علی سامره : امیر قلعه‌نویی حرف خودش را هم باور ندارد

علی سامره : امیر قلعه‌نویی حرف خودش را هم باور ندارد

بازیکن تیم الشعب امارات گفت: قلعه‌نویی در ظاهر می‌گوید مقصرم؛ اما در باطن این حرف را قبول ندارد.

علی سامره در پازل تکنیکی امیر قلعه‌نویی سرمربی تیم ملی جایی نداشت؛ آن هم در شرایطی که یکی از بهترین گلزنان فوتبال امارات است.
وی گفت و گویی با خبرنگار خبرگزاری فارس انجام داد که متن آن را در زیر می‌خوانید:

فارس: نظرت درباره نتایج تیم ملی در جام ملت‌ها چیست؟
بعد از هر برد و باخت و برگزاری هر تورنمنتی، حرف‌هایی به وجود می‌آید. این مسئله کاملا طبیعی است؛ اما نظرم این است که اتفاقی که نباید می‌افتاد، رخ داد و تیم ملی حذف شد. در این شرایط نباید به دنبال شخص خاصی به عنوان مقصر بگردیم؛ بلکه باید امیدوار بود دیگر مشکلات این چنینی رخ ندهد و هدایت تیم را به مربی بسپاریم که به دنبال توجیه کردن نباشد.

فارس: یعنی قلعه نویی کارهایش را توجیه می‌کند؟
او روز اول و بلافاصله بعد از شکست برابر کره جنوبی می‌گوید مقصرم؛ اما در روزهای دیگر به دنبال توجیه کردن است. او مدام می‌گوید اشتباهی انجام نداده‌ایم. از یک طرف خود را مقصر ناکامی اعلام می‌کند و از طرف دیگر می‌گوید ارنج، تاکنیک و تمام مسائل تیم من درست بوده است. این نشان می‌دهد که قلعه نویی حرف خود را باور ندارد و در باطن خود را مقصر نمی‌داند.

فارس: چرا باید اینطور عمل کند؟
در زمانیکه استقلال از حضور در لیگ قهرمانان بازماند، باز هم قلعه نویی مقصر بود؛ اما زمین و آسمان را به هم دوخت تا بگوید مقصر نبوده است. قلعه نویی همان پروسه استقلال را در تیم ملی هم پیاده کرده است. معتقدم مقصر اصلی ایشان نیست؛ بلکه کسانی مقصرند که به این مربی اینقدر بها دادند و سکان هدایت تیم ملی را خیلی راحت در اختیار او قرار دادند.

فارس: به عقیده تو چه اشتباهی در کار قلعه نویی وجود داشت که نتوانست نتیجه بگیرد؟
تیم ما زیبا و تماشاگرپسند بازی نمی‌کرد؛ اما در این مسئله، هم بازیکن مقصر بود و هم سرمربی. در مسابقه با کره جنوبی قلعه نویی می‌توانست با انجام دو تعویض موثر، نتیجه را به سود ایران تغییر دهد. اگر این دیدار 120 دقیقه دیگر ادامه پیدا می‌کرد، تیم ملی بازی را اداره می‌کرد و بر توپ و میدان مسلط بود؛ اما گل نمی‌زد. به دلیل اینکه در اینگونه مسابقات مربی باید ترفندی بیندیشد، قلعه نویی که در یکی از مصاحبه‌هایش گفته بود تمام نیمه‌های مربیان را برده است. پس چرا نتوانست برابر کره جنوبی در نیمه مربیان پیروز شود؟

فارس: مهاجمان تیم ملی در چهار مسابقه یک گل هم نزدند. دلیل این مسئله ضعف آنها بود یا ضعف تاکنیکی تیم؟
مهاجمان ما ناتوان نیستند. مثلا در مسابقه با مالزی چند فرصت خوب گلزنی به دست آوردند که با بی‌دقتی آنها را از دست دادند. مهاجمان ایران بی‌دقت عمل کردند.

فارس: برخی کارشناسان می‌گویند در ایران نام‌ها بازی می‌کردند. این مسئله را قبول داری؟
بچه‌ها می‌توانستند بهتر کار کنند؛ اما احساسی عمل کردند.

فارس: بجث کم کاری لژیونرها را قبول داری؟
تک تک بازیکنان ما عملکرد قابل قبولی داشتند؛ اما در کارهای گروهی و تیمی موفق نبودیم؛ همان چیزی که قلعه نویی اسمش را خرد جمعی گذاشته است.

فارس: ابقا قلعه نویی در تیم ملی می‌تواند مفید باشد؟
زمانیکه یک مربی 5 سال در یک تیم حضور داشته باشد، می‌تواند بالاخره در یک سال نتیجه بگیرد و قهرمان شود. برای مثال قلعه نویی در استقلال بعد از سه سال، یک قهرمانی کسب کرد و کلی هم بر سر این قهرمانی جنجال به راه انداخت. اگر یک مربی در استقلال و پرسپولیس باهوش باشد، می‌تواند خیلی راحت مقام دومی را با قهرمانی عوض کند. ما در هر سه سال توان قهرمانی در لیگ ایران را داشتیم.

فارس: پس نمی‌تواند برای تیم ملی ایران موثر باشد؟
به شخصه اهمیت نمی‌دهم. زمانیکه تیم ایران به کره جنوبی باخت، قلبم درد گرفت؛ اما اگر بخواهیم قلعه نویی را در تیم ملی نگه داریم، به او خیلی لطف می‌کنیم. البته تیم ملی فوتبال ایران ضربه می‌خورد زیرا قلعه نویی کسب تجربه می‌کند. این نظر مدیران و مسئولان ورزش است. آنها باید تشخیص بدهند که قلعه نویی خوب است یا نه.

فارس: آیا شکست قلعه نویی شکست مربی ایرانی بود؟
نه، مربیان ایران بهتری برای هدایت تیم ملی داشتیم. نفراتی که دید گسترده و وسیع داشتند.

فارس: می‌توانی یک مثال بزنی؟
قلعه نویی فقط به این دلیل مربی تیم ملی شد که استقلال را قهرمان کرد؛ اما اگر او باز هم در تیم ملی ایران بماند، تیم ملی ایران نه بالا می‌رود و نه پائین.

فارس: مثال نزدی؟
فیروز کریمی یا علی دایی. فردی باید سرمربی شود که تجربه بین‌المللی داشته و میدان‌های بزرگ دیده باشد. علی دایی ده سال سابقه حضور در تیم ملی را داشت و همه کاره این تیم بوده است.

فارس: اگر قلعه نویی عوض نشود و تو را دعوت کند، دعوتش را قبول می‌کنی؟
بله، همین الان هم حاضرم برای تیم ملی بازی کنم؛ اما آن روزی که قلعه نویی مرا دعوت کرد، به دلیل فشار مطبوعات و رسانه‌ها بود. او خودش به من اعتقادی نداشت.

فارس: یعنی حاضری با این مربی که می‌گویی کوچک است، کار کنی؟
به شخص کاری ندارم. تیم ملی ایران برایم مهم است؛ حتی اگر یک چوب هم به عنوان سرمربی باشد، حاضرم به تیم فوتبال کشورم خدمت کنم.
گفت و گو از علی وهابی

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.