طب سنتی به دانشگاه راه می یابد

طب سنتی به دانشگاه راه می یابد

دست‌اندرکاران وزارت بهداشت و درمان با رد قطعی انرژی درمانی، خبر از ساماندهی طب مکمل می‌دهند.«محمد جهانگیری»، مشاور معاون سلامت وزارت بهداشت و درمان در این باره به تهران امروز گفت: «در خصوص ساماندهی طب مکمل قصد داریم در چند محور، اقدامات موثری را آغاز کنیم، یکی از این اقدامات تشکیل دبیرخانه‌ای در وزارت بهداشت و درمان است که شاخه‌های مختلف طب مکمل را بررسی می‌کند».


    طب مکمل که اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا مورد استفاده است و در ایران نیز مورد تایید قرار گرفته رشته‌هایی چون طب سوزنی، هومیوپاتی و طب سنتی چون حجامت را شامل می‌شود.جهانگیری همچنین از دیگر اقدامات وزارت بهداشت برای ساماندهی طب مکمل را تشکیل کارگروه‌هایی برای تمدید آیین‌نامه‌های مرتبط عنوان کرد. وی افزود: «در این کارگروه‌ها رشته‌های مختلف طب مکمل شناسایی شده و آیین‌نامه‌های مربوط به آن تهیه می‌شود تا به فعالان در این رشته‌ها ابلاغ شود.
    مشاور معاون سلامت همچنین از آغاز تحصیل 12 دانشجو رشته طب مکمل در دانشگاه تهران خبر داد و افزود: از مهر امسال، این 12 نفر به عنوان نخستین دانشجویان طب مکمل وارد دانشگاه می‌شوند.
    
    نظام پزشکی، طب مکمل را تایید می‌کند


    مسوولان سازمان نظام پزشکی نیز مهر تایید به انرژی درمانی نمی‌زنند. آنها تنها طب مکمل را می‌پذیرند و صدور پروانه فعالیت برای این طب را منوط به تایید وزارت بهداشت می‌دانند.
    چنانکه شهاب‌الدین صدر، رئیس سازمان پزشک قانونی با رد انرژی درمانی گفت: هیچ مرجع قانونی تاکنون در ایران انرژی درمانی را تایید نکرده‌است و افرادی که ادعای این کار را داشته‌اند عموماً افرادی با تحصیلات پایین هستند.صدر با بیان اینکه انرژی درمانی با طب مکمل متفاوت است، تاکید کرد که سازمان نظام پزشکی برای آن بخش‌هایی از طب مکمل مانند طب سوزنی که مورد تایید وزارت بهداشت است، پروانه فعالیت صادر می‌کند.
    وی افزود: وزارت بهداشت متولی تایید مدارک علمی و مستندات قانونی یک روش علمی پزشکی است. این وزارتخانه نیز، تاکنون انرژی درمانی را تایید نکرده است از این رو ما نیز نمی‌توانیم پروانه فعالیت و اجازه کار به مدعیان این روش بدهیم به خصوص اینکه مدعیان انرژی درمانی هیچکدام مدرک معتبر علمی و پزشکی ندارند.
    
    در‌های باز برای انرژی درمانی قانونی


    با آنکه در حال حاضر وزارت بهداشت هیچ یک از فعالان در حوزه انرژی درمانی را مورد تایید قرار نداده اما راه را نیز برای فعالیت قانونی این افراد نبسته است.چراکه به گفته جهانگیری اگر کسی که ادعای انرژی درمانی دارد بتواند به صورت علمی، ادعای خود را ثابت کند وزارت بهداشت حتی مجوز قانونی نیز برای او صادر می‌کند.
    مشاور معاون سلامت وزارت بهداشت و درمان افزود: «این افراد ادعا می‌کنند که می توانند بیماری‌ها را درمان کنند. اثبات این سخن کار دشواری نیست. با تحت‌نظر قرار دادن بیماری می‌توان تاثیر انرژی درمانی و بهبود آن را مشخص کرد».با این همه جهانگیری تاکید کرد که تاکنون هیچ یک از این افراد نتوانسته‌اند توانایی خود را ثابت کنند.
    وی اعلام کرد که دانشگاه‌های علوم پزشکی این آمادگی را دارند که افراد مدتی انرژی درمانی را به عنوان یک پروژه بپذیرند و امکانات لازم را در اختیار فرد قرار دهند تا مدعی انرژی درمانی اقدام به اثبات گفته خود کند.
    
    اخاذی با نام انرژی درمانی


    وزارت بهداشت و درمان به عنوان متولی سلامت مردم و جامعه موظف است که از فعالیت‌هایی که این مهم را به مخاطره می‌اندازد جلوگیری کند.مقابله با سود جویانی که با نام انرژی درمانی، گاه حتی آسیب‌های جانی نیز به مردم وارد می‌کنند یکی از همان مواردی است که وزارت بهداشت خود را متولی رسیدگی به آن می‌داند.چنانکه «موید علویان»، معاون وزارت بهداشت و درمان درباره برخورد قانونی با مدعیان انرژی درمانی به مهر گفت: «فعالیت کسانی که اقدام به انرژی درمان می‌کنند غیر‌قانونی بوده و این افراد هیچگونه مجوزی ندارند و سر‌خود عمل می‌کنند.وی تصریح کرد: «به تازگی در جامعه سود‌جویانی با ادعای انرژی درمانی از مردم اخاذی می‌کنند که وزارت بهداشت در صورت مشاهده با آنها برخورد قانونی می‌کند.
    علویان با تاکید بر اینکه انرژی درمانی نوعی مداخله در حرفه پزشکی است که می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد، گفت: در حال حاضر تعداد این افراد در جامعه بیش‌تر شده اما توجه و هشدار‌های بموقع رسانه‌ها باعث شد تا مردم از فعالیت غیر‌قانونی و بی‌اثر این افراد مطلع شوند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.