داروهای کاهنده اسید معده عامل حملات قلبی نیستند

داروهای کاهنده اسید معده عامل حملات قلبی نیستند

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در پی نتایج اولیه تحقیقی بر روی دو داروی کاهنده اسید معده به نام‌های پریلوسِک (Prilosec) و نِکسیوم (Nexium) اعلام کرد که به نظر نمی‌رسد استفاده طولانی‌مدت این دو دارو منجر به حملات قلبی یا سایر ناراحتی‌های قلبی گردد. این سازمان با بیان این مطلب، همچنین به پزشکان و بیماران توصیه کرد تا روشن شدن نتیجه قطعی و نهایی این پژوهش، از هرگونه تغییر در تجویز و مصرف این داروها بپرهیزند.


داروی کاهنده اسید معده امپرازول یا پریلوسک

پریلوسک (با نام ژنریک Omeprazole) و نکسیوم (با نام ژنریک Esomeprazole) دو داروی کاهنده اسید معده از طریق مهار پمپ پروتون (PPI) هستند که در افراد مبتلا به ناراحتی‌های معدی-رودی مانند زخم معده، زخم‌های سراسری روده و بازگشت اسید معده به مری (ترش کردن) تجویز می‌شوند. بازگشت اسید معده به مری موجب فرسایش، سرطانی شدن و از بین رفتن مخاط مری (که تنها مجرای انتقال غذا و مایعات به معده است) می‌گردد. این داروها با کاهش اسید معده، این فرایند را کنترل می‌کنند.


داروی کاهنده اسید معده نکسیوم یا ازومپرازول

داروهای یاد شده در آمریکا و اکثر کشورها با نسخه پزشک در دسترس هستند اما در ایران، این داروها خصوصآ پریلوسک (اُمِپرازول) مدتی است که جایگزین دیگر داروهای کاهنده اسید معده شده‌اند و جزو داروهای پرفروش محسوب می‌شوند. این دو در داروخانه بدون نسخه پزشک و با قیمت‌های 5 تا 8 هزار تومان برای هر ورق و 20 تا 70 هزار تومان در هر ورق برای انواع انگلیسی و هلندی آنها به فروش می‌رسند.
از عوارض جانبی این داروها می‌توان به اسهال، سردرد، عوارض پوستی، سوء هاضمه و سرگیجه اشاره کرد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.