علی آبادی: فوتبال دولتی محکوم به شکست است

علی آبادی: فوتبال دولتی محکوم به شکست است

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان تربیت بدنی گفت: فوتبال ما دولتی و محکوم به شکست است.

به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از پایگاه خبری سازمان تربیت بدنی، محمدعلی آبادی در جمع اصحاب رسانه ای کشور با تبریک فرا رسیدن روز خبرنگار و قهرمانی تیم ملی بسکتبال درجام ملت های آسیا، اظهار داشت: امیدوارم خبرنگاران در چارچوب وظایف مهمی که برعهده دارند، در اطلاع رسانی حوزه ورزش موفق باشند و آنچه را که در عرصه ورزش اتفاق می افتد به روشنی به مردم خوب کشور منتقل کنند.
وی ادامه داد: موفقیت تیم ملی بسکتبال را به جهت قهرمانی در جام ملت های آسیا برای نخستین بار و کسب مجوز حضور در المپیک حائز اهمیت ویژه می دانم و این پیروزی بزرگ در سایه همت فرزندان شایسته این مرزو بوم و درایت مربیان و برنامه ریزان فدراسیون بسکتبال بدست آمده و شادی و نشاط را به مردم ارزانی کرده است.
علی آبادی اضافه کرد: هر روز که از حضورم در سازمان ورزش می گذرد، به این نتیجه می رسم که حق ورزش و مردم در این حوزه به شدت در سال های قبل به هر دلیلی که نمی خواهم در اینجا وارد آن شوم تضییع شده است و نتوانسته ایم در حد یک ملت بزرگ با تاریخ چند هزار ساله و بنابر پتانسیل ها و استعدادهای موجود در عرصه ورزش، در میادین آسیایی و جهانی بدرخشیم.
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: امروز دیدید که بسکتبالیست های ما اراده کردند و با انجام یک کار خارق العاده و بزرگ، دل مردم سرافراز ایران را شاد کردند. معتقدم خیلی بیشتر از اینها باید در ورزش جهان نقش داشته باشیم. بی شک قهرمانی بسکتبال کار 6 ماه و یک سال نیست، شاید بتوان اماکن ورزشی را با کاری دو چندان و پول بیشتر زودتر از زمان مقرر به بهره برداری رساند و سرانه موجود ورزشی را افزایش داد؛ اما تولید و تربیت منابع انسانی خیلی تحت تأثیر این قاعده نیست و نمی توان از کنارعامل تجربه به سادگی گذشت.
وی اظهار داشت: با تمام اینها این امکان و راهکار نیز برایمان فراهم است که با توجه به بهره مندی از جوانان باهوش و مستعد کشور، در تربیت نیروی انسانی کارآمد در ورزش، زمان را کوتاهتر کرده و با سرعت به جلو قدم برداریم. هرچند که همانطور که گفتم دسترسی به منابع انسانی قوی و توانا در ورزش زمان خاص خود را می خواهد. بدیهی است به منظور سرعت بخشیدن به حرکت های توسعه ای ورزش همه عناصر آن اعم از از فدراسیون ها، باشگاه ها ، هیئت ها و ... بایستی برمبنای خرد جمعی و برنامه ای روشن هدفمند و یکدل و متحد به جلو حرکت کنند .
رئیس سازمان تربیت بدنی به تدوین سند توسعه ورزش کشور طی دو سال کار بی وقفه اشاره کرد و گفت : این سند عملیاتی است و به نوعی در چارچوب طرح جامع ورزش کشور قرار دار؛ اما برخلاف طرح جامع، تئوری نیست و راهکارهای عملیاتی و اجرایی را پیش روی برنامه ریزان ورزش قرار می دهد .
وی با اشاره به اینکه سند توسعه ورزش کشور محصول برگزاری 6 هزار جلسه با اصحاب ورزش بوده است، گفت: من با طرح جامع ورزش مخالفتی ندارم، چرا که هر برنامه ای که ارایه می شود باید نظارت بعدی را نیز داشته باشد و پیگیری شود . واقعیت این است که آنچه در طرح جامع ورزش آمده است به نوعی برگردان و کپی ساختار ورزشی در دیگر کشورهاست . اینکه امروز فوتبال در ایران موفق نمی شود، دلیل آن برمی گردد به اینکه، نظام طراحی شده با ساز و کار کشور و فرهنگ کشور سازگار نیست. امروز آیا می توان گفت که فوتبال 20 سال پیش ما که حرفه ای نیز نبود، از فوتبال امروز ضعیف تر بوده است؟ معتقدم هیچ کس نمی تواند این ادعا را داشته باشد.
علی آبادی افزود: اگر بررسی کنید می بینید که حضور فوتبال ما در آسیا در 20 سال پیش خیلی بیشتر از زمان فعلی بوده است. اینکه باید به سمت حرفه ای گری در فوتبال برویم اجتناب‌ناپذیر است و مخالفتی با آن ندارم؛ اما حرف این است که حرکت در مسیر حرفه ای گری فوتبال ما را نه تنها رشد نداده است بلکه آسیب های خاص خود را نیز به همراه داشته است .
وی خاطرنشان کرد: اصولاً ساز و کارهای موجود در اروپا در زمینه حرفه ای گری و خصوصی سازی، در ورزش ایران وجود ندارد و اصلاً فوتبال حرفه ای نداریم. فوتبال ما دولتی است که آن نیز محکوم به شکست است. بدیهی است فوتبالی که در باشگاه های آن مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره آن لرزانند و احساس امنیت شغلی ندارند، نمی توانند برنامه ریزی بلند مدت داشته باشند و برای همین نیز مشاهده می شود که آنان به دنبال نتیجه می روند .
رئیس سازمان تربیت بدنی تصریح کرد: معتقدم برای اصلاح وضعیت موجود فوتبال باید آنرا از نو ساخت و بنای جدیدی براساس فرهنگ و اقتصاد کشور در فوتبال بنا کرد. در حال حاضر این پوسته وارداتی در فوتبال جوابگو نیست و یک عده در فوتبال به جای سازندگی و پرورش استعدادها به دنبال کار اقتصادی اند و اصلاً به فکر فوتبال نیستند. برای موفقیت در هر تیم ورزشی و باشگاهی باید تعصب به خرج داد و از یک تیم که تعصب در آن جایی ندارد و هر کس ساز خود را می زند نمی توان انتظار موفقیت داشت. به هر حال برای فوتبال باید یک جلسه ویژه آسیب شناسی بگذاریم تا بنا و ساختار جدیدی را در این رشته پرطرفدار و مورد توجه مردم بنا نهیم .
وی در عین حال ساخت و ساز را نیاز حیاتی امروز ورزش ایران دانست و گفت: من به شخصه در این زمینه یک متر را خط فقر ورزش تعریف کردم و با تلاش جمعی همکارانم درسازمان در تلاشیم این مشکل و کمبود ورزش را برطرف کنیم تا فردا که مدیر دیگری برای ورزش آمد، به وی نگویند که کمبود سالن ها و اماکن ورزشی داریم. بنابراین با توسعه زیرساخت ها، ورزش کشور رشد خواهد کرد و بطور مسلم زیرساخت ها اهرمی برای توسعه در کلیه رشته ها به حساب می آیند. یکی دیگر از منابع رشد ورزش، منابع مالی اش است که آنرا رشد داده ایم .
علی آبادی اظهار داشت: سال گذشته فدراسیون ها بطور میانگین 500 میلیون تومان دریافت کردند که البته این رقم در سه سال قبل 100 میلیون تومان بود . پیش از این برای هر هیئت بطور میانگین 60 هزار تومان پرداخت می شد، که سال گذشته این رقم را به 500 هزار تومان افزایش دادیم و امسال بناست این رقم به بیش از یک میلیون تومان افزایش یابد .
وی به کار بی وقفه انجام شده در راه تدوین سند توسعه ورزش کشور اشاره کرد و گفت: با شناخت دقیق محیط ورزش، تلاش کرده ایم اهدافی را برای خود در قالب این سند ترسیم کرده و حرکت برنامه ای را مورد توجه قرار دهیم . ابتدا به ساکن نیز تلاش کردیم وضعیت نیروی انسانی و حقوق کارکنان سازمان را ترمیم کرده و با جذب نیروهای متخصص و تحصیل کرده ورزش، شرایط نیروی انسانی سازمان را بهبود بخشیم .
وی از طرح آمایش ورزش در قالب سند توسعه ورزش کشور نام برد و گفت: براساس این طرح در هر استان بنا بر استعداد ها و پتانسیل های موجود دست به سرمایه گذاری خواهیم زد و استان ها باید با یک کارگسترده و هدفمند تلاش کنند که سطح ورزش قهرمانی خود را ارتقاء دهند . بر همین مبنا نیز طرح آمایش اماکن ورزشی را مورد توجه قرار داده ایم و براساس آن مشخص است که بایستی در سطح کشور و بنا بر نیاز سنجی های انجام شده چه تعداد سالن و فضای جدید ورزشی را احداث کنیم .
علی آبادی همچنین به برنامه ورزش برای رشد و توسعه و بودجه های مورد نیاز دراین ارتباط اشاره کرد و افزود: در سند توسعه ورزش دقیقاً مشخص کرده ایم که برای رسیدن به اهداف ترسیمی، به چه میزان بودجه نیاز داریم و این را نیز به روشنی دیده ایم که هر فدراسیون برای پاسخگویی به نیازها بطور میانگین به 2 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد تا بتواند برنامه های رشد و توسعه اش را هر حیث به مورد اجرا بگذارد. ضمن آنکه برای هر هیئت استانی نیز سالانه 100 میلیون تومان و برای هر هیئت شهرستانی 10 میلیون تومان را دیده ایم و هر هیئت شهرستانی باید 6 تیم را در رده نوجوانان، جوانان و بزرگسالان ساماندهی کند .
رئیس سازمان تربیت بدنی اضافه کرد: جمع بودجه مورد نیاز در این ارتباط که اختصاص صرف به ورزش دارد نه بعد ساخت و ساز آن، می شود 402 میلیارد تومان، در حالی که بودجه فعلی ورزش با وجود اهتمام دولت و توجهات ویژه رئیس جمهوری 95 میلیارد تومان است .
وی از طرح مشارکت مردم و دولت در ساخت و توسعه اماکن ورزشی در شهرهای کوچک و روستاها خبرداد و گفت: این طرح در یک ماه آینده در هیئت دولت به تصویب خواهد رسید و هر اداره کل در هر استان ( ادارات کل همه دستگاهها ) که در مجموع 1200 اداره می شوند، باید بطور میانگین ساخت دو سالن را در قالب این طرح عهده دار شوند .
رئیس سازمان تربیت بدنی همچنین به برنامه سازمان در قالب سند توسعه ورزش کشور برای حضور در جمع 4 تیم برتر بازی های آسیایی اشاره کرد و گفت: با بررسی ادوار مختلف بازی های آسیایی به این نتیجه رسیده ایم که برای کسب جایگاه سوم این بازی ها باید 49 مدال طلا و برای کسب جایگاه چهارم باید 21 مدال طلا را کسب کنیم . در این رابطه با تک تک فدراسیون ها تفاهم نامه امضاء کرده ایم تا با نظارت کیفی بر کارهای انجام شده و بر طرف ساختن مسایل و مشکلات فدراسیون ها و تزریق بودجه های لازم، جهت قرارگیری در جمع 4 تیم برتر بازی های آسیایی دورخیز کنیم .
علی آبادی دستیابی به جایگاه چهارم بازی های آسیایی، رسیدن به یک متر مربع فضای ورزشی، حضور در المپیک 2012 لندن با 114 ورزشکار، اعتلای فرهنگ دینی و اسلامی، ورزش برای همه، ورزش پاک و ورزشکار پاک، توسعه بانوان و خصوصی سازی در ورزش را بعنوان اهدافی یاد کرد که در قالب سند توسعه ورزش کشور، سازمان باید بدان دست یابد و تصریح کرد: مدیریت ورزش باید خود را با این اهداف سازگار کند .
وی در پایان با قدردانی مجدد از تلاش رسانه های ورزشی در رشد و توسعه ورزش و همراهی های صمیمانه با مجموعه مدیریت سازمان تربیت بدنی از اصحاب رسانه ها خواست تا نقطه نظرات خود را راجع به سند توسعه ورزش کشور و چشم انداز آن ارایه دهند .

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.