گروگانهای آزاد شده ایرانی تحویل ایران شدند

گروگانهای آزاد شده ایرانی تحویل ایران شدند
بیست و یک شهروند ایرانی که در استان سیستان و بلوچستان ربوده و توسط نیروهای پاکستانی آزاد شده بودند به ایران باز می گردند.
منطقه مرزی ایران و پاکستان
گروههای مسلح از جمله جندالله در منطقه مرزی ایران و پاکستان فعالیت دارند

روز چهارشنبه، 22 اوت (31 مرداد)، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - به نقل از حبیب الله دهمرده، استاندار سیستان و بلوچستان، گزارش کرد که گروگان های آزاد شده در محل کنسولگری ایران در کویته، مرکز ایالت بلوچستان پاکستان، به نمایندگان ایران تحویل شده اند.

آقای دهمرده گفت که تمامی گروگان ها سالم هستند و قرار است روز چهارشنبه با هواپیما از کویته عازم زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان، شوند.

این بیست و یک نفر روز یکشنبه، 19 اوت، در مسیر جاده چابهار به ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان ربوده شدند و مقامات ایرانی ربایندگان را "اشرار مسلح" توصیف کردند.

مقامات ایرانی گفتند که مهاجمان به خودروهای حامل این افراد حمله کردند و پس از به آتش کشیدن خودروها، بیست و یک نفر را با خود بردند.

به گزارش ایرنا، این گروگان ها روز دوشنبه در نتیجه عملیات نیروهای پلیس پاکستان آزاد شده بودند.

این خبرگزاری می افزاید که ماموران پاکستانی با همکاری دستگاه های امنیتی استان سیستان و بلوچستان محل استقرار گروگانگیرها در ایالات بلوچستان پاکستان را کشف و پس از محاصره و درگیری با آنان، گروگان ها را آزاد کردند.

بر اساس این گزارش، در این درگیری تعدادی از گروگانگیرها کشته و چندتن از آنان دستگیر شده اند و بر اساس توافق بین ایران و پاکستان، قرار است دستگیر شدگان به ایران تحویل شوند.

تاثیر 'دیپلماسی فعال'

در تهران، محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس، در سخنانی از اقدامات دولت در آزادی گروگان های ایرانی تقدیر به عمل آورد.

عبدالمالک ریگی عکس از خبرگزاری فارس
عبدالمالک ریگی و جندالله مسئول برخی از عملیات مسلحانه جنوب شرق ایران معرفی شده اند

آقای باهنر، که ریاست جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس را برعهده داشت، گفت که "آزادی گروگان ها از دست اشرار، برای نخستین بار طعم شیرین اعمال اقتدار و دیپلماسی فعال را به ذائقه مردم استان سیستان و بلوچستان ریخت."

نایب رییس مجلس آزادی این گروگان ها را نتیجه همکاری مقامات ایرانی و پاکستانی در سطح ملی و محلی معرفی کرد و گفت که این اقدام باعث شد تا، به گفته وی، "برای اولین بار تروریست های شرور و دست نشانده، در چنگ عدالت گرفتار (شوند) و خواب خوششان تعبیر نشود."

محمدرضا باهنر یادآور شد که گرچه در گذشته عدم حساسیت و عمل موثر پاکستان بارها مورد گلایه ایران قرار گرفته بود اما اقدام اخیر آن کشور در آزادی این بیست و یک گروگان "بسیاری از گلایه های گذشته را پوشش داد."

وی ابراز امیدواری کرد که همکاری دو کشور ادامه یابد و در آینده به حل مشکلات و به ویژه نا امنی های مشترک دو کشور کمک کند.

در سال های اخیر استان سیستان و بلوچستان و به خصوص نواحی مرزی آن شاهد درگیری نیروهای ایرانی و افراد مسلح بوده که از آن میان، گروه موسوم به جندالله با هدف های سیاسی در این منطقه فعالیت دارد.

در پی گروگانگیری اخیر، برخی منابع ایرانی این اقدام را نیز به جندالله و عبدالمالک ریگی، رهبر آن، نسبت دادند که در گذشته در مواردی مسئولیت دست زدن به حملات مسلحانه و گروگانگیری شهروندان ایرانی را برعهده گرفته است.

این حوادث انتقاداتی را از ناتوانی دولت ایران در حفظ امنیت منطقه و گلایه مقامات ایرانی از عدم همکاری دولت پاکستان را در پی داشت.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.