ویرایش را شروع کنیم!
هر کسی که به نرم افزارهای ویرایش تصاویر از نوع تکامل یافته اش مثل فوتوشاپ تسلط و یا آشنایی داشته باشدبا مشاهده قدرت پیکسا در زمینه ویرایش تصاویر دیجیتالی متحیر خواهد شد. هر چند که این مسئله در مملکت ما خیلی مهم نیست اما پیکاسا در قیاس با فوتوشاپ بسیار کم حجم تر است، رایگان است و بر روی کامپیوترهایی با قدرت نه چندان بالا نیز کارایی مناسبی دارد شاید به پای فوتوشاپ نرسد ولی برای ما غیر حرفه ای ها مناسب است.
و ما ابتدا به بخش Basic Fixes میرویم که شاید بشود گفت در پیکاسا کارآمد ترین گزینه ها را برای ویرایش یک تصویر دیجیتالی داراست.
Basic Fixes
تب Basic Fixes جایی است که شما شاید بیشترین زمان را برای ویرایش تصویر در آن بگذرانید، در این بخش میتوانید انحنای تصاویر را بگیرید، نقاط قرمز درون چشمها یا همان Red eye را از بین ببرید و یا مقدار کانتراست یک تصویر و همینطور وضعیت رنگ بندی اش را تنظیم و بهبود ببخشید. البته نکته جالب اینجاست که در اینجا هم یک دکمه ی یا بخت و یا اقبال!!! یا همان I'm feeling lucky تعبیه شده است که با فشردن آن پیکسا سعی میکند بهترین ویرایش ممکن از نظر خودش را بر روی تصویر مورد نظر شما اعمال کند و البته این دکمه در بسیاری از مواقع هم عملکرد بدی ندارد.
هر عملیاتی که شما بر روی عکستان پیاده کنید بلافاصله با استفاده از کلید Undo قابل بازگشت است و اگر عمل مورد نظر شما جواب نداده باشد می توانید عکس را به حالت قبل از پیاده سازی عملیات مذکور برگردانید. در بخش ویرایش کلید ذخیره تغییرات یا همان Save Changes هرگز کار را یک سره نمیکند و تصویر ویرایش شده را نهایی نمی کنند! بلکه شما با فشردن این کلید تصویر ویرایش شده را در جایی دیگر به غیر از محل استقرار فایل اصلی ذخیره میکنید تا اگر باز هم تغییری لازم بود در آن انجام دهید برای نهایی سازی تصویر ویرایش شده بایستی به کتابخانه پیکسا باز گردید و کلید Save Changes را فشار دهید در این حالت تصویر ویرایش شده بر روی فایل تصویر اصلی رایت می شود و فایل اولیه تبدیل می شود به فایل تصویر ویرایش شده.
Tuning
تب Tuning گزینه های خاصی را با استفاده از کلید هایی اسلاید مانند جهت تنظیم مقدار نور یا روشنایی در یک تصویر و همینطور حجم رنگ در تصویر به شما میدهد. هر چند این بخش به قدر کافی قدرتمند نیست ولی استفاده کردن از آن نیز بی تاثیر نیست و در بسیاری از موارد نتیحه بخش است. منوها و گزینه های موجود به همراه شرح عملکردشان عبارتند از:
Fill light: این گزینه سعی میکند مقدار نور پس زمینه در تصویر را با حفظ وضعیت و نور پردازی تصویر در مقابل آن افزایش دهد.
Highlights: کل تصویر را روشن تر میکند.
Shadows: کل تصویر را تاریک تر یا بهتر است بگوئیم تیره تر می کند.
Color temperature: همانطور که از نامش پیداست سعی میکند وضعیت رنگ بندی در تصاویر را با کاهش و یا افزایش حجم رنگها بهبود بخشد.
بهترین نتیجه زمانی حاصل می شود که با هر یک از این اهرمها و آیتمها یکی یکی روی تصویر کار کنید تا به نتیجه مطلوب برسید، البته راه ساده تری هم هست آن هم اینکه علامت عصای جادویی در مقابل این سه اهرم است را کلیک کنید، با کلیک کردن این آیکن پیکاسا خودش بهترین تنظیمات ممکن از نظر نور پردازی رنگ بندی و سایر موارد موجود در این تب را بر روی تصویر انجام می دهد که البته نتیجه معمولا قابل قبول است.
Effects
بخش Effects در قسمت ویرایش تصاویر دیجیتالی پیکاسا به شما این امکان را می دهد تا جلوه های ویژه ی محدودی را بر روی تصاویرتان پیاده سازی کنید مثلا کل تصویر یا بخشی از آن را محو کنید، قدیمی و سیاه و سفیدش کند و....، هر یک از این افکتها قابلیت افراط و تفریط را دارا هستند و در عین حال امکان بازگشت به حالت اولیه یا همان Undo نیز برای آنها در نظر گرفته شده است. هر چند این بخش در نوع خودش بد نیست ولی از یک برنامه رایگان نباید انتظار معجزه را در اینگونه موارد داشت.
نکات کنکوری در ویرایش تصویر با پیکاسا
در حال حاضر میشود گفت به صورت کلی با محیط ویرایش تصاویر دیجیتالی در پیکاسا آشنا شده اید اما در ویرایش تصاویر با این نرم افزار یک سری ریزه کاری ها نیز هست که کار راحت تر و دلنشین ترمیکند مثلا: