از هر ۳۵ زن در کشور یک نفر به سرطان سینه مبتلا است

از هر 35 زن در کشور یک نفر به سرطان سینه مبتلا است

براساس آمار منتشر شده؛ از بین هر سه زن یک نفر در طول زندگی خود دچار سرطان می‌شود و بعد از حوادث و بیماری‌های قلبی، عروقی، سرطان سینه شایع‌ترین علت مرگ و میر در زنان به شمار می‌رود.

دکتر فاطمه قائم مقامی رییس انجمن سرطان‌های زنان در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، با بیان این مطلب گفت: میزان ابتلای زنان کشور به سرطان سینه یک مورد از هر 35 نفر است.

وی افزود: این بیماری در سنین بالای 50 سال شیوع بیشتری دارد که البته بروز سرطان سینه در ایران ده سال پایین‌تر از آمارهای جهانی است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان این که حدود 70 درصد موارد سرطان سینه توسط خود بیمار تشخیص داده می شود، به خبرنگار ایسنا گفت: شایع ترین علامت بیماری، وجود توده قابل تشخیص در سینه است که معمولا دردناک نیست.

وی ادامه داد: تغییر فرم پوست، حالت پرتقالی، وجود ترشحات خونی در نوک سینه‌ها، وجود غدد لنفاوی قابل لمس در ناحیه گردن و سینه‌ها از علائم این بیماری است.

دکتر قائم مقامی درباره روش‌های غربالگری بیماری گفت: عموما سه روش متداول به این منظور وجود دارد که اولین آن معاینه سینه‌ها توسط خود شخص، بعد از هر سیکل ماهیانه است که با لمس نوک انگشتان دست و حرکت دایره وار در جهت عقربه‌های ساعت به صورت ایستاده انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: مرحله دوم، معاینه فرد توسط پزشک به صورت منظم و هر شش ماه یک بار است و در نهایت توصیه می شود، زنان بالای 40 سال بدون سابقه فامیلی ابتلا به سرطان سینه هر دو سال یکبار و بعد از 50 سالگی یک بار با روش ماموگرافی معاینه شوند.

رییس انجمن سرطان‌های زنان در پایان خاطرنشان کرد: در مواردی که یک یا دو نفر از اعضای نزدیک خانواده فرد مبتلا به بیماری باشند؛ تست منظم ماموگرافی از سن 30 سالگی به بعد توصیه می شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.