سقوط ورزشکار پرش با نیزه کشورمان در مسابقات دوومیدانی کشور

سقوط ورزشکار پرش با نیزه کشورمان در مسابقات دوومیدانی کشور

 سقوط ورزشکار پرش با نیزه کشورمان در مسابقات دوومیدانی کشور زنگ خطری جدی را برای مسئولان این رشته به صدا در آورد تا بیشتر از گذشته به فکر تامین وسایل مورد نیاز و استاندارد این رشته باشند.

.عصر روز سه شنبه 30 مرداد ماه در حاشیه برگزاری مرحله چهارم لیگ دوومیدانی باشگاه های کشور در مسابقات پرش با نیزه محمد صلح میرزایی ورزشکار تیم ذوب آهن در پرش دوم خود با زمین اصابت کرد و از ناحیه سروکمر دچار آسیب دیدگی شدید شد.

این اتفاق که برای اولین باردرکشور رخ می دهد برای همه جای تعجب داشت. این اتفاق نه تنها باعث شد تا مسابقات این رشته در لیگ به تعطیلی کشانده شود بلکه بسیاری از کارشناسان و  ورزشکاران اذعان کردند که تشک این رشته از استاندارد های لازم برخوردار نبود و شاید اگراین تشک به توصیه قوانین بین المللی و همچون دیدارها و برنامه های برون مرزی به جای ابعاد 5 در7 متر در ابعاد 6 در8 متر در نظر گرفته می شد هرگز شاهد این نبودیم تا خوشی هایی که در این مدت نصیب دوومیدانی کشورمان شده بود و مسابقات لیگ را به یکی از مهمترین مسابقات این رشته تبدیل کرده بود تبدیل به یک خاطره تلخ برای همه دوستداران این رشته شود.

محمد صلح میرزایی جوان ترین ورزشکار رشته پرش بانیزه در مسابقات لیگ بزرگسالان و تیم ملی است 7 سال دوومیدانی کار کرده که از این سالها 5 سالش را به پرش با نیزه پرداخته است.  وی دانشجوی رشته معماری دانشگاه شیراز بوده و عضو تیم ذوب آهن است.

بسیاری ازهم رشته ای هایش می گویند این پرنده با نیزه کشور جزء بهترین هاست و به راحتی می تواند به نفرات اول یا دوم کشور برسد و یک خطر برای ورزشکاران نخبه در تیم ملی محسوب می شود.

عصری تلخ برای دوومیدانی کشور
عصر روز سه شنبه درحاشیه انجام مرحله چهارم لیگ دوومیدانی باشگاه های کشور در ورزشگاه شیرودی حادثه ای رخ داد تا شیرینی برگزاری سه مرحله از لیگ دوومیدانی آن هم درست در زمانی که کریمی رئیس فدراسیون به همراه حدادی و مرادی برای شرکت در مسابقات جهانی عازم ژاپن شده اند برای همه تلخ شود.

درست در عصر این روز بعد از انجام اولین پرش ربانی که بدون هیچ مشکلی برگزار شد، محمد صلح میرزایی یکی از ورزشکاران شیرازی عضو تیم ذوب آهن اصفهان در اولین پرش خود با انحراف به سمت راست بر لبه تشک افتاد و با پا به زمین خورد. این ورزشکار که مانعی بالای 4 متر و 70 را برای خود در نظر داشت در دومین پرشش بازهم به سمت راست منحرف شد اما این بار در هنگام فرود از ناحیه سر و گردن و کمر نقش بر زمین شد تا ورزشگاه مبهوت این اتفاق نادر در کشور باشد.

صادق داداشی دبیرفدراسیون و آشتیانی مسئول کمیته پزشکی فدراسیون که هر دو در مسابقه حاضر بودند بلافاصله ورزشکار را به بیمارستان منتقل کردند. بعد از عکسبرداری  طبق نظر پزشکان وی یک شبانه روز تحت نظر پزشکان این بیمارستان بود تا از سلامت وی اطمینان حاصل کنند. محمد صلح میرزایی در این حادثه چند بخیه از ناحیه سرخورد دست های وی نیز به دلیل برخورد با میله پرش و زمین زخمی شده است. آسیب دیدگی جدی محمد از ناحیه کمر است. یکی از مهره های کمر این ورزشکار کشورمان که از نفرات ذخیره تیم ملی هم محسوب می شود مو برداشته و باید دوماهی استراحت کند.

مربی ام به داوران تذکر داده بود تشک مشکل دارد
میرزایی با بیان اینکه از همان ابتدا در اولین پرشم انحراف داشتم گفت: در پرش اول در گوشه تشک سمت راست افتادم اما اتفاقی نیفتاد اما در دومین پرش دچار این حادثه شدم. امیدوارم تا فصل دیگربه تمرینات برسم و بتوانم خودم را برای مسابقات داخل سالن ماکائو آماده کنم.

وی با بیان اینکه از نظر استاندارد یک تشک استاندارد برای مسابقات پرش با نیزه باید 48 مترمربع فضا داشته باشد تا بتواند تمامی نکات ایمنی مسابقات را رعایت کند اظهار داشت : بیشتر تشک های ما در مسابقات داخلی 25 متر است و استاندارد لازم را ندارد. در هیچ کدام از مسابقات داخل کشور و تهران هم هیچ وقت این نکته مورد توجه قرار نمی گیرد. حتی پایه های فلزی هم فاقد تشک و ابرهای مخصوص برای کاهش صدمات احتمالی هستند. اگر این میله ها این ایمنی را داشت شاید صدمه کمتری می دیدم. 

میرزایی با اشاره به اینکه در مسابقات صبح هم در حاشیه مسابقات دهگانه هم ایمنی مسابقه از نظر اندازه تشک کم بوده و مربی تخصصی من حمید ستوده نیز به داوران برای بهبود شرایط تذکر داده است گفت: البته باید یک نکته را هم بگویم نیزه پرش من چند هفته پیش شکسته بود و در این روز آورده بودم تا به مسئولین فدراسیون پس دهم تا یکی دیگر برای من تهیه کنند. البته مسئولین هم اظهار کردند که در حال حاضر در فدراسیون نیزه ندارند و به زودی برایم تهیه می کنند. من هم مجبور شدم با یک نیزه امانی مسابقه دهم.  این اتفاق بعید نیست که به دلیل تازگی کار به این نیزه تعادلم را از دست داده باشم چون نیزه برای یک پرنده با نیزه باید تخصصی باشد و هر کس با وسیله خود شرایطش را تطبیق می دهد. اما به هر حال من دو هفته با این وسیله جدید کار کرده بودم ولی  در تمرینات مشکل نداشتم.

پرنده با نیزه ایران افزود: درخواست من این است که مسئولان بیشتر به ورزشکاران این رشته اهمیت بدهند این رشته سخت ترین و پرحادثه ترین مسابقه دوومیدانی است که در این چند سال رشد خوبی داشته است و جا دارد با اختصاص امکانات بیشتر شرایط برای تمرین و مسابقه بهتر شود .

مدیرتیم های ملی گفت: با کمی رعایت کردن استاندارد ها می توانستیم مانع این اتفاق شویم
بیژن شادمهر مدیر تیم های ملی دوومیدانی ایران گفت: من چندین بار فیلم پرش میرزایی را دیدم این ورزشکار در پرش اولش کمی انحراف به سمت راست داشت و شاید بهتر بود اطرافیان یا خودش به این مسئله دقت بیشتری می کردند. این ورزشکار در پرش دومش که بالای 4 متر بود دچار این حادثه شد و برخلاف اولی دچار آسیب شده وروی زمین افتاد.  از این اتفاقات در رشته دوومیدانی ورشته پرش با نیزه می افتد به نظر می رسد میرزایی در اینجا یک تکنیک اشتباه داشت و تعادلش را از دست داد. خوشبختانه به خیر گذشته و می تواند بعد از چند ماه کار ورزشی اش را دنبال کند.

وی اظهار کرد : استاندارد یک تشک پرش با نیزه براساس کتاب قوانین بین الملل  و رسمی دوومیدانی 5 در 7 است که تشک این مسابقات در تهران عرض لازم 5 متر و 20 سانتی متر بوده است. البته باید بگویم در این کتاب توصیه شده برای رعایت بیشتر نکات ایمنی می توان مساحت تشک را 6 در 8 متر گرفت ، تاکید می کنم در این کتاب آمده است توصیه شده این طور باشد در این صورت ما استاندارد لازم را برای مسابقات داشتیم.

شادمهر افزود: به هرحال می شد با رعایت استاندارد دوم از رخ دادن این حادثه جلوگیری کرد. سالهاست مسابقات این رشته با همین تشک انجام می شود اردوها و دیگر مسابقات هم همینطور و تاکنون چنین اتفاقی نیافتاده است.خوب بود درهمان ابتدایی که این ورزشکار اولین پرش خود را با مشکل انجام داد تشکل را می چرخاندند تا طول تشک به جای عرض باشد یا امکانات بهتری مهیا می کردند در آن صورت این چنین حادثه ای رخ نمی داد.

وی تاکید کرد: پرش بانیزه خطرناک ترین رشته دوومیدانی است در خیلی موارد دیده شده  حتی در مسابقات بین المللی و جهانی و المپیک که نیزه ورزشکار درهوا می شکنند وحتی آسیب هم می بیند یا اینکه درهنگام فرود دچارشکستگی دست وپا می شود، به هرحال رشته دوومیدانی همیشه همراه با حادثه است .

ربانی: با افزایش ایمنی بیشتر می شد مانع این حادثه شد
ربانی عضو تیم ملی دوومیدانی ایران در رشته پرش بانیزه هم در این رابطه می گوید: قبل از میرزایی برادر من مسابقه اش را انجام داد ولی مشکل نداشت. به هرحال هر چند محمد صلح میرزایی درپرش خود انحراف داشته اما باید این نکته را هم یادمان نرود که تشک های موجود در کشورمان استاندارد لازم را ندارند.

وی افزود: درمسابقات رسمی برون مرزی یا تمرینات برون مرزی برای ایمنی بیشترعرض و طول تشک ها بیشتر از این مقدار است. به هر حال به نظر می رسد می توانستند با کمی دقت از این اتفاقات پیشگیری کنند.

ربانی تاکید کرد: این رشته یکی از رشته های دوومیدانی است که همیشه با خطر همراه است. شکستن نیزه و پرتاب ورزشکار و بسیاری از مشکلات دیگر. قطعا مسئولین می توانستند با کمی افزایش ایمنی مسابقات و تجهیزات بهتر برای ورزشکاران این رشته از روی دادن چنین اتفاقی جلوگیری کنند. خوشبختانه این حادثه به خیرگذشته ولی اگر این طور نبود خسارت آن جبران ناپذیر بود.

محمدصلح میرزایی پس از معالجات لازم از بیمارستان مرخص شده است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.