماموریت نیروهای بریتانیایی در عراق را مهم توصیف کرده است

آقای براون این نظر را در نامه سرگشاده ای به سر منگیس کمپبل، رهبر حزب لیبرال دموکرات، از احزاب اصلی مخالف دولت، ابراز داشته است که با غیرقابل قبول توصیف کردن تلفات نظامی نیروهای بریتانیایی در عراق و افغانستان، خواستار اعلام زمان خروج آنان از عراق شده بود.

نخست وزیر بریتانیا در پاسخ به این پیشنهاد گفته است که نظامیان این کشور دارای تعهدات مشخصی هستند در عراق که باید به آنها عمل کنند و تعیین جدول زمانی خروج آنان باعث تضیف تلاش در این زمینه می شود.

گوردون براون خروج شتابزده از عراق را باعث خدشه دار شدن اعتبار بین المللی بریتانیا توصیف کرده است.

پیشتر، ژنرال ریچار دانات، رییس ستاد مشترک ارتش بریتانیا نیز زیانبخش بودن تعیین جدول زمانی خروج نظامیان این کشور از عراق را مورد تاکید قرار داده بود.

رییس ستاد مشترک ارتش بریتانیا در سخنانی در ماه ژوئن سال جاری، که متن آن به تازگی انتشار یافته است، گفته بود که نظامیان این کشور باید آماده "یک نسل درگیری" در عراق باشند و برای دستیابی به "نوعی موفقیت" در عملیات نظامی در این کشور تلاش کنند.

نخست وزیر بریتانیا در نامه سرگشاده خود نظر کسانی را که ادامه حضور نظامی بریتانیا در عراق را بی نتیجه خوانده اند رد کرده و افزوده است که ارتش بریتانیا همچنان از توانایی لازم برای خنثی کردن عملیات شورشیان و کمک به برقراری امنیت در بصره برخوردار است.

آقای براون تاکید داشته است که "نیروهای بریتانیایی به همکاری با تشکیلات و نیروهای امنیتی عراق ادامه می دهند تا آنها را برای قبول مسئولیت کامل حفظ امنیت آماده سازند."

همزمان، دیوید میلیبند، وزیر خارجه بریتانیا، در یک مصاحبه رادیویی گفته است که نیروهای بریتانیایی "هدف روشنی را در عراق دنبال می کنند" و گفته است که این هدف شامل ایجاد شرایطی است که در آن عراقی ها بتوانند کشور خود را اداره کنند.

هدف نظامی بریتانیا در عراق و افغانستان

شمار نیروهای بریتانیایی در عراق در حال حاضر به حدود پنجهزار و پانصد نفر می رسد در حالیکه تعداد آنان هنگام عملیات سرنگونی رژیم سابق عراق در سال 2003 به هجده هزار نفر می رسید.

.

مینگیس کمپبل
کمپبل نسبت به شرایط عراق و آینده نیروهای بریتانیایی در آن کشور ابراز نگرانی کرده است


گرچه نظامیان بریتانیایی تقریبا به طور کامل در مناطق جنوب عراق، به خصوص نواحی اطراف بصره مستقر هستند، برخی مقامات نظامی آمریکا نسبت به نتایج پراکندگی آنان در یک منطقه گسترده عملیاتی هشدار داده اند.

هفته گذشته ژنرال جک کین، از مشاوراننظامی ارشد دولت آمریکا، از اینکه نظامیان بریتانیایی در عراق به جای جلوگیری از وخامت بیشتر شرایط امنیتی در منطقه تحت نظر خود بیشتر به آموزش نیروهای عراقی توجه دارند انتقاد کرد.

در واکنش نسبت به این اظهارات، آقای میلیبند گفته است که تصمیم های نظامی بریتانیا تحت تاثیر دیدگاه های آمریکاییان اتخاذ نمی شود.

در پی انتشار نامه سرگشاده نخست وزیر و اظهارات وزیر خارجه، رهبر حزب لیبرال دموکرات گفت که سیاست گوردون براون در مورد عراق با سیاست تونی بلر، نخست وزیر سابق، تفاوتی ندارد.

منگیس کمپبل، که حزب وی با حمله نظامی به عراق در سال 2003 مخالفت کرد، گفته است که تحولات عراق و دیدگاه نظامیان ارشد بریتانیایی ضعف تحلیل های نخست وزیر را نشان می دهد.

نخست وزیر بریتانیا در نامه سرگشاده خود به حضور نظامی این کشور در افغانستان هم اشاره کرده و از آنچه که "تعهد، شهامت و هوشمندی" سیاست بریتانیا در این زمینه ستایش به عمل آورده است.

در حالیکه شمار تلفات نظامی بریتانیا در افغانستان از هر عملیات دیگری از زمان جنگ دوم تا به حال بیشتر بوده است، گوردن براون تایید کرده که جنگ افغانستان در شرایطی دشوار و خطرناک در جریان است اما افزوده است که جامعه بین المللی یک زبان خواستارجلوگیری از بازگشت افغانستان به وضع سابق آن کشور است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.