استامینوفن کدئین همچنان در صدر پر مصرف ترین داروها قرار دارد

استامینوفن کدئین همچنان در صدر پر مصرف ترین داروها قرار دارد

براساس جدیدترین آمار فروش دارویی، استامینوفن کدئین با فروش بیش از یک میلیارد عدد قرص و کپسول500 میلی گرمی، آموکسی سیلین با میزان فروش بیش از 396 میلیارد ریال پر مصرف ترین داروها در کشور به لحاظ عددی و ریالی در سال 85 شناخته شد. آسپیرین

حدود 955 میلیون عدد قرص سرماخوردگی بزرگسال،‌ بیش از 904 میلیون عدد کپسول 500 میلی گرم آموکسی سیلین، حدود 853 میلیون عدد قرص 5/2 میلی گرمی دیفنوکسیلات و بیش از 818 میلیون عدد قرص رانی تیدین طی یک سال گذشته در کشور به فروش رسیده است که بر این اساس استامینوفن کدئین، سرما خوردگی بزرگسال، کپسول آموکسی سیلین، قرص دیفنوکسیلات و رانی تیدین پنج داروی نخست پر مصرف در کشور به لحاظ تعدادی شناخته شد.

برپایه این گزارش و بر اساس میزان فروش ریالی داروها، کپسول 500 میلی گرم آموکسی سیلین با ارزش بیش از 396 میلیارد ریال در صدر داروهای پرفروش کشور به لحاظ ریالی قرار دارد.

همچنین قرص 400 میلی گرمی سفی کسیم با بیش از 326 میلیارد ریال فروش، ویال یک گرمی سفتریاکسون با 276 میلیارد ریال، قرص استامینوفن کدئین با 270 میلیارد ریال و بالاخره قرص 625 میلی گرمی کوآموکسی کلاو با بیش از 263 میلیارد ریال فروش به ترتیب جزو پرفروشترین داروها به لحاظ ارزش ریالی در سال 85 محاسبه شدند.

به اعتقاد یک داروساز، می‌توان از گرانی آنتی بیوتیک‌ها، ‌تجویز و مصرف غیر منطقی دارو و یا فراوانی بروز عفونت به عنوان پیش فرض‌های قابل تصور برای توجیه فراوانی فروش آنتی بیوتیک‌ها در کشور یاد کرد.

بنا براظهارات این داروساز و گزارشات آماری کشوری داروهای OTC جزو پرفروشترین و پر مصرف ترین داروها در کشور قرار دارند. به نحوی که از 10 داروی نخست پرفروش کشور شش دارو جزو دسته داروهای OTC هستند.

لازم به ذکراست، داروهای OTC به داروهایی اطلاق می‌شود که داروساز بدون نسخه پزشک دارو را در اختیار بیمار قرار می‌دهد.

این دسته داروها دارای کمترین میزان عوارض با حداقل شدت هستند. همچنین نحوه مصرف آنها، آسان، میزان تداخل دارویی با غذا و سایر داروها کم و دارای حداقل محدودیت در موارد منع مصرف هستند.

این داروساز با اعتقاد به این که مسئولان فنی داروخانه‌ها بعضا به اصرار بیماران ناگزیر به فروش دارو بدون ارایه نسخه می‌شوند، گفت: با اصلاح فرهنگ مصرف و تجویز صحیح دارو از سوی جامعه پزشکی می‌توان مانع مصرف غیر منطقی بسیاری از داروها شد.

وی میزان مصرف فراوان دیفنوکسیلات را با توجه به اعمال محدودیت‌های شدید در ارایه این داروی تحت کنترل غیرقابل توجیه برشمرد و در پایان به بروز مقاومت‌های دارویی در بیماران متعاقب مصرف ناقص و غیرمنطقی آنتی بیوتیک‌ها اشاره کرد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.