سه کارشناس فوتبال و سرمربی شکست خورده

سه کارشناس فوتبال و سرمربی شکست خورده
اگر کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس بخواهد شعاری را سرلوحه کار خویش قرار دهد چنین خواهد بود؛ «عبرت از که آموختی، از شکست خوردگان.» گویا «امیررضا خادم» رئیس این کمیته و نایب او «سیدجلال یحیی زاده» تنها بررسی شکست های ورزشی را در چارچوب مسوولیت های نظارتی خود می دانند و تمایلی به ایفای نقش تقنینی مجلس به منظور برنامه ریزی برای رسیدن به پیروزی در رشته های مختلف ندارند.

خادم برای یکشنبه بعدازظهر از سه کارشناس فوتبال دعوت کرده تا در مجلس حضور یابند و زمینه ها و دلایل شکست فوتبال ایران در جام ملت ها را به صورت رو در رو بررسی کنند؛ یک مربی، یک مربی- روزنامه نگار و یک روزنامه نگار سابق،

دعوت از مجید جلالی، اردشیر لارودی و جهانگیر کوثری برای نقد عملکرد قلعه نویی در تیم ملی بسیار هوشمندانه به نظر می رسد. به این دلیل که هر سه نفر با اینکه در جرگه مخالفان و منتقدان جدی حضور سرمربی شکست خورده در رأس تیم ملی بوده و هستند، اما به دلیل ارتباط چهره به چهره با او و اعتباری که برای خود قائل هستند، حاضر نمی شوند شأن کمیسیون فرهنگی مجلس را با بحث های سطحی پایین بیاورند.

پس می توان پیش بینی کرد که اگرچه فردا عصر در مجلس، حمله یی مستقیم از جانب این سه نفر به قلعه نویی صورت نمی گیرد، اما در عین حال ادبیات فاخر و دیدگاه های کارشناسانه جلالی، لارودی و کوثری فرصت دفاع از شکست برای اظهار وجود را از مربی مورد علاقه علی آبادی خواهد گرفت و به احتمال زیاد قلعه نویی مجبور خواهد شد تنها به توجیهات پیش پاافتاده همیشگی در ابتدای جلسه بسنده کند و بعد هم تا به آخر به مستمع آزاد کلاس درس کارشناسان مزبور تبدیل شود؛ آن هم در جلسه یی که مقدمه یی بر تصمیم سازی کلان مجلس در حیطه فوتبال محسوب می شود.

جلالی؛ متوقف هستیم

هفته پیش مجید جلالی خبر دعوت به جلسه یکشنبه مجلس را مستقیماً از زبان همسفر یزدی اش «سیدجلال یحیی زاده» شنید.

آقامعلم برای تدریس دوره های فوتبال به حوزه آقای نماینده رفته بود که در آنجا یکدیگر را ملاقات کردند. جلالی به اعتماد می گوید؛ «آقایان خادم و یحیی زاده من را به این جلسه با عنوان کلی بررسی فوتبال کشور دعوت کردند و من قصد دارم بحث های تکمیلی جلسه یک سال و اندی پیش قبل از جام جهانی را در همین کمیسیون فرهنگی مجلس ارائه کنم.

در آن جلسه گفتم فوتبال ما متوقف شده و صحبت یکی دو سال هم نیست بلکه ما الان بیش از 12 سال است که در فوتبال درجا می زنیم. نمی خواهم آنجا بنشینم و از قلعه نویی بپرسم که چرا فلانی پنالتی زد و چرا فلانی تعویض شد بلکه می خواهم به مسائل عمقی بپردازم. به اینکه مربیان تقصیرکار اصلی شکست های فوتبال نیستند و در واقع پس از سیاستگذاران و مدیران، لایه سوم فوتبال محسوب می شوند. می خواهم این سوال را مطرح کنم که چرا عزل و نصب های فوتبال ما تحت تاثیر سیاست بازی و دلال بازی هستند.»

جلالی در پایان پیش بینی می کند که به همراه لارودی و کوثری در مجموع یک موضع کلی را در برابر تیم ملی و قلعه نویی در پیش خواهند گرفت.

تنبیه استاد، شاگرد را

اردشیر لارودی یکی از تنها کسانی است که امیراردشیر قلعه نویی نمی تواند نقش او را در قد کشیدن خود از یک فوتبالیست گمنام تا سرمربیگری تیم ملی منکر شود.

اما مواضع منتقدانه این روزنامه نگار -مربی کهنه کار به خصوص در شش ماه اخیر عملاً به فروپاشی اعتبار قلعه نویی نزد افکار عمومی منجر شد. لارودی در توجیه حضورش در جلسه یکشنبه به اعتماد می گوید؛« برداشت من این است که یک فصل از فوتبال ما به پایان رسیده، فصلی که خیلی زود به سر رسید، در حالی که اگر مسیر درستی در پیش گرفته می شد تا چهار، پنج سال قابل تداوم بود. حالا ما باید بنشینیم و با مجلسیون بحث کنیم که به چه زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری برای آغاز فصل جدید نیاز هست.»

او با این حرف ها تلویحاً قلعه نویی را برای تیم ملی یک سرمربی تمام شده معرفی می کند و می گوید که نصایحی مهمتر از آنچه به قلعه نویی خواهد گفت برای مجلس دارد؛« می خواهم بپرسم مجلس برای ورزش چه کار شاخصی انجام داده. آیا اینکه هر موقع نتیجه نگرفتیم کمیته بررسی شکست تشکیل دهیم سازنده است یا زمینه سازی و برنامه ریزی برای کسب نتایج خوب.»

او کنایه یی هم به اهداف عمرانی علی آبادی در ورزش می زند؛« مشکل ورزش تنها سخت افزاری نیست بلکه ما الان بیشتر مشکل نرم افزاری داریم، یعنی آنهایی که باید برای ورزش تصمیم بگیرند این کاره نیستند.» پس از جلسه همفکری روزنامه نگاران با ورزش در سال 1380 (مجلس ششم) و جلسه پاییز گذشته در رابطه با استفاده از اصل 44 برای خصوصی سازی در ورزش، این سومین حضور لارودی در کمیسیون فرهنگی مجلس محسوب می شود.

یک اختلاف کوچک اما کهنه

در ابتدا جهانگیر کوثری از اینکه خبر محرمانه حضور او در کمیسیون فرهنگی مجلس به روزنامه ها رسیده شگفت زده می شود.

او می گوید حتی عنوان و اهداف جلسه یکشنبه را نمی داند و دعوت خادم از او بسیار کلی بوده است، اما او نمی داند که رابطه دوستی اش با برادران خادم در محافل خبری صدا کرده است.

کوثری که پس از روزنامه همشهری حالا به صدا و سیما بازگشته و دوباره به مجری گری برنامه ورزش از نگاه دو می پردازد، قبل و بعد از جام ملت ها دوبار امیر قلعه نویی را به برنامه اش دعوت کرد و در هر دو برنامه از زیر فشار قراردادن او پرهیز کرد اما این به معنای حسن رابطه این دو نیست چرا که کوثری از عدم همکاری قلعه نویی با خود طی چهار، پنج سال اخیر برای رسیدن به پست مدیر فنی استقلال که آرزوی دیرینش بوده است، از سرمربی اسبق و دوست نزدیک قریب مدیر عامل اسبق آبی ها آزرده خاطر است و بعید نیست در غیاب دوربین های تلویزیونی با استفاده از نفوذش مجلس و به تبع آن سازمان ورزش را از پافشاری بر این گزینه برحذر دارد.

گرچه قرارداد قلعه نویی چند روز پیش از اعزام به مالزی، یک سال دیگر یعنی تا تیرماه 87 تمدید شد اما تصمیم گیری در مورد سرنوشت تیم ملی نه با رئیس سازمان ورزش یا دبیرکل فعلی که به عهده رئیس آینده فدراسیون خواهد بود.
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.